kolor zderzakow w garrosie

Forum dla spraw zwiazanych z problemami/dyskusjami na temat nadwozia, wnetrza oraz modyfikacja wewnatrz samochodu
Awatar użytkownika
sekator
Maniak
Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

kolor zderzakow w garrosie

Post autor: sekator »

Czy w takim razie garrosy maja takie zielonkawe zderzaki?
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
zlotycbr
Junior
Posiadany PUG: JUNIOR 1,1l i Gentry i 1,9 GTI
Numer Gadu-gadu: 1301373

Re: Moje GTI

Post autor: zlotycbr »

Wlasnie maja,oryginalne mialy tylko ze troszke jasniejszy zielony jak w Gentry
0153502896001.jpg
0153502896001.jpg (11.53 KiB) Przejrzano 2925 razy
LZ_205
Junior
Posiadany PUG: chwilowo nie posiadam ;/

Post autor: LZ_205 »

te przed 91r chyba tak miały ale mi to sie jakoś kojaży z mchem 8)7 i nieładnie to wygląda szczególnie z tyłu jak jeszcze blenda w takim kolorze jest fujjj....
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Kontakt:

Post autor: RafGentry »

A'propos Gentry, to zielone zderzaki i poszerzenia występowały w modelach z 1991 roku. Wersje z 1992 i 1993 (nie widziałem wielu egzemplarzy z tego roku) miały już czarne. I moim zdaniem był to dobry ruch firmy Peugeot.

Ja niestety jestem skazany na szperanie po świecie za jednym zielonym poszerzeniem, które połamał poprzedni właściciel...

Ale nie wiem czy nie kupić jakimś cudem kompletu czarnych poszerzeń i założyć. Tylko wtedy zostaną mi zielone zderzaki. Ehhh...
Awatar użytkownika
sekator
Maniak
Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
Kontakt:

Post autor: sekator »

RafGentry pisze:A'propos Gentry, to zielone zderzaki i poszerzenia występowały w modelach z 1991 roku. Wersje z 1992 i 1993 (nie widziałem wielu egzemplarzy z tego roku) miały już czarne. I moim zdaniem był to dobry ruch firmy Peugeot.

Ja niestety jestem skazany na szperanie po świecie za jednym zielonym poszerzeniem, które połamał poprzedni właściciel...

Ale nie wiem czy nie kupić jakimś cudem kompletu czarnych poszerzeń i założyć. Tylko wtedy zostaną mi zielone zderzaki. Ehhh...
spróbuj przelecieć to czarne poszerzenie zielonym woskiem, tylko takim, który nie brudzi plastików na biało, może poprawi się wtedy kolor :)
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
LZ_205
Junior
Posiadany PUG: chwilowo nie posiadam ;/

Post autor: LZ_205 »

ale masz problem po prostu pomaluj zderzaki i poszerzenia bollem na czarno i kłopot z głowy :)
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Kontakt:

Post autor: RafGentry »

Nie chcę mieć malowanych "pędzlem" 8)7 Wolę oryginalne.

Ale jak nie znajdę oryginalnych, to przy okazji odświeżania lakieru pomaluję wszystkie w kolorze nadwozia i będzie spokój.
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Nie wiem jak się to sprawdza przy przemalowywaniu na inny kolor, ale przy jednej warstwie strukturalnego Bolla w sprayu nie widać żadnej różnicy ( oprócz ładniejszego koloru oczywiście) pomiędzy oryginałem a pomalowanym elementem. Oczywiście u Ciebie trzeba by jakoś zmatowić poszerzenia nadkoli bo masz gładkie...Nie wiem jak to ładnie zrobić żeby wyglądało jak reszta...
ODPOWIEDZ