Najnowsze modele Peugeota
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Re: Najnowsze modele Peugeota
A tutaj 308 GT, niestety roznice miedzy "zwyczajnym" modelem praktycznie nie widoczne. Silnik 1.6 175KM

- Agnieszka
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Forever
- Kontakt:
Mnie się nie podoba, ale to oczywiście kwestia gustu.
Niedawno właśnie zastanawiałam się nad tematem stylizacji samochodów (wszystkich marek, nie tylko spod znaku Lwa) i jak zaczęłam liczyć auta, które mi się podobają (oczywiście mówię o najnowszych odsłonach poszczególnych modeli) to wyszło ich niewiele.
Niedawno właśnie zastanawiałam się nad tematem stylizacji samochodów (wszystkich marek, nie tylko spod znaku Lwa) i jak zaczęłam liczyć auta, które mi się podobają (oczywiście mówię o najnowszych odsłonach poszczególnych modeli) to wyszło ich niewiele.
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1459401
Bo obecna motoryzacja to typowa masówka bez polotu
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Dokladnie, nie podoba mi sie fakt ze jak juz jakis model mi sie spodoba to go zmieniaja po ok roku. !!! I pomyslec ze 205 produkowano ponad 10 lat !
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1459401
Zmieniaja sie co rok ale teraz to nawet nie odróżnisz nowego seata od audi a4 albo skody superb od beemki. Dlamnie prawdziwa motoryzacja zakończyła sie na roku '95 oczywiście podobają mi sie nowsze modele i istnieją w śród nich takie rodzynki jak audi a8 czy volvo ale to już nie to samo co np 205 , te samochody miały dusze i naprawde można powiedzieć ze były projektowane i twozone z pasją.
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
A dziś znalazłem na Interia.pl info dotyczące nowego Coupe made by Lew
Peugeot przygotowuje się do wprowadzenia na rynek samochodu, który mógłby konkurować z... audi TT.
"Pojazd ma być zbudowany na bazie prototypu 308 RC Z, który pokazano po raz pierwszy na salonie we Frankfurcie w 2007 roku.
Obecnie samochód przechodzi już testowy drogowe. Wersja produkcyjna prawdopodobnie zadebiutuje na tegorocznym, jesiennym salonie - również we Frankfurcie.
Peugeot 308 RC to kompaktowe coupe, które zbudowano na płycie podłogowej modelu 308.
Niewiele wiadomo na razie o napędzie. Zastosowanie płyty 308-ki oznacza, że coupe będzie posiadało tylko napęd kół przednich. Pod maskę trafi zapewne zapożyczona od BMW 1.6-litrowa doładowana jednostka benzynowa o mocy około 180 KM. Niewykluczone jest również stosowanie jednostek wysokoprężnych, chociaż obecnie najmocniejszy silnik tego typu stosowany w modelu 308 ma tylko 136 KM (2.0 HDI).
Po debiucie nowy peugeot mógłby w pewnym stopniu zagrozić tańszym wersjom audi TT. Jego głównym atutem w tej konkurencji będzie zapewne cena. Z nieoficjalnych informacji wynika, że auto będzie kosztowało około 23 tysięcy euro.

Peugeot przygotowuje się do wprowadzenia na rynek samochodu, który mógłby konkurować z... audi TT.
"Pojazd ma być zbudowany na bazie prototypu 308 RC Z, który pokazano po raz pierwszy na salonie we Frankfurcie w 2007 roku.
Obecnie samochód przechodzi już testowy drogowe. Wersja produkcyjna prawdopodobnie zadebiutuje na tegorocznym, jesiennym salonie - również we Frankfurcie.
Peugeot 308 RC to kompaktowe coupe, które zbudowano na płycie podłogowej modelu 308.
Niewiele wiadomo na razie o napędzie. Zastosowanie płyty 308-ki oznacza, że coupe będzie posiadało tylko napęd kół przednich. Pod maskę trafi zapewne zapożyczona od BMW 1.6-litrowa doładowana jednostka benzynowa o mocy około 180 KM. Niewykluczone jest również stosowanie jednostek wysokoprężnych, chociaż obecnie najmocniejszy silnik tego typu stosowany w modelu 308 ma tylko 136 KM (2.0 HDI).
Po debiucie nowy peugeot mógłby w pewnym stopniu zagrozić tańszym wersjom audi TT. Jego głównym atutem w tej konkurencji będzie zapewne cena. Z nieoficjalnych informacji wynika, że auto będzie kosztowało około 23 tysięcy euro.
- Agnieszka
- Uzalezniony
- Kontakt:
Jedyne co ma ładne to zegary... i logo lwa w panelu środkowym 

Ostatnio zmieniony 13 cze sob, 2009 9:36 pm przez Agnieszka, łącznie zmieniany 1 raz.
- Orfister
- Moderator
- Kontakt:
NIe podoba Ci się sylwetka ?
- Agnieszka
- Uzalezniony
- Kontakt:

Jak dla mnie - przekombinowany.
Widać, że styliści za wszelką cenę chcieli zrobić coś ładniejszego od TT i 350Z. I wyszło to nienajlepiej.
To w prostocie tkwi piękno... i ja wolę prostsze konstrukcje.
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Aj tam...jak dla mnie jest przeokrutnie piekny...
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio

- painmaker
- Junior
- Posiadany PUG: 1.1 kat 1993r New Look, 1.4 RG, 1.4 XR
- Numer Gadu-gadu: 7796949
- Kontakt:
zgadzam się z Agnieszką
kopia audi tt
które zresztą moim zdaniem jest koszmarne
kopia audi tt
które zresztą moim zdaniem jest koszmarne
- Orfister
- Moderator
- Kontakt:
Może nie kopia... ale miał być z założenia - konkurencją, więc w jakiś tam sposób musi byc podobny, by można by go było porównać..
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
Mi sie podoba bardzo, zobaczymy jak bedzie wygladal na zywo i jaka rzeczywiscie bedzie cena. Osobiscie sadze, ze przewaga TT jest naped 4x4.
Car Valeting, Car Detailing.
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Jak dla mnie Audi TT wyglada o niebo lepiej. Przynajmniej nie mozna TT'ki porownac do innego modelu Audi. Jest oryginalne i 250 KM Quattro robi swoje.
Tutaj jedyne co widze to splaszczone 308, ten sam przod , niedolny tyl... Jezeli chodzi o ten typ samochodow to sprawa chyba jest jasna, pierwszy byl i bedzie TT , potem 350z no i na 3cie miejsce ma szanse ten oto pseudo prototyp 308 ktory niewiadomo czy nawet wejdzie do produkcji.
Jak patrze na nowe prototypy Peugeot'a to sie zastanawiam, dlaczego oni tego nie produkuja seryjnie ???? Jest i bylo tyle swietnych prototypow ktore mogly byc naprawde popularne i znalazly by mase wielbicieli a mimo to zbyt pozno lub nigdy nie zostaly wyprodukowane.
Tutaj jedyne co widze to splaszczone 308, ten sam przod , niedolny tyl... Jezeli chodzi o ten typ samochodow to sprawa chyba jest jasna, pierwszy byl i bedzie TT , potem 350z no i na 3cie miejsce ma szanse ten oto pseudo prototyp 308 ktory niewiadomo czy nawet wejdzie do produkcji.
Jak patrze na nowe prototypy Peugeot'a to sie zastanawiam, dlaczego oni tego nie produkuja seryjnie ???? Jest i bylo tyle swietnych prototypow ktore mogly byc naprawde popularne i znalazly by mase wielbicieli a mimo to zbyt pozno lub nigdy nie zostaly wyprodukowane.
- Agnieszka
- Uzalezniony
- Kontakt:
Kopia TT to nie jest, ale widać, że TT był wzorem przy projektowaniu tego 308. Widać, że projektanci mieli zrobić coś ładniejszego, a TT był chyba dla nich punktem wyjścia.
W mojej opinii TT jest samochodem ładniejszym, chociaż ani jeden, ani drugi moim marzeniem nie jest
P.S.
Drażni mnie ten znak Lwa z tyłu. Zupełnie tam nie pasuje.
Za to ciekawie auto wygląda patrząc z góry.
W mojej opinii TT jest samochodem ładniejszym, chociaż ani jeden, ani drugi moim marzeniem nie jest

P.S.
Drażni mnie ten znak Lwa z tyłu. Zupełnie tam nie pasuje.
Za to ciekawie auto wygląda patrząc z góry.