świruje centralny zamek

Forum dla spraw zwiazanych z problemami/dyskusjami na temat nadwozia, wnetrza oraz modyfikacja wewnatrz samochodu
Awatar użytkownika
KuKiTa
Maniak
Posiadany PUG: 205 GTi
Numer Gadu-gadu: 360167
Login tlen: kukita
Kontakt:

świruje centralny zamek

Post autor: KuKiTa »

przy każdym spadku prądu np. włączenie świateł, kierunkowskaz, opuszczenie szyb czy nawet hamowanie centralny zamyka się i od razu otwiera. Czyżbym miał gdzieś zwarcie? gdzie jest centralka?
Awatar użytkownika
Krzysiek511
Junior
Posiadany PUG: Peugeot 205 Green
Numer Gadu-gadu: 0

Re: świruje centralny zamek

Post autor: Krzysiek511 »

Jeżeli jest to oryginalna instalacja to sterownik centralnego jest wbudowany w siłowniku master od strony kierowcy. Przynajmniej ja tak miałem w greenie. Ja bym odłączył mastera i wtedy zobaczył czy sytuacja się powtarza jeśli nie to znaczy ze wina mastera ale niech się inni jeszcze wypowiedzą
Jarmarek
Maniak
Posiadany PUG: 205 CTi
Numer Gadu-gadu: 2422735

Post autor: Jarmarek »

Przedewszystkim jak odłączysz mastera to zapominasz że miałeś centralny bo to właśnie on otwiera i zamyka wszystkie pozostałe drzwi (jak to master zresztą). Kiedyś Cejot wspominał że coś od centralnego znajduje się przy kolumnie kierowniczej po stronie pasażera, ale mi się nigdy tego znaleźć nie udało.
Awatar użytkownika
KuKiTa
Maniak
Posiadany PUG: 205 GTi
Numer Gadu-gadu: 360167
Login tlen: kukita
Kontakt:

Post autor: KuKiTa »

znalazłem, odłączyłem, sam centralny działał ale z pilota już nie, problemem okazała się niedomykająca półka z bezpiecznikami która jakimś cudem robiła zwarcie na masie, ułożenie kabli (rozkręciłem całą lewą strone wraz z obudową kierownicy - masakra) i poprowadzenie masy w inne miejsce rozwiązało problem :)

można zamknąć
ODPOWIEDZ