WKŁADKI ZAMKÓW - zamienne lewo-prawo czy nie?
- arti
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 8196186
- Login tlen: kapela_avanti
WKŁADKI ZAMKÓW - zamienne lewo-prawo czy nie?
Czy w pugu można zamienić wkładki zamków z lewych drzwi do prawych i odwrotnie?
Zaczyna mi sie przycinać przy wkładaniu i wyjmowaniu kluczyka, czyli powtarza się scenario z poprzedniego kompletu zakończony ułamaniem kluczyka we wkładce ...a ten od pasażera chodzi lekko. To co , można zamienić?
Zaczyna mi sie przycinać przy wkładaniu i wyjmowaniu kluczyka, czyli powtarza się scenario z poprzedniego kompletu zakończony ułamaniem kluczyka we wkładce ...a ten od pasażera chodzi lekko. To co , można zamienić?
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: WKŁADKI ZAMKÓW - zamienne lewo-prawo czy nie?
Mozna zamienic tylko musisz przelozyc taka dzwigienke plastikowa ktora jest wcisnieta na zamek a nie jest zamienna z lewej na prawa. Delikatnie bo mozna polamac. U mnie dziala od wiosny przelozony zamek
- wasia
- Junior
- Posiadany PUG: green
A wd40 psikałeś - wcześniej ledwo otwierałem drzwi a odkąd psiknąłem chodzi jak nówka.
- arti
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 8196186
- Login tlen: kapela_avanti
psikałem...ale to nie problem w smarowaniu...w środku coś tak jakby haczyło...i trudno włożyć i wyciągnąć...z przekręcaniem i zamykaniem już nie ma problemów
...i pomyśleć że trudności z włożeniem i wyjęciem melduje ojciec dwojga dzieci, hehe...
...i pomyśleć że trudności z włożeniem i wyjęciem melduje ojciec dwojga dzieci, hehe...
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,8D 92r
Przerabiałem to jakiś czas temu, jak od strony kierowcy zaczęła się zacinać.
Zmieniałem tylko samą wkładkę prawą na lewą itd. Ten kawałek plastiku nie ruszasz. Tylko chyba teraz otwieram zamek na odwrót ale wszystko ładnie działa.Podobno są specjaliści (niektórzy od dorabiania kluczy ) co jak zaniesiesz zepsutą wkładkę to ci ładnie zrobią. Mój znajomy tak kiedyś zrobił jak się zacinała.
Zmieniałem tylko samą wkładkę prawą na lewą itd. Ten kawałek plastiku nie ruszasz. Tylko chyba teraz otwieram zamek na odwrót ale wszystko ładnie działa.Podobno są specjaliści (niektórzy od dorabiania kluczy ) co jak zaniesiesz zepsutą wkładkę to ci ładnie zrobią. Mój znajomy tak kiedyś zrobił jak się zacinała.
- Michal gti
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
- Kontakt:
Są specjaliści, którzy to naprawiają. Nawet przestawiają inny zamek pod kluczyk
- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
kupic centralny zamek a z zamka wtedy bardzo rzadko korzystasz oO
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
- d_ARC
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
- Numer Gadu-gadu: 2897169
- Kontakt:
Te plastiki można kupic w ASO za ok. 10 komplet