ile powinno byc prawidlowo przekaznikow .....
ile powinno byc prawidlowo przekaznikow .....
w skrzynce bezpiecznikowej-----bo ja mam jeszcze dwa gniazda wolne --- czy ma tak byc------ ktos wczesniej grzebal -----
---- i wywala mi bezpiecznik ktory odpowiada min za zegarek , jak uruchomie puga --- hmm ?
---- i wywala mi bezpiecznik ktory odpowiada min za zegarek , jak uruchomie puga --- hmm ?
jak kupilem puga to co zobaczylem w nim to rozje.....o mnie na lopatki
po pierwsze okej spoko radiomagnet z przodu normalka
wzmacniacz pod siedzeniem
i wekslarka w bagazniku
( nie pisze tego by sie chwalic lecz nadmieniam troszke--- bo to wszycho stare sprzed 3 latek mysle i nawet nie wiem czy dziala )
ale jak zobaczylem kable polaczeniowe i ilosc ich oraz przekroje zapierd....ace po calym samochodzie z i bez izolacja to tylko " noga sie przerzegnac " ( nie obrazajac nikogo )
zwarcia na dzien dobry
wiec usunolem wszystko niby przeczyscilem pokrotce wstawilem nowe bezpieczniki i nawet wieksze ( jak wyzej pisaliscie )
i ch...j
oswietlenia w kabinie nie mam , zegar nie dziala dalej ,kontrolki od pozycyjnych , tablica rozdzielcza jakas taka niezbyt jasno swieci i pokretla od dmuchawy tez kupa
jak zapale to jara wszystko ---
wiec co musze rzezbic dalej - ( dobre chociaz ze zelektryka nie jestem na bakier )
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
po pierwsze okej spoko radiomagnet z przodu normalka
wzmacniacz pod siedzeniem
i wekslarka w bagazniku
( nie pisze tego by sie chwalic lecz nadmieniam troszke--- bo to wszycho stare sprzed 3 latek mysle i nawet nie wiem czy dziala )
ale jak zobaczylem kable polaczeniowe i ilosc ich oraz przekroje zapierd....ace po calym samochodzie z i bez izolacja to tylko " noga sie przerzegnac " ( nie obrazajac nikogo )
zwarcia na dzien dobry
wiec usunolem wszystko niby przeczyscilem pokrotce wstawilem nowe bezpieczniki i nawet wieksze ( jak wyzej pisaliscie )
i ch...j
oswietlenia w kabinie nie mam , zegar nie dziala dalej ,kontrolki od pozycyjnych , tablica rozdzielcza jakas taka niezbyt jasno swieci i pokretla od dmuchawy tez kupa
jak zapale to jara wszystko ---
wiec co musze rzezbic dalej - ( dobre chociaz ze zelektryka nie jestem na bakier )
- cheatoss
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
wyjmij radio i odlacz kostke... wtedy odetniesz od zasilania caly ten bajzel, chyba ze wzmacniacz i wekslarka ciagnie prad dodatkowo, to tez poodcinaj i wtedy zaloz bezpiecznik nowy i sprawdz jak sie ma zegar i lampka... co do kontrolek... u mnie nie dzialaja kontrolki pozycyjnych i mijania, bo po prostu zarowki sie przepalily, ale nie wymieniam bo mi sie bardziej podoba taka czysta deska =] bez zielonych swiatelek.. drogowe, owszem, kontrolka jest... a co do oswietlenia deski =] trzeba zmienic zarowki... u mnie prawa swieci okej, ale lewa, ta nad zegarkiem przygasa na wybojach, wystarczy subtelne pukniecie i wraca do normy =] u siostry w pugu na przyklad deska juz nie ma oswietlenia bo sie zarowy spalily =]
pzdr.
pzdr.
![Obrazek](http://img214.imageshack.us/img214/2458/1ii5.jpg)
![Obrazek](http://img207.imageshack.us/img207/4877/3bh7.jpg)
![Obrazek](http://img207.imageshack.us/img207/8333/2bs8.jpg)
sprzedany
![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
- HERO
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
przekaźników powinnno być tyle by wszystko działało (przepraszam ale inaczej sie nie da odpowiedzieć). A jezeli sa wolne miejsca a wszystko działa to znaczy że tak musi być lub poprostu nie masz chalogenów w twojej wersji (bo tak zrobiła fabryka) i jedno z nich to właśnie miejsce na przekaźnik od tych halogenów.w skrzynce bezpiecznikowej-----bo ja mam jeszcze dwa gniazda wolne --- czy ma tak byc------ ktos wczesniej grzebal -----
a co do postu a w szczególności "że nie jesteś z elektryka na bakier " toi radze byś na prawdę udał sie do jakiegos speca od elektryki samochodowej i by ci to zrobił bo jak zaczniesz mieszać to moze sie to skończyc popaleniem instalacji ,a ajk masz elektronike w silniku to i uszkodzeniem jej na amen.jak zapale to jara wszystko ---
Peugot 205 Lacoste
napewno nie staram sie mieszac na maxa --- robie tyle ile mozna --- czyli wykryc zwarcie w okreslonych miejscach najlepiej wg. schematu --hmm ale schematy pobrane przezemnie sa bardzo nieczytelne i tylko na siebie mozna liczyc ----
w etzoldzie sa podstawy dla niewtajemniczonch w pomiarach elektrycznych
co do usterki to znalazlem ja ----- zwarcie przewodow na lampie oswietleniowej bagaznika ( az sie stopily ) efekt wczesniejszego podlaczenia wrecz za duzej aparatury muzycznej --- przewody zaczely sie grzac i bum ---- oswietlenie
kabiny ,cetralnego ,magnetofonu , i do tego lampa oswietleniowa bagaznika ( z bajerami patrz wyzej ) byly na jednej linii i stalo sie to co sie stalo ,
--- ale jest juz ok
P.S a dla innych przestroga zeby nie grzebac to jest Fakt , jezeli nie wiesz co jest grane to poprostu zostaw --- a gdy nawet wiesz i staniesz w martwym punkcie to
LEPIEJ JECHAC DO FACHOWCA ---- ale nie do FLACHOWCA ( w stylu usterki )
I PODSTAWA : nie dawac wiekszych niz wartosc okreslona w instrukcji tylko mniejsze bezpieczniki--- i w zadnym wypadku nie mostkowac --- bo wtedy to sie zrobi masakre
pOZDRO ---- DZIEKI WSZYSTKIM ZA RADY
w etzoldzie sa podstawy dla niewtajemniczonch w pomiarach elektrycznych
co do usterki to znalazlem ja ----- zwarcie przewodow na lampie oswietleniowej bagaznika ( az sie stopily ) efekt wczesniejszego podlaczenia wrecz za duzej aparatury muzycznej --- przewody zaczely sie grzac i bum ---- oswietlenie
kabiny ,cetralnego ,magnetofonu , i do tego lampa oswietleniowa bagaznika ( z bajerami patrz wyzej ) byly na jednej linii i stalo sie to co sie stalo ,
--- ale jest juz ok
P.S a dla innych przestroga zeby nie grzebac to jest Fakt , jezeli nie wiesz co jest grane to poprostu zostaw --- a gdy nawet wiesz i staniesz w martwym punkcie to
LEPIEJ JECHAC DO FACHOWCA ---- ale nie do FLACHOWCA ( w stylu usterki )
I PODSTAWA : nie dawac wiekszych niz wartosc okreslona w instrukcji tylko mniejsze bezpieczniki--- i w zadnym wypadku nie mostkowac --- bo wtedy to sie zrobi masakre
pOZDRO ---- DZIEKI WSZYSTKIM ZA RADY