Warszawskie pogaduchy :)

Tutaj umawiamy się na spotkania klubowe, informujemy o odbywających się zawodach i imprezach sportowych i tuningowych.
Awatar użytkownika
mocno_owocowy
Junior
Posiadany PUG: 1.9D
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Re: W A R S Z A W A 2007 - 2008

Post autor: mocno_owocowy »

Nie, no spoko, ogólnie wszyscy przybywają na 20, część ludzi będzie wcześniej, np Ja, ze względu iż muszę przy PUGu pogrzebać, Jarmarek się zapowiedział że też będzie wcześniej, no i Fox, po którego mam jechać po drodze.

Ja dziś w taką pogodę - tj chwilami deszcz, wiatr i niska temperatura, ciemność - testowałem taki czarny matowy lakier w spray`u do plastików (zderzaki, listwy). Pomalowałem kawałek zderzaka tylnego i ogólnie to co mogę powiedzieć to lipa, niby czarny ale mało czarnego w tym czarnym. Pomalowałem ze 3 warstwy i dalej kiepsko.. Macie jakiś podobny środek który odmłodzi plastikowe elementy w PUGu?

Dodam iż przechodząc przez stoisko z kosmetykami do samochodu w hipermarkecie wpadło mi to w oko, w cenie coś kolo 12zł.
Powiem szczerze ze nie spodziewałem się za wiele.

Jutro niestety ale ma kropić między 13-19, więc znów nici z myjni i pięknych PUGów lśniących na spocie.
[url]http://www.mocno_owocowy.205.pl/[/url]
Jarmarek
Maniak
Posiadany PUG: 205 CTi
Numer Gadu-gadu: 2422735

Post autor: Jarmarek »

Heh... Zadzwoniłem do Foxa jakiś czas temu i się umówiłem z nim na okolice godziny 16:30-17... proponuję aby się wspólnie umówić na Pławskiej lub aby jedna osoba podjechała - ja tak jak mówię mogę być bez problemu...
pazdzioch
Junior
Posiadany PUG: 205

Post autor: pazdzioch »

zabrudzone tez mają urok, pokazuja swój charakter :)
Awatar użytkownika
mocno_owocowy
Junior
Posiadany PUG: 1.9D
Kontakt:

Post autor: mocno_owocowy »

Jarmarek, i tak jedziemy we 3 w jedno miejsce, 3 PUGi jadące przez wawkę ładnie wyglądają.. :D Podaj mi swój nr na PW to się zdzwonimy jutro.

Ja jeszcze nie wiem dokładnie o której będę w domu.

Swoją drogą jutrzejszy dzień będzie dobry aby zobaczyć jak jeździ 1.9 ale w benzynie ;] Mam nadzieje ze ktoś mi pokaże jak to się zbiera.
[url]http://www.mocno_owocowy.205.pl/[/url]
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Do plastików potrzeba lakieru strukturalnego Boll'a. Jedną wartstwą malowałem a wystarczyło.
Awatar użytkownika
Dervozavilus
Maniak
Posiadany PUG: 205 LucKy LooK 1.4 XSi
Kontakt:

Post autor: Dervozavilus »

no i malowanie nie w opisanych wyżej warunkach :)
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Wysiedliśmy dzisiaj z kumplem z sabłeja na wilanowskiej i chcieliśmy się przesiąść na autobus. Na zajezdni ślady krwi. Ewidentnie ktoś dostał tam kose. Kolega chciał wypić jeszcze jakiegoś browara więc skierowaliśmy się do pobliskiego sklepu. Po kilku krokach ewidentnym okazało się że krwawa stróżka prowadzi właśnie do sklepu a w środku zobaczyliśmy bande zakapturzonych dresów, którzy wyglądali wlaśnie na takich odpowiedzialnych za tą krew...Zmieniliśmy więc kierunek wycieczki i poszliśmy do innego sklepu. Tam pani, która "pałała entuzjazmem" sprzedawała artykuły przez dziure w drzwiach, bojąc się chyba okolicy. Jak staliśmy pod tym okienkiem to podszedł jakiś gość z jednym złotym zębem i plecakiem na plecach i spytał jak dojść do piaseczna. Chwile później zwinął się stamtąd samochód sekjurity za którym się chowaliśmy i trzeba było poszukać innego schronienia, tym razem w autobusie. Tak było w miare spoko, do czasu aż wsiadło dwóch gości z których jeden nie miał zębów a drugi stał tyłem to wiem co o nim napisać, ale raczej nie rokował nadziei...Czy Warszawa właśnie tak wygląda? :(
Jarmarek
Maniak
Posiadany PUG: 205 CTi
Numer Gadu-gadu: 2422735

Post autor: Jarmarek »

Michał.. wydaję mi się że miałeś/masz strasznego pecha... ogólnie są zapewne okolice w których nie należy przebywać po zmroku(choć ja jak mieszkam tu od urodzenia tak nie miałem z tym problemów), ale nigdy nie widziałem krwi na chodniku :shock:

Warszawę zawsze uważałem za dość spokojne miasto pod tym względem...
Awatar użytkownika
Florek2b
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 GR 1,9 (jak ktoś jeszcze ma 1,9 w 5 drzwiach niech da znać :D)
Numer Gadu-gadu: 1958447
Kontakt:

Post autor: Florek2b »

zdążają się wyjątki ale w sumie poza kilkoma incydentami zgadzam sie z Markiem :lol:

po prostu miałeś strasznego pecha :D nie wiem jak to inaczej skomentować 8)7 jak tak by było na każdym kroku to bez pistoletu nikt nie wychodził by z domu :P
Awatar użytkownika
Agnieszka
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 Forever
Kontakt:

Post autor: Agnieszka »

Tiiaaa... Fox, mam nadzieję, że jeszcze zdążysz się przekonać, że Warszawa nie jest taka zła. A mówię to nie z sentymentu do tego miasta, bo go nie mam, ale po to, zebyś jeszcze kiedyś do nas wpadł :)

A teraz do wszystkich - umyjcie autka, żeby wstydu nie było :P i żeby ładnie wyszły na zdjęciach :)

Do wieczorka :W
Awatar użytkownika
Zuza
Junior
Posiadany PUG: 205 XS i 205 GTI
Numer Gadu-gadu: 4656949

Post autor: Zuza »

[quote="mocno_owocowy"]Jarmarek, i tak jedziemy we 3 w jedno miejsce, 3 PUGi jadące przez wawkę ładnie wyglądają.. :D Podaj mi swój nr na PW to się zdzwonimy jutro.

Chyba zapomniales że Marek jezdzi Marką Marka :D
ciechom

Post autor: ciechom »

słuszna uwaga ... chyba że Agnieszce zawiną Evera :P
Awatar użytkownika
Dervozavilus
Maniak
Posiadany PUG: 205 LucKy LooK 1.4 XSi
Kontakt:

Post autor: Dervozavilus »

Aż tak strasznie nie jest, jak to opisał Fox, ale i nie jest tak różowo, jak pisał Marek. Wiem, bo mieszkam od 5 roku życia na Pradze :) Raz nawet musiałem szukać schronienia przed bandą napitych grochowiaczków w kościele :) Ale jeden się przewrócił i trochę się poobijał - zawsze jakiś plus (choć trzeba pamiętać, by plusy nie przesłaniały minusów ;) )
Ale może to ja mam takie "szczęście", bo na ulicach też dziwnie często trafiam na kierowców-idiotów.
Awatar użytkownika
Florek2b
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 GR 1,9 (jak ktoś jeszcze ma 1,9 w 5 drzwiach niech da znać :D)
Numer Gadu-gadu: 1958447
Kontakt:

Post autor: Florek2b »

No to Ja zacznę 8)7 Dzięki za kolejny miły spocik szkoda tylko że nie mogłem zostać na fotkach a specjalnie umyłem samochód :cry:

No i miło było poznać kolegę z Krakowa dzięki FOX :D
pazdzioch
Junior
Posiadany PUG: 205

Post autor: pazdzioch »

No ja jako drugi chyba do bazy zjechałem , bo nagle musiałem opuscic załoge w drodze na CARGO, pierwszy raz widziałem tyle pugow na spocie :) i tez załuje ze sie nie załapałem na fotki, bo pewnie napewno bedą super :) Foxa i kolege miło było poznac :) ja to proponuje jechac na spot do Krakowa jakos po nowym roku :) pozdro
ODPOWIEDZ