pomoc kontrolka???
pomoc kontrolka???
witam mam następujący problem z moim lewkiem od czasu do czasu świeci misię pomarańczowa kontrolka przypominająca termometr lekarski pod którym znajdują się trzy kropelki , szukałem w ksiązce i nic nie znalazłem POMOCY.
CZERWONY 205 XRD 1.8 D
CZERWONY 205 XRD 1.8 D
jeśli to świeci z prawej strony listwy ze światełkami i jeśli
masz dizelka to prawdopodobnie jest filtr paliwa. może złapał trochę wody? a jeśli po lewej od STOP to grzeje ci silnik! jeśli chcesz się upewnić co to świeci to można kawałkiem drucika spinać kostki z czujniczków przy płynach itp. miejscach lub je odłączyć i jak zgaśnie to BINGO!
ROBISZ TO NA WŁASNE RYZYKO!!
masz dizelka to prawdopodobnie jest filtr paliwa. może złapał trochę wody? a jeśli po lewej od STOP to grzeje ci silnik! jeśli chcesz się upewnić co to świeci to można kawałkiem drucika spinać kostki z czujniczków przy płynach itp. miejscach lub je odłączyć i jak zgaśnie to BINGO!
ROBISZ TO NA WŁASNE RYZYKO!!
- simonszop
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
filtr paliwa w dieslu jest pod maska z lewej strony w gornym rogu - taka tuba metalowa z pompka u gory (taki gumowy knefel), w ktorej jest filterek - zeby usunac z niego wode nalezy odkrecic srubke, znajdujaca sie na dole tej "puchy" (ale u Ciebie moze byc inaczej - czyba sa rozne typy tych filtrow - nie jestem pewiem, trza by sie fachmanow spytac)
- przemo
- Junior
tylko ta pucha jest tak przykrecona ze zeby spuscic z niej wode- to trzeba ja cala okdrecic i modlic sie zeby przewody paliwowe byly dosc dlugie-bo u mnie trzeba bylo to odkrecac(a jak juz jest na wierzchu to warto zajrzec do srodka)simonszop pisze:- zeby usunac z niego wode nalezy odkrecic srubke, znajdujaca sie na dole tej "puchy"
a propos tematu-Dan czy Ty nie zmieniales deski?? pozdro
- simonszop
- Junior
- Kontakt:
ja "puchy" nie ruszalem, ale....musialem odkrecic zbiornik wyrownawczyprzemo pisze:tylko ta pucha jest tak przykrecona ze zeby spuscic z niej wode- to trzeba ja cala okdrecic i modlic sie zeby przewody paliwowe byly dosc dlugie
plynu chlodnicowego i niezle lape powyginac zeby sie dostac do tej srubki no niestety - nie ma za duzo miejsca pod maska w naszych Pugach