Zapowiada się dłubanko
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
Re: Zapowiada się dłubanko
to zmien kolo skoro ma taki wielki luz...
- KrakerSx
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland Garros 92'
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Dobra poradziłem sobie z tym problemem.
Teraz tak, pierwszy i czwarty tłok są na górze i można je podczyścić, z kolei drugi i trzeci są na dole, czy wyjmując blokadę koła zamachowego i kręcąc wałem głównym, aż tłoki 2 i 3 znajda się na górze, po czym wyczyszczę je i znowu doprowadzę do tego iż 1-4 tłok będzie na gorze a 2-3 na dole, i zablokuje ponownie koło zamachowe, nic się nie stanie ??
Teraz tak, pierwszy i czwarty tłok są na górze i można je podczyścić, z kolei drugi i trzeci są na dole, czy wyjmując blokadę koła zamachowego i kręcąc wałem głównym, aż tłoki 2 i 3 znajda się na górze, po czym wyczyszczę je i znowu doprowadzę do tego iż 1-4 tłok będzie na gorze a 2-3 na dole, i zablokuje ponownie koło zamachowe, nic się nie stanie ??
http://www.KrakerSx.peugeot205.pl
Roland Garros 92'
Roland Garros 92'
Po diabla?
Ropy nalej, na noc zostaw i z glowy.
Ropy nalej, na noc zostaw i z glowy.
- KrakerSx
- Uzalezniony
- Kontakt:
Z zaworami to samo ?? Bo nie zamierzam ich zdejmować a nagar też jest na nich. Mogę tak samo zalać ropą na noc ??
Edit
Tak wyglądają u mnie tłoki, są tylko lekko zabrudzone nagarem.
Edit
Tak wyglądają u mnie tłoki, są tylko lekko zabrudzone nagarem.
Roland Garros 92'
Roland Garros 92'
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
pewnie sie stanie bo nie wspominasz nic o zabezpieczeniu tulei. Jesli tego nie zrobisz to na 90% wyjda ci tuleje 2 i 3 do gory razem z tlokamiKrakerSx pisze:Dobra poradziłem sobie z tym problemem.Teraz tak, pierwszy i czwarty tłok są na górze i można je podczyścić, z kolei drugi i trzeci są na dole, czy wyjmując blokadę koła zamachowego i kręcąc wałem głównym, aż tłoki 2 i 3 znajda się na górze, po czym wyczyszczę je i znowu doprowadzę do tego iż 1-4 tłok będzie na gorze a 2-3 na dole, i zablokuje ponownie koło zamachowe, nic się nie stanie ??
Pomijam juz fakt ze jest o tym wspomniane w ksiazce "sam naprawiam - peugeot 205", ale kto dzis czyta ksiazki
zalej i przy okazji przekonasz sie o tym czy masz szczelnosc na zaworach.KrakerSx pisze:Z zaworami to samo ?? Bo nie zamierzam ich zdejmować a nagar też jest na nich. Mogę tak samo zalać ropą na noc ??
- KrakerSx
- Uzalezniony
- Kontakt:
Moralez czytałem rozdział dotyczący, silnika wiele razy, ale zawsze zapominam że mam mokre tuleje w silniku.
Wielkie dzięki za porady.
Wielkie dzięki za porady.
Roland Garros 92'
Roland Garros 92'