Naklejka

Forum dla spraw zwiazanych z problemami/dyskusjami na temat nadwozia, wnetrza oraz modyfikacja wewnatrz samochodu
robson
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0

Naklejka

Post autor: robson »

Mam pytanie czy ktoś zna sposób na odklejenie naklejki z przedniej szyby tak aby można było ją nakleić na nową szybe.
Awatar użytkownika
kabzik
Junior
Posiadany PUG: 205 GL 1.1, 106 Quiksilver 1.4

Re: Naklejka

Post autor: kabzik »

w zakładach od szyb to robią, ale i tak to potem wygląda jak psu z gardła.. nowa w wydziale komunikacji chyba 15zł!
borek_wpr
Uzalezniony

Post autor: borek_wpr »

Z tego co czytałem -to przy pomocy suszarki do włosów. Opalarka daje za wysoką temperaturę.
Ruchami kolistymi o promieniu kilkunastu centymetrów podgrzewać szybę/rozkład naprężeń/ i powoli zacieśniać kręgi aż dotrzemy do nalepki. Zataczać małe kręgi podnosząc temperaturę szyby do kilkudziesięciu st.C. Brzeg nalepki podważyć np. żyletką /dociskać ostrze do szyby/ i powoli odrywać. Oczywiście najwygodniej robić to w dzień słoneczny wykorzystując wstępnie naturalny podgrzew szyby i w dwie osoby. 1 grzanie,2 odklejanie. Przy odrobinie cierpliwości odejdzie bez uszkodzeń. Więcej porad- Google:odklejanie nalepki z szyby.
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...
robson
Peugeot 205 Master

Post autor: robson »

Wielkie dzięki za pomoc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

kiedys wymienialem szybe i osoba ktora miala ja montowac zrobila to bardzo szybko. ostre ostrze w czyms co raczej sluzy do zrywania tapet, jeden ruch i naklejka uwolniona 8)
Na nowej szybie wyglada jak nowa :)
ODPOWIEDZ