pewnie pokaleczyłeś dłonie ?DJPreZes pisze:No a ja nalalem plynu do spryskiwaczy, co przy urwanej lince do otwierania maski jest sporym przedsiewzieciem ;]
Grzebanie nasze codzienne
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Re: Grzebanie nasze codzienne
CTI , TSA ... i ja
http://www.Orfister.peugeot205.pl
- exuprad
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: brak
levis pisze:To ja napisze co ja jeszcze musze zrobic z takich pierdolek w moim RG:
1. Jutro zamontuje zbiorniczek spryskiwacza wraz pompka. Niestety musze uzyc przekaznika, bo prad, ktory idzie przez oryginalna wtyczke, niestety jest za maly i silniczek nie rusza. Co ciekawe wtyczka po przekreceniu stacyjki daje cos kolo 3-4V a przy wlaczeniu spryskiwaczy 12V. To normalne ?
Mam to samo :] Chyba mamy jakieś zwarcie w instalacji elektrycznej.
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Naprawilem swiatelko w kabinie + spryskiwacze znowu zaczely dzialac Jestem z siebie dumny !
-
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
Wymiana tarcz wymusiła wymianę klocków! Założyłem Brecka!
Wczoraj jak już pisałem wymieniłem tarcze, oglądnąłem klocki i wydawały się być dobre, dzisiaj pojechałem popróbować podobierać i ku mojemu zdziwieniu przy hamowaniu zaczęła drgać kiera i ściągało na lewo! Szybka diagnoza krzywy klocek!! Szybka wizyta w motoryzacyjnym, wymiana i teraz przy ostrym hamowaniu gdy puszczę kiere nawet nie drgnie a auto jedzie jak po szynach !
Trochę się ociepliło więc można się bawić w mechanikę ,
Następne wyzwania to :
- kompletny remont Macphersonów ( nowe amory, nowe łożyska, osłony z odbojami i poduszka amora)
- wymiana tylnych amorów
- wymiana krzyżaka
- założenie stożka
- puszczenie odmy gdzieś na bok
Wczoraj jak już pisałem wymieniłem tarcze, oglądnąłem klocki i wydawały się być dobre, dzisiaj pojechałem popróbować podobierać i ku mojemu zdziwieniu przy hamowaniu zaczęła drgać kiera i ściągało na lewo! Szybka diagnoza krzywy klocek!! Szybka wizyta w motoryzacyjnym, wymiana i teraz przy ostrym hamowaniu gdy puszczę kiere nawet nie drgnie a auto jedzie jak po szynach !
Trochę się ociepliło więc można się bawić w mechanikę ,
Następne wyzwania to :
- kompletny remont Macphersonów ( nowe amory, nowe łożyska, osłony z odbojami i poduszka amora)
- wymiana tylnych amorów
- wymiana krzyżaka
- założenie stożka
- puszczenie odmy gdzieś na bok
- AntekLDZ
- Junior
- Posiadany PUG: Green
- Numer Gadu-gadu: 5390195
- Login tlen: antekldz
- Kontakt:
Wymontowałem zbiorniczek do spryskiwaczy wraz z silniczkiem z przodu w celu wymiany silniczka, przelałem płyn z przedniego do tylnego spryskiwacza, zdjąłem blendę z klapy i chciałem wewnętrzna tapicerkę klapy zdjąć w celu rozpoczęcia prac nad klapaniem klapy ale ktoś przynitował i nie bardzo mogłem sie tam dostać. Poza tym rozregulowałem prawą lampę i zmieniłem radio. Czyli właściwie zero efektów dodatnich
Lewa ręka na kiere prawa zgłaśnia muzę w radiu
2o5 Green 1.1 LPG -> Kermit xD
PKP -> LDZ TEAM
Moje Pudełko na PJ:
http://polskajazda.pl/Samochody/Peugeot/205/45983
PKP -> LDZ TEAM
Moje Pudełko na PJ:
- dominik19866
- Junior
- Posiadany PUG: RG cabrio + RG
- Numer Gadu-gadu: 6499027
Gumowy dzień idę rano do garażu wystawiam puga ale jakoś dziwnie jedzie laczek prawy przód no dobra zmieniłem szczęśliwy, jadę do pracy po 2,5 km od domu laczek prawy przód przeciąłem na czymś oponę w bagażniku miałem koło po spotkaniu z dziurą niezły balon ale z braku laku założyłem to wracając do domu wybuchła na kapciu pojechałem 6km do wulkanizacji kupiłem 2 nowe opony i jakąś używke na zapas z felgi zrobiłem kwadrat na maxa ale znalaźli mi jakąś dzień niezbyt udany pug zjadł 300zł
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
- Numer Gadu-gadu: 6433729
- Kontakt:
Ja korzystając z ładnej pogody postanowiłem uruchomić wreszcie spryskiwacze. Wcześniej wymieniłem pompkę to się okazało że przewody tak sparciały że nie dało się ich na nową pompkę założyć. Wymieniłem przewody to się okazało że spryskiwacze są zatkane. Wyjąłem, wymyłem, przedmuchałem i było cacy. Zamontowałem - sika po dachu. Chciałem ustawić to mi się igła złamała w spryskiwaczu...No co za udręka! Na szczęście i tak jest lepiej niż było. Półtora spryskiwacza działa:) Dodatkowo wymieniłem uszczelkę bagażnika a zaraz jadę na stację umyć i odkurzyć samochód. Potem zajmę się też nieświeceniem jednego stopu - fajny dzień się szykuje:)
- levis
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 406 3.0 V6 / Aprilia SXV 450
No dzisiaj ladny dzien. Musze kurde wyjac zapas, bo jakis poprzedni wlasciciel, wlozyl go zla strona i nie moge go napopmpowac od dolu buuuu.
Jak sie zdejmuje go w 205 ? Trzeba cos odkrecac czy wystarczy mocowanie podniesc go gory i przesunac ?
Jak sie zdejmuje go w 205 ? Trzeba cos odkrecac czy wystarczy mocowanie podniesc go gory i przesunac ?
- KuKiTa
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GTi
- Numer Gadu-gadu: 360167
- Login tlen: kukita
- Kontakt:
musisz odkręcić tą śrube w bagażniku
- levis
- Uzalezniony
Huh, nie mam lomu, zeby ja przekrecic no ale sprobuje
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Oryginalnie to sie to odkreca kluczem ktory powinienes miec pod maska na prawym blotniku ;]
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
- levis
- Uzalezniony
duuuuzo mi jeszcze brakuje, zeby miec wszystko oryginalne
A jak mam naprawic szyberdach. Spadla mi linka z tej klapki co sie otwiera szyber...
Tam mam taka lapke z dziurka, w ktora trzeba wlozyc jakis bolec, ale jak ja mam naciagnac ta linke. Cos da jak zdemontuje te czarna czesc z lampkami, a jezeli tak, to jak sie to demontuje ?
A jak mam naprawic szyberdach. Spadla mi linka z tej klapki co sie otwiera szyber...
Tam mam taka lapke z dziurka, w ktora trzeba wlozyc jakis bolec, ale jak ja mam naciagnac ta linke. Cos da jak zdemontuje te czarna czesc z lampkami, a jezeli tak, to jak sie to demontuje ?
Ostatnio zmieniony 07 lut sob, 2009 2:23 pm przez levis, łącznie zmieniany 1 raz.
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Widze ze każdy dzis coś "grzebał" .. dzień grzebacza nastał wraz ze słońcem...
ja dziś na próbę podmieniłem moduł zapłonowy w celu wyeliminowania małej usterki w układzie zapłonowym...zobaczymy czy pomoże.
ja dziś na próbę podmieniłem moduł zapłonowy w celu wyeliminowania małej usterki w układzie zapłonowym...zobaczymy czy pomoże.
CTI , TSA ... i ja
-
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
Dzień faktycznie idealny na drobne naprawy jednak ja dzisiejszy dzień zmarnowałem siedząc na uczelni!
- AntekLDZ
- Junior
- Posiadany PUG: Green
- Numer Gadu-gadu: 5390195
- Login tlen: antekldz
- Kontakt:
A ja dzisiaj zebrałem siły i wyklepałem klapę z tyłu po spotkaniu z drzewem ładnie umyłem i odkurzyłem swojego Puga Teraz czekam na chęci żeby po szpachlować a z czasem sie może pomaluje
Lewa ręka na kiere prawa zgłaśnia muzę w radiu
PKP -> LDZ TEAM
Moje Pudełko na PJ:
PKP -> LDZ TEAM
Moje Pudełko na PJ: