Mój biedny Peugeocik

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
Awatar użytkownika
Loui
Nowicjusz
Posiadany PUG: 306 XN
Numer Gadu-gadu: 4295804

Post autor: Loui »

Sprzedaje ale jako całość - w rozbieranie na części nie mam ani miejsca ani czasu się bawić niestety.
bez_polotu
Junior
Posiadany PUG: 406 TS6
Numer Gadu-gadu: 0

Re: Mój biedny Peugeocik

Post autor: bez_polotu »

Widzę że temat pasuje do mojej sytuacji bo około 3h temu rozbiłem mojego puga, przeżył ze mną 2 lata jakieś 40.000 km.
Wracając do domu na zakręcie w który wchodziłem tysiące razy tym razem wpadłem w poślizg wyleciałem do rówu odbiłem się dachowałem i zatrzymałem się na boku. Nie mam jeszcze fotek ale będą jutro.
Przodu nie mam zostawiłem w rowie, tylne koło się urwało, nie wiem jak silnik bo nie mam chłodnicy więc nie próbowałem odpalać wszystkie elementy zawieszenia i silnika na miejscu, środek jak nówka no oprócz lusterka wstecznego które dziwnym trafem pojawiło się w bagażniku :D
Na szczęście mnie nic się nie stało boli mnie trochę szyja i mam kilka zadrapań przez latające pierdoły ze środka ale jestem cały i zdrowy.
Zapowiadam że auto będzie do sprzedania na części jak się ogarnę.
Jest mi bardzo przykro i boli mnie serce z żalu, nie spodziewałem się że tak szybko można się pozbyć marzeń ;(
"The Greatest Thing You Will Ever Learn, Is Just to love, and Be Loved in Return."
Awatar użytkownika
Kamkiler
Maniak
Posiadany PUG: 205 TCTi
Numer Gadu-gadu: 3470719

Post autor: Kamkiler »

:( Przykro .....
Czeka nas jeszcze duzo pracy http://www.kamkiler.205.pl
Jarmarek
Maniak
Posiadany PUG: 205 CTi
Numer Gadu-gadu: 2422735

Post autor: Jarmarek »

A takie sympatyczne lwiątko było... pamiętam jak na trasie cały czas pytałem się Derva czy to Dzikson czy Ty jedziesz, bo mi się myliły...

Jednak mimo wszystko najważniejsze jest że Tobie nic się nie stało - auto kupisz jeszcze ładniejsze, zdrowia nie... także głowa do góry!
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

sprawdziles droge pod katem obecnosci jakiegos oleju lub cos w podobie? Znajomy w takiej sytuacji wykosil lataranie.... :roll:
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

dobrze że nic Ci nie jest, a kupić możesz kolejnego puga i mieć części w zapasie

głowa do góry
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
bez_polotu
Junior

nie potrafię się otrząsnąć...

Zdjęcia nie przedstawiają jak to auto naprawdę wygląda... Po dłuższej analizie nie mam pojęcia jak mnie obracało w aucie prawdopodobnie zaliczyłem obrót prawie w powietrzu bo jedyny świadek wydarzenia był pod wrażeniem że nic mi nie jest a był to ratownik medyczny (dziwnym zbiegiem okoliczności)...

Chyba nadal jestem w szoku...
Załączniki
205_podzwonie2.jpg
205_podzwonie1.jpg
"The Greatest Thing You Will Ever Learn, Is Just to love, and Be Loved in Return."
robson
Peugeot 205 Master

Post autor: robson »

No coś ty robił przedzierałeś się przez bagna że ma tyle trawy z tyłu,pewnie za szybko jechałeś i coś wyskoczyło,czy to ten prospektowy pug ,ale szkoda i co dalej reanimacja,czy kasacja !!!!!!! :N
LZ_205
Junior
Posiadany PUG: chwilowo nie posiadam ;/

Post autor: LZ_205 »

robson co ty za przeproszeniem pieprzysz :mrgreen: :mrgreen: 8)7 parę postów wyżej masz wszystko opisane 8)

wybacz nie mogłem sie powstrzymać :mrgreen:
Awatar użytkownika
Pluto
Maniak
Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
Kontakt:

Post autor: Pluto »

Szkoda auta, dobrze że Tobie nic poważnego nie jest. Dasz rade go zrobić, aby silnik był sprawny.
Opel Vectra 1.6 75KM '91 -> Peugeot 205 Look 1.1 60KM '91 Obrazek -> Peugeot 106 Hasseröder 1.4 75KM '98 Obrazek @ Peugeot 106 Hasseröder 1.6 105KM '98 Obrazek
robson
Peugeot 205 Master

Post autor: robson »

michal_gti sory ale z z zaskoczenia jak zobaczyłe fotki nie doczytałem postów ,teraz wiem wszystko,czy nie można przeoczyć !!!!!!!!!!!!!!! _O_ :W
LZ_205
Junior
Posiadany PUG: chwilowo nie posiadam ;/

Post autor: LZ_205 »

wiem wiem tak mi naszło :mrgreen: przeciez to nie na powaznie :P

sorry za OT
bez_polotu
Junior

Nie mam pojęcia co z silnikiem w tygodniu spróbuje go odpalić... auta ratował nie będę praktycznie wszystko z budy jest uszkodzone tylko szyby są całe oprócz przedniej która jest pęknięta.
Pytanie w związku z tym mam takie co najlepiej zrobić z takim autem? Sebek dał propozycje dawcy z tym że trzeba mieć gdzie trzymać to auto a ja garażu nie mam i trzeba mieć jakiegoś taniego puga na oku...
Awatar użytkownika
Pluto
Maniak
Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
Kontakt:

Post autor: Pluto »

Dolnyslask przeoraj to znajdziesz. W auto gieldzie ostatnio kilka widzialem. Sam swojego za 1750zl kupilem. Ma 220 tys. Km przejechanych i nie mam z nim problemow
Opel Vectra 1.6 75KM '91 -> Peugeot 205 Look 1.1 60KM '91 Obrazek -> Peugeot 106 Hasseröder 1.4 75KM '98 Obrazek @ Peugeot 106 Hasseröder 1.6 105KM '98 Obrazek
Awatar użytkownika
dzikson
Maniak
Posiadany PUG: 205XS
Kontakt:

Post autor: dzikson »

Aż żal patrzeć, jakbym swojego oglądał :shock: Współczuję.
Co do dalszych kroków, na pewno warto w jak największym stopniu wykorzystać to co zostało. Znaleźć tanio podstawową wersję do poprawienia standardu lub zbliżoną wersję (3d, z TU pod maską) i mieć pod ręką bogaty magazyn części. To zdecydowanie ekonomiczne rozwiązanie, sam przekonałem się ile elementów może przydać się nawet z prostego Looka.
Tak jak piszesz problemem może być przechowanie auta, ale może jednak znalazłoby się ogrodzone miejsce w okolicy lub nawet dalsza rodzina?
ODPOWIEDZ