Grzebanie nasze codzienne
- mocno_owocowy
- Junior
- Posiadany PUG: 1.9D
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: Grzebanie nasze codzienne
Ja, w sumie nie ja, ale wczoraj odebrałem samochód, wymieniony kpl rozrząd z pompą i uszczelniaczami, wymienione cylinderki tył, regulacja ręcznego, wymieniona poduszka silnika przód, naprawione wreszcie połączenia elektryczne do pompki spryskiwaczy, wymiana oleju + filtr oleju + filtr powietrza, wymiana płynu w chłodnicy.
A dziś jadę na wymianę termostatu bo okazało się że nie działa. Na najbliższy czas to by było na tyle - trochę doinwestowałem. Reszta rzeczy takie jak dokończenie montażu centralnego zamka - jak się zrobi trochę cieplej.
No i nie mogę się doczekać aż zrobi się ciepło, i poniżej 0st nie będzie, wtedy zamontuję felgi które dają +20 KM ;] wizualnie oczywiście.
A dziś jadę na wymianę termostatu bo okazało się że nie działa. Na najbliższy czas to by było na tyle - trochę doinwestowałem. Reszta rzeczy takie jak dokończenie montażu centralnego zamka - jak się zrobi trochę cieplej.
No i nie mogę się doczekać aż zrobi się ciepło, i poniżej 0st nie będzie, wtedy zamontuję felgi które dają +20 KM ;] wizualnie oczywiście.
[url]http://www.mocno_owocowy.205.pl/[/url]
-
- Maniak
Ja dzisiaj zrobiłem podgrzewanie płynu do spryskiwaczy i naprawiłem włącznik w drzwiach kierowcy co włącza lampkę wnętrza! Przy okazji plusowaje temp autko umyłem i przepolerowałem balsamem!
- levis
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 406 3.0 V6 / Aprilia SXV 450
To ja napisze co ja jeszcze musze zrobic z takich pierdolek w moim RG:
1. Jutro zamontuje zbiorniczek spryskiwacza wraz pompka. Niestety musze uzyc przekaznika, bo prad, ktory idzie przez oryginalna wtyczke, niestety jest za maly i silniczek nie rusza. Co ciekawe wtyczka po przekreceniu stacyjki daje cos kolo 3-4V a przy wlaczeniu spryskiwaczy 12V. To normalne ?
2. Nie dziala mi lampka gorna (ta , ktora reaguje na otwieranie drzwi).
3. Przywrocic zamek centralny do zycia.
4. Wymienic linki recznego, bo jak za mocno zaciagne, to sie nie cofaja.
5. Wyregulowac reflektory - bo jeden swieci w dol a drugi w oczy
6. Naprawic tylna wycieraczke, bo silnik to chodzi jakby chcial a nie mogl...
7. Naprawic szyberdach, bo jak bylo zimno i zachcialo mi sie otwierac, to urwal mi sie uchwyt, ktory ciagnie linke zabezpieczajaca szyny...
8. Naprawic regulacje dmuchawy, bo narazie mam tylko 0 lub MAX i do tego na kluczyk...
No dobra, zbiorniczek zamontowany, tylna wycieraczka rowniez smiga (musialem rozebrac mechanizm, oczyscic i przesmarowac).
Do tego naprawilem sprzeglo, a w zasadzie linke, poniewaz byla za slabo naciagnieta. Teraz chodzi 2x lzej
1. Jutro zamontuje zbiorniczek spryskiwacza wraz pompka. Niestety musze uzyc przekaznika, bo prad, ktory idzie przez oryginalna wtyczke, niestety jest za maly i silniczek nie rusza. Co ciekawe wtyczka po przekreceniu stacyjki daje cos kolo 3-4V a przy wlaczeniu spryskiwaczy 12V. To normalne ?
2. Nie dziala mi lampka gorna (ta , ktora reaguje na otwieranie drzwi).
3. Przywrocic zamek centralny do zycia.
4. Wymienic linki recznego, bo jak za mocno zaciagne, to sie nie cofaja.
5. Wyregulowac reflektory - bo jeden swieci w dol a drugi w oczy
6. Naprawic tylna wycieraczke, bo silnik to chodzi jakby chcial a nie mogl...
7. Naprawic szyberdach, bo jak bylo zimno i zachcialo mi sie otwierac, to urwal mi sie uchwyt, ktory ciagnie linke zabezpieczajaca szyny...
8. Naprawic regulacje dmuchawy, bo narazie mam tylko 0 lub MAX i do tego na kluczyk...
No dobra, zbiorniczek zamontowany, tylna wycieraczka rowniez smiga (musialem rozebrac mechanizm, oczyscic i przesmarowac).
Do tego naprawilem sprzeglo, a w zasadzie linke, poniewaz byla za slabo naciagnieta. Teraz chodzi 2x lzej
-
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 CTi
- Numer Gadu-gadu: 2422735
Ja wypolerowałem dziś moją śliczność i w środku wypucowałem ...
Teraz stoi sobie śliczna w garażu i słodko śpi
Zdjęcia CTI: http://jarmarek.205.pl
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
ZafoćJarmarek pisze:Ja wypolerowałem dziś moją śliczność i w środku wypucowałem ...
CTI , TSA ... i ja
http://www.Orfister.peugeot205.pl
-
- Junior
- Posiadany PUG: chwilowo nie posiadam ;/
nie budźmy jej
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Może trzeba ja posmyrać za lustereczkiem ?
CTI , TSA ... i ja
-
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 CTi
- Numer Gadu-gadu: 2422735
Budzi się bardzo chętnie - w odróżnieniu do mnie - powiedziałbym sama się wyrywa
Orfi, smyram ją regularnie, nie tylko za lustereczkiem, ale i w tych bardziej ustronnych miejscach
Co do zdjęć to zrobię, ale jak aura będzie odpowiednia - przecież nie będę w garażu robił zdjęć, albo pod domem w środku wielkiego błota, ale obiecuję że niebawem uzupełnię mój temat i wstawię trochę zdjęć z przekładki silnika i ogólnie z prac nad samochodem... bo działo sie dużo od listopada, zresztą sam wiesz
Orfi, smyram ją regularnie, nie tylko za lustereczkiem, ale i w tych bardziej ustronnych miejscach
Co do zdjęć to zrobię, ale jak aura będzie odpowiednia - przecież nie będę w garażu robił zdjęć, albo pod domem w środku wielkiego błota, ale obiecuję że niebawem uzupełnię mój temat i wstawię trochę zdjęć z przekładki silnika i ogólnie z prac nad samochodem... bo działo sie dużo od listopada, zresztą sam wiesz
Zdjęcia CTI: http://jarmarek.205.pl
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Samochod mi przeglad przeszedl !!! , biorac pod uwage ze sprawdzaja takie zeby jak zuzycie gumek na pedaly , sile nawiewu i rodzaj polaczenia okablowania pod maska jestem dumny i zadowolony rok z glowy
-
- Maniak
Hehe też dzisiaj robiłem przegląd! Mimo kilku nie dociągnięć zwłaszcza jednej cienkiej tarczy i jednego kiepskiego amora z tyłu przegląd podbili bez problemu! Jak to w Polsce...
Tarcze już wymienione dzisiaj, nie obyło się bez problemów! Śruby które trzymają tarczę pourywały się trzeba było wiercić i gwintować, ale wszystko poszło ładnie!
Tarcze już wymienione dzisiaj, nie obyło się bez problemów! Śruby które trzymają tarczę pourywały się trzeba było wiercić i gwintować, ale wszystko poszło ładnie!
- levis
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 406 3.0 V6 / Aprilia SXV 450
Para, wyciagnalem cala wiazke z tych drzwi. Fotke zrobilem, ale wysle Ci ja w niedziele
Reszta drzwi poszla na smietnik
Dzisiaj dzieki uprzejmosci i pomocy Cejota i Kamlilera uzdrowilem moja 205. Wyregulowane luzy zaworowe, naprawiona blaszka pod pokrywa zaworow, ustawiony zaplon i podlaczone przewody podcisnieniowe.
Teraz obroty leca jak szalone. Nie jestem tylko pewny czy to sprzeglo sie slizga czy nawierzchnia byla morka, a to dlatego, ze nie dziala mi podswietlenie deski rozdzielczej ( nie wiem czemu) i nic nie widzialem
Dzisiaj dzieki uprzejmosci i pomocy Cejota i Kamlilera uzdrowilem moja 205. Wyregulowane luzy zaworowe, naprawiona blaszka pod pokrywa zaworow, ustawiony zaplon i podlaczone przewody podcisnieniowe.
Teraz obroty leca jak szalone. Nie jestem tylko pewny czy to sprzeglo sie slizga czy nawierzchnia byla morka, a to dlatego, ze nie dziala mi podswietlenie deski rozdzielczej ( nie wiem czemu) i nic nie widzialem
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
No a ja nalalem plynu do spryskiwaczy, co przy urwanej lince do otwierania maski jest sporym przedsiewzieciem ;]
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
-
- Junior
- Posiadany PUG: chwilowo nie posiadam ;/
ja kiedys kazałem kumplom na czerwonym wyskoczyc i umyc szybe co wygladało jak pitstop
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
levis pisze:Para, wyciagnalem cala wiazke z tych drzwi. Fotke zrobilem, ale wysle Ci ja w niedziele
Levis juz zamowilem od mojego ulubionego sprzedawcy Jak zwykle mial to co potrzebowalem.
wbabell dzieki