205 GTI Euro Road Trip 2009

Tutaj umawiamy się na spotkania klubowe, informujemy o odbywających się zawodach i imprezach sportowych i tuningowych.
ziochmenNie
Nowicjusz
Posiadany PUG: 205 mi 16
Numer Gadu-gadu: 563294

Re: 205 GTI Euro Road Trip 2009

Post autor: ziochmenNie »

A ja nie mam żadnych informacji Wysłałem około 20 mailów do najbardziej aktywnych ludzi na Francuskim forum 2 nie doszły tylko. Wczoraj brat próbował się logować na razie żadnej odpowiedzi Sorki nie wijem czy coś wskóram :cry: jeszcze się postaram .
205 MI16
PIW
Nowicjusz
Posiadany PUG: 205 GTI
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: PIW »

Można by było sie spotkać we Wrocławiu na jakimś polu namiotowym, lub niedrogim hotelu i następnego dnia ruszyc dalej.
Awatar użytkownika
golas9
Junior
Posiadany PUG: W124,W202,E36,Gulf4

Post autor: golas9 »

We Wrocławiu nie ma pól namiotowych, chyba, że na jakiejś działce. Czasem mozna przenocować za grosze w akademiku, ale nie orientuję się czy mają jakieś wolne miejsca - raczej nie.
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Pole namiotowe we Wrocławiu (ul. Na Grobli 16/18) Nocleg od 7zł. Trzeba by do nich zadzwonić czy będą mieli czynne już ostatniego dnia kwietnia. Obawiam się że sezon letni może znaczyć w Polsce lipiec-sierpień :/

http://www.obiektyturystyczne.pl/najlep ... noslaskie/

No chyba że Picazzo nas jednak przenocuje:)
Awatar użytkownika
Picazzo
Junior
Posiadany PUG: Peugeot 205 CJ 1.4 bialy, 205 1.6 GTI srebrny, 205 1.9 GTI czarny na czesci:D
Numer Gadu-gadu: 4884775
Kontakt:

Post autor: Picazzo »

pole namiotowe sie znajdzie moj drogi golasie ;> np "camping ślęza"ew, sulistrowczki
Zbieram na piwo i paliwo...
http://www.picazzo.205.pl/
ziochmenNie
Nowicjusz
Posiadany PUG: 205 mi 16
Numer Gadu-gadu: 563294

Post autor: ziochmenNie »

Właśnie udało mi się wstawić na Francuskim forum powiadomienie o naszej imprezie .

De : "vice-president@club205gti.fr" <vice-president@club205gti.fr>
À : karol91100@yahoo.fr
Cc : 205 GTI Club de France - Communication <communication@club205gti.fr>
Envoyé le : Vendredi, 6 Février 2009, 21h58mn 41s
Objet : Sortie internationale des 25 ans de la GTI en Pologne

Bonsoir,

Je t’informe que j’ai supprimé ton topic sur la sortie internationale organisée en Pologne pour les 25 ans de la 205 GTI car il était placé dans une rubrique du forum réservée aux sorties des 25 ans organisées par notre Club.

Dzien dobry informuje cie ze usunolem twoj post na forum dotyczacy miedzynarodowego zlotu ''w Polsce'' z okazji 25 lecia Peugota 205 GTI poniewaz byl on wstawiony w rubryce przeznaczonej tylko dla zlotow organizowanych przez nasz klub.

(''W Polsce'' napisałem maila i wytłumaczyłem im ze jest to zlot nie w Polsce lecz Początek trasy jest w Francji w którym Polacy będą brali udział.)

Mais cela ne veut pas dire que nous ne sommes pas intéressés. Notre Chargé de communication prendra rapidement contact avec toi à ce sujet.

Ale to nei oznacza ze nie jestesmy zainteresowani, nasz czlowiek zajmujacy sie komunikacja skontaktuje sie z toba dosc szybko w tej sprawie.

(do kogo mam kierować tego człowieka?? Czy mam być tłumaczem czy może sami możecie się tym zając??)
Wyslalem im link na Angielskie forum i na Polskie tez jak sie odezwie dowiem sie więcej to poinformuje was.

A bientôt.

Bien cordialement,

Jean-Pascal LARRATTE

Vice-président
205 MI16
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Dzis doszla nam kolejna osoba w 1.9 td (psyk0_pl) .Jest juz nas 21. !! :!:

Oprocz tego dostalem propozycje od kolegi golas9 (prosze nie sugerowac sie nazwa :D ) . Kolega jest w stanie pojechac Passatem Kombi i pomoc w przewozie czesci.
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
golas9
Junior
Posiadany PUG: W124,W202,E36,Gulf4

Post autor: golas9 »

Para pisze:Dzis doszla nam kolejna osoba w 1.9 td (psyk0_pl) .Jest juz nas 21. !! :!:

Oprocz tego dostalem propozycje od kolegi golas9 (prosze nie sugerowac sie nazwa :D ) . Kolega jest w stanie pojechac Passatem Kombi i pomoc w przewozie czesci.
Kolega golas9 jest w stanie pojechać a nawet zabrać trochę swoich części...
Tylko boję się że kolega Orfister ze swoim przyrodzeniem będzie dobierał mi się do Passata.. :mrgreen:

Bo 205 1.8D i na dodatek pięciodrzwiowym nie bardzo wypada...
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Jak bede potrzebowal troche spokoju i komfortu to chetnie sie zamienie na pare godzin :)
Megane Coupe 1.4
Obrazek
Awatar użytkownika
Altowiolistka
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 1.9D forever

Post autor: Altowiolistka »

hej, ja tu się nie wypowiadam, bo się nie znam, i jestem tylko obserwatorką przygotowań do wyjazdu, ale raz i ja powiem co myśle.. dokładniej chodzi mi o tego vana... może to jest i nie głupi pomysł, ale rzeczywiście - gdyby te 20 kierowcow tych 20 naszych polskich pgt sie zrzuciło na niego, to może by to mialo i sens, ale nie sadze, by tylu go potrzebowało. zwłaszcza, że z tego co sie orientuję, to rzeczywiście przynajmniej jesli chodzi o warszawska grupe, to przygotowania do wyjazdu ida pełną parą.. i widze nie tylko przygotowania serduszek tych aut, ale tez wyglad zewnetrzny, jakies szczegóły... jestem wrecz bardzo mile zaskoczona, ze az tak sie przejeliscie wyjazdem.
wracajac do tematu, gdyby tych 20 kierowcow sie zrzucilo, to mialo by to sens jako taki. Ale tylu sie Was nie zrzuci, bo po prostu wiekszosc z Was nie potrzebuje tego. . Poza tym, rzeczywiście lepiej jest te 200 zł wpakowac w czesci do auta jakies zapasowe.
A poniewaz jestem optymistka, to powiem tak -zobaczcie, ze w polske w jakies trasy ruszacie swymi cudenkami bez zadnych wachan. sprawdzacie, czy nic tam nie padnie w drodze, i jedziecie. Na moj rozum, wlasnie tych anszych polskich drog powinniscie sie bac. Przeciez to u nas ciagle trzeba zmieniac zawieszenie, ciagle sie gna felgi, cos stuka i puka, siedzac za kierownica i jezdzac po naszych drogach ciagle klniecie pod nosem. Zle mowie?

a tylko sobie pomyslcie...
Bedziemy jechac po normalnych, niedziurawych autostradach, wokol piekne widoki, obok koledzy z fanklubu, majowka, a co najwazniejsze w autach, ktore tak kochacie, i z tego co widze, ktore beda sprawne w 200% i do tego beda wygladaly prawie jak z linii produkcyjnej. Do tego narzedzia w bagaznikach, jakies czesci na wszelki wypadek. no i co Wy an to? mam nadzieje ze wlasnie tak to bedzie wygladac :D
ajj rozmarzylam sie... a wracajac na ziemie... podsumowujac moja wypowiedz - musicie dobrze przemyslec sprawe tego Vana. I moim zdaniem, powinniscie ejszcze zrobic taka liste, kto ma jakie narzedzia, ddostep do tanszych rzeczy, jakis zamiennikow.. spiszcie to, podzielcie sie kto co ma wziac, zeby sie nie powtarzaly np, jakies klucze a za to zeby nie zabraklo np wiecznie potrzebnego WD-40 :P .

to tyle, pozdrawiam i trzymam kciuki za przygotowania :)
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Mi to wyglada na chec dolaczenia do grupy :mrgreen:
Megane Coupe 1.4
Obrazek
Awatar użytkownika
Florek2b
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 GR 1,9 (jak ktoś jeszcze ma 1,9 w 5 drzwiach niech da znać :D)
Numer Gadu-gadu: 1958447
Kontakt:

Post autor: Florek2b »

Justyna już dawno jest w grupie 8)7 i wybiera sie na tripa jak my wszyscy :D jako "+ pasażer" z Kamkilerem i odkąd pamiętam jest na Warszawskich spotach :mrgreen:
Awatar użytkownika
Picazzo
Junior
Posiadany PUG: Peugeot 205 CJ 1.4 bialy, 205 1.6 GTI srebrny, 205 1.9 GTI czarny na czesci:D
Numer Gadu-gadu: 4884775
Kontakt:

Post autor: Picazzo »

Madziewcze racje :) (jesli nie poczujesz sie urazona takim okresleniem, ale dla mnie mial to byc komplement ;) )lepiej autko dofinansowac na maksa coby byc go pewnym na naszych drogach :)wtedy to juz z gorki. ja np nie mam azmiaru katowac autka tylko potraktowac to jako czysta rekreacje, fakt ze czekaja nas zjazdy i podjazdy. dlatego uwazam ze lepiej wyminic sprzeglo i zregenerowac zaciski za wczasu nizeli robic to w trasie, i na to przeznacze chyba wiekszosc pieniedzy.
Jednakze autka nie sa mlode, ani pojemne... wiec Golas w pasku pewnie cos ode mnie wezmie :P
Zbieram na piwo i paliwo...
http://www.picazzo.205.pl/
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
Numer Gadu-gadu: 2690638
Kontakt:

Post autor: Orfister »

golas9 pisze:
Para pisze:Dzis doszla nam kolejna osoba w 1.9 td (psyk0_pl) .Jest juz nas 21. !! :!:

Kolega golas9 jest w stanie pojechać a nawet zabrać trochę swoich części...
Tylko boję się że kolega Orfister ze swoim przyrodzeniem będzie dobierał mi się do Passata.. :mrgreen:

Bo 205 1.8D i na dodatek pięciodrzwiowym nie bardzo wypada...
Kolega Orfister trzymał będzie swe przyrodzenie na wodzy - juz kupiłem kaganiec i lejce :mrgreen: 8)7
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Hehehe, bedziemy cie trzymali z dala :mrgreen:
Megane Coupe 1.4