szyny szyb przednich
- RaveMan
- Junior
- Posiadany PUG: Sacre Numero 1.4, 1995
- Numer Gadu-gadu: 4047375
- Kontakt:
szyny szyb przednich
sprawa jest taka, że ostatnio rozebrałem drzwi od pasażera bo mi się coś szyba nie chciała zamykać no więc wybebeszyłem drzwiczki wyjąłem szybkę i co się okazuje na dolnej krawędzi jest zamontowana taka szyna ale z jednej strony zaczęła korodować i jest nieco skrzywiona (nie wiem czy to metal rdzewiejąc zwiększył swoją objętość czy to może jakiś syf który się tam dostał) w każdym razie mam pytanko czy tą szynę można zdemontować bez ingerencji w strukturę szyby (czytaj bez uszkodzenia jej )?
Peugeot 205 1,4 kat. Sacre Numero
-
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: szyny szyb przednich
Z Twojego opisu wynika że szyby w efekcie końcowym nie wyjąłeś a mechanizm wymaga potraktowania dobrym odrdzewiaczem.
W /Sam naprawiam/Poradnik- Etzold masz opisane jak wyjąć szybę.
W /Sam naprawiam/Poradnik- Etzold masz opisane jak wyjąć szybę.
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...
- RaveMan
- Junior
- Posiadany PUG: Sacre Numero 1.4, 1995
- Numer Gadu-gadu: 4047375
- Kontakt:
Re: szyny szyb przednich
szybę wyjąłem i na jej dolnej krawędzi jest wsunięta/wciśnięta taka szyna a na jej dolnej krawędzi są przymocowane dwie właściwe szyny które współpracują z mechanizmem podnoszącym. rdzewieć zaczęła ta część w której jest szyba czego skutkiem jest nieco odgięta jedna z tych właściwych prowadnic. Chciałbym to naprostować ale obawiam się, że naprężenie jakie wywołam mogą doprowadzić do zbicia szyby. Dlatego pytam czy to można jakoś oddzielić od szyby
Peugeot 205 1,4 kat. Sacre Numero