Opony Toyo R888 ?
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Opony Toyo R888 ?
Ostatnio widzialem u znajomego w Smart Roadster , mial komplet R888, wygladaja zabojczo, zastanawiam sie jak sie na nich jezdzi i czy nadaja sie do codziennej jezdzie po miescie ?
Podobno slabiutko na mokrym ale za to nadrabiaja na suchym cieplutkim asfalcie Ktos na nich jezdzi ? Jakies doswiadczenia ?
Podobno slabiutko na mokrym ale za to nadrabiaja na suchym cieplutkim asfalcie Ktos na nich jezdzi ? Jakies doswiadczenia ?
-
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 10090927
Re: Opony Toyo R888 ?
Lord ostatnio zakupil, wiec bedziesz mial okazje sie przejechac w Maju:)
Kazda morda pasuje do Forda!
- marcinpug
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI 167KM 305 GT 205 1.6 automatic 205 1.9 automatic
- Numer Gadu-gadu: 2052464
Oponka idealna na kjs i tego typu upalanki . Sporo zawodników w PZM-ocie na tym startowało ze względu na koszty . Generalnie oponka na suche i wilgotne nawierzchnie ale sam też śmigałem po docięciu na mokrej nawierzchni .
- d_ARC
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
- Numer Gadu-gadu: 2897169
- Kontakt:
Biorąc pod uwagę klimat na wyspach stanowczo nie polecam.
Pół sezonu z moim driverem śmigaliśmy na niej w KJS. Ogólnie opona jest rewelacyjna, miękka mieszanka świetnie trzyma, można cuda wyczyniać - w zasadzie to slick z homologacją drogową. Daje radę też na zabrudzonym asfalcie i wilgotnej nawierzchni (mżawka, tuż po deszczu). Z wad szybkie zużycie, dosłownie znika w oczach, choć nadrabia stosunkowo niską ceną.
Na większą wodę jest jednak zabójcza - szybsza jazda gdy koleinami płynie woda czy w ogóle w deszczu grozi poważnym dzwonem przy chwili nieuwagi. Sam przeżyłem 1,5 altonena ze zwiedzaniem rowu, ogrodzeń, przepustów przy ponad 100km/h - skończyło się na ogólnych potłuczeniach i tuningu S16-ki rodem z pewnej 'hinduskiej' reklamy PSA, ale ogólnie nie życze nikomu...
Pół sezonu z moim driverem śmigaliśmy na niej w KJS. Ogólnie opona jest rewelacyjna, miękka mieszanka świetnie trzyma, można cuda wyczyniać - w zasadzie to slick z homologacją drogową. Daje radę też na zabrudzonym asfalcie i wilgotnej nawierzchni (mżawka, tuż po deszczu). Z wad szybkie zużycie, dosłownie znika w oczach, choć nadrabia stosunkowo niską ceną.
Na większą wodę jest jednak zabójcza - szybsza jazda gdy koleinami płynie woda czy w ogóle w deszczu grozi poważnym dzwonem przy chwili nieuwagi. Sam przeżyłem 1,5 altonena ze zwiedzaniem rowu, ogrodzeń, przepustów przy ponad 100km/h - skończyło się na ogólnych potłuczeniach i tuningu S16-ki rodem z pewnej 'hinduskiej' reklamy PSA, ale ogólnie nie życze nikomu...
- stef
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205mi16
- Numer Gadu-gadu: 4896812
- Kontakt:
Do jazdy na codzien raczej bez sensu. Chyba ze kazdy kolejny zakret i skrzyzowanie to wyzwanie. Sa dosc glosne w porownaniu ze zwykla opona.
- narcodriveII
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 106 s16 :)
- Numer Gadu-gadu: 4304218
Polecam do jazdy codziennej pod warunkiem że jest powyżej pietnastu stopni, sucho i asfalt. W innych warunkach lipa.
S-drive jest dość dobrą alternatywą.
Ale to tylko moje zdanie
ps
mam kolege co na r888 jeździ również w zime
S-drive jest dość dobrą alternatywą.
Ale to tylko moje zdanie
ps
mam kolege co na r888 jeździ również w zime
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Dzieki za opinie, wyglada na to ze opona warta zachodu. Opinie na 205gti drivers rowniez sa podzielone i wyglada na to ze da sie na niej tutaj smigac. Powiem szczerze ze slonca nie widzialem od ok 2 miesiecy ale chyba zaryzykuje i je zamowie jako kolejny komplet.
Poczek tez na opinie Lorda, zobaczymy jak mu sie na nich podrozuje przez cala Europe
Poczek tez na opinie Lorda, zobaczymy jak mu sie na nich podrozuje przez cala Europe
- sekator
- Maniak
- Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Sporo się najeździłem na tych oponkach ale prawdą jest, że w trakcie upalania znikają w oczach i nie najlepiej odprowadzają wodę. Jak są nowe to wyrabiają w ulewnym deszczu tak do 90km/h jak są już dość zużyte to i 60km/h powoduje stres i zmęczenie. Trzeba uważać na głębokie kałuże bo bieżnik nie nadąża z odprowadzaniem wody. Ogólnie to w życiu nie jeździłem na lepszej cywilnej oponie, sama mieszanka jest zajebista i nawet na mokrym asfalcie (bez kałuż) jest lepsza niż w jakichkolwiek innych seryjnych oponach. POLECAM jako dodatkowy komplet opon Ktoś napisał kiedyś opinię, która fajnie odzwierciedla odgłos jazdy na tych oponach - " wydają dźwięk podobny do lądującego Messerschmitt-a"
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
- d_ARC
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
- Numer Gadu-gadu: 2897169
- Kontakt:
Też uwielbiam dźwięk slicka klejącego się do asfaltu, powyżej 80-100km/h poezja dla ucha
Na pojeżdżawki bardzo dobrze sprawdza się zestaw po 2 szt. R888/T1R - w zależności od nawierzchni wystarczy zamienić przód z tyłem.
Para jeśli zakupisz to na mokrym jeździj z głową - przy twojej mocy wystarczy drobny błąd i zobaczysz do czego zdolna jest fizyka, szanse na wyprowadzenie auta naprawdę nikłe
Na pojeżdżawki bardzo dobrze sprawdza się zestaw po 2 szt. R888/T1R - w zależności od nawierzchni wystarczy zamienić przód z tyłem.
Para jeśli zakupisz to na mokrym jeździj z głową - przy twojej mocy wystarczy drobny błąd i zobaczysz do czego zdolna jest fizyka, szanse na wyprowadzenie auta naprawdę nikłe
- stef
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205mi16
- Numer Gadu-gadu: 4896812
- Kontakt:
Twoja opinia swiadczy tylko o jednym ... nie masz pojecia o czym piszesz!narcodriveII pisze:Polecam do jazdy codziennej pod warunkiem że jest powyżej pietnastu stopni, sucho i asfalt. W innych warunkach lipa.
- narcodriveII
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 106 s16 :)
- Numer Gadu-gadu: 4304218
Tak zmieszaj mnie z błotem
Jak byś doczytał dalej to napisałem również:
"Ale to tylko moje zdanie
ps
mam kolege co na r888 jeździ również w zime"
A o gustach się nie dyskutuje
Pozdrawiam
Jak byś doczytał dalej to napisałem również:
"Ale to tylko moje zdanie
ps
mam kolege co na r888 jeździ również w zime"
A o gustach się nie dyskutuje
Pozdrawiam
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
już coś było na ten temat gdzieś
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Dzisiaj na pewno ta opona by sie nie sprawdzila Zobaczcie co znalazlem przed domem.
- chaos
- Junior
- Posiadany PUG: sie mota zmota
- Numer Gadu-gadu: 3116894
ja zapewne zakupie komplecik r888, miałem t1r i byłem nawet zadowolony tak na 4 może 4 z małym -, potem miałem toyot px4 i tym daje 3 na szynach czyli z 2 minusami, zobaczymy jak r888.
sygnatura usunięta ze względu na pokazywanie nagich pośladków i pięknych dorodnych piersi...
- marcinpug
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI 167KM 305 GT 205 1.6 automatic 205 1.9 automatic
- Numer Gadu-gadu: 2052464
w lutowym miesięczniku GT jest test opon TOYO T1R i R888.
Ostatnio zmieniony 16 lut pn, 2009 8:38 pm przez marcinpug, łącznie zmieniany 1 raz.