Licznik "bieda" obrotomierz

Forum dla spraw zwiazanych z problemami/dyskusjami na temat nadwozia, wnetrza oraz modyfikacja wewnatrz samochodu
babelo
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Licznik "bieda" obrotomierz

Post autor: babelo »

U siebie z 205 mam licznik Jaegera z zegarem ostatnio zakupiłem licznik bieda z obrotomierzem Veglia !
Chciałbym obrotomierz wsadzić w miejsce zegara tylko nie wiem czy muszę też pozamieniać ścieżki czy wystarczy tylko zamienić miejscami obrotke z zegarem !
Mam jeszcze pytanie odnośnie podłączenia obrotki ! Czy będę potrzebował jakiś +/- czy tylko sam impuls z cewki ?
Awatar użytkownika
KrakerSx
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 Roland Garros 92'
Kontakt:

Re: Licznik "bieda" obrotomierz

Post autor: KrakerSx »

Plus z zegarów, minus też albo gdzieś do karoseri pod zegarami. No i impuls z cewki. Wystarczy zamienić obrotek i zegarek jezeli pasuje.
babelo
Maniak

Wiem pod który do obrotka idzie + ( jest oznaczony na ścieżce na liczniku Veglia ) z minusem i impulsem z cewki będzie problem !
Jeżeli plus będzie dobrze podpięty a pomieszam masę i impuls to sfajczę obrotomierz ? :?:
Awatar użytkownika
Wojtek
Uzalezniony
Posiadany PUG: 206. 1.4 XT
Numer Gadu-gadu: 2478139

Post autor: Wojtek »

ja mam taki licznik, i jest tylko pociągnety kabelek z kostki do cewki i to wszystko ( wsadzony do 1 wolnego pinu w kostce )
babelo
Maniak

Tak ale ty zakładałeś cały licznik ? Tak?

A ja chcę przerzucić sam obrotek z licznika Veglia w miejsce zegarka do Jaegera !
Chyba nie będę się wpinał w ścieżki licznika tylko puszczę +/ - i impuls bokiem !
Już zrobiłem miejsce na obrotomierz w liczniku !
Awatar użytkownika
Wojtek
Uzalezniony
Posiadany PUG: 206. 1.4 XT
Numer Gadu-gadu: 2478139

Post autor: Wojtek »

no tak, masz rację wszystko jest od tego licznika tylko szybkościomierz Veglia ze starego licznika bo tamten był zepsuty :)
Awatar użytkownika
KrakerSx
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 Roland Garros 92'
Kontakt:

Post autor: KrakerSx »

Obrotka jak żle podepniesz nie sfajczysz. Najlepiej wyprowadz sobie kabelek z cewki , plus z aku i masa z karoseri i sprawdz gdzie co masz jak jest nie opisane. Czasami minus z licznika nie chce dobrze "minusowac" tak bylo u mnie i mam minus z karoseri pod licznikiem.
babelo
Maniak

KrakerSx już prawie jestem pewny na 99% jak to podpiąć ale będę sprawdzał to wcześniej przed zamontowaniem!

Na razie dopasowałem tył licznika pod obrotomierz trzeba było odciąć tył i powiększyć otwór po zegarku nie wygląda to nawet tak źle!

Obrazek

Jak będę miał coś czasu pokombinuję z dorobieniem jakiejś wtyczki żeby podpiąć pod obrotomierz ! Myślałem nad dolutowaniem kabli do ścieżki która było oryginalnym podłączeniem w liczniku Veglia ale ścieżki są cienkie i nie wiem czy się coś da z tego wykombinować !
ODPOWIEDZ