Mój biedny Peugeocik
-
- Junior
- Posiadany PUG: 406 TS6
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Mój biedny Peugeocik
Widzę że temat pasuje do mojej sytuacji bo około 3h temu rozbiłem mojego puga, przeżył ze mną 2 lata jakieś 40.000 km.
Wracając do domu na zakręcie w który wchodziłem tysiące razy tym razem wpadłem w poślizg wyleciałem do rówu odbiłem się dachowałem i zatrzymałem się na boku. Nie mam jeszcze fotek ale będą jutro.
Przodu nie mam zostawiłem w rowie, tylne koło się urwało, nie wiem jak silnik bo nie mam chłodnicy więc nie próbowałem odpalać wszystkie elementy zawieszenia i silnika na miejscu, środek jak nówka no oprócz lusterka wstecznego które dziwnym trafem pojawiło się w bagażniku
Na szczęście mnie nic się nie stało boli mnie trochę szyja i mam kilka zadrapań przez latające pierdoły ze środka ale jestem cały i zdrowy.
Zapowiadam że auto będzie do sprzedania na części jak się ogarnę.
Jest mi bardzo przykro i boli mnie serce z żalu, nie spodziewałem się że tak szybko można się pozbyć marzeń ;(
Wracając do domu na zakręcie w który wchodziłem tysiące razy tym razem wpadłem w poślizg wyleciałem do rówu odbiłem się dachowałem i zatrzymałem się na boku. Nie mam jeszcze fotek ale będą jutro.
Przodu nie mam zostawiłem w rowie, tylne koło się urwało, nie wiem jak silnik bo nie mam chłodnicy więc nie próbowałem odpalać wszystkie elementy zawieszenia i silnika na miejscu, środek jak nówka no oprócz lusterka wstecznego które dziwnym trafem pojawiło się w bagażniku
Na szczęście mnie nic się nie stało boli mnie trochę szyja i mam kilka zadrapań przez latające pierdoły ze środka ale jestem cały i zdrowy.
Zapowiadam że auto będzie do sprzedania na części jak się ogarnę.
Jest mi bardzo przykro i boli mnie serce z żalu, nie spodziewałem się że tak szybko można się pozbyć marzeń ;(
"The Greatest Thing You Will Ever Learn, Is Just to love, and Be Loved in Return."
-
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 CTi
- Numer Gadu-gadu: 2422735
A takie sympatyczne lwiątko było... pamiętam jak na trasie cały czas pytałem się Derva czy to Dzikson czy Ty jedziesz, bo mi się myliły...
Jednak mimo wszystko najważniejsze jest że Tobie nic się nie stało - auto kupisz jeszcze ładniejsze, zdrowia nie... także głowa do góry!
Jednak mimo wszystko najważniejsze jest że Tobie nic się nie stało - auto kupisz jeszcze ładniejsze, zdrowia nie... także głowa do góry!
Zdjęcia CTI: http://jarmarek.205.pl
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
sprawdziles droge pod katem obecnosci jakiegos oleju lub cos w podobie? Znajomy w takiej sytuacji wykosil lataranie....
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
dobrze że nic Ci nie jest, a kupić możesz kolejnego puga i mieć części w zapasie
głowa do góry
głowa do góry
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
-
- Junior
nie potrafię się otrząsnąć...
Zdjęcia nie przedstawiają jak to auto naprawdę wygląda... Po dłuższej analizie nie mam pojęcia jak mnie obracało w aucie prawdopodobnie zaliczyłem obrót prawie w powietrzu bo jedyny świadek wydarzenia był pod wrażeniem że nic mi nie jest a był to ratownik medyczny (dziwnym zbiegiem okoliczności)...
Chyba nadal jestem w szoku...
Zdjęcia nie przedstawiają jak to auto naprawdę wygląda... Po dłuższej analizie nie mam pojęcia jak mnie obracało w aucie prawdopodobnie zaliczyłem obrót prawie w powietrzu bo jedyny świadek wydarzenia był pod wrażeniem że nic mi nie jest a był to ratownik medyczny (dziwnym zbiegiem okoliczności)...
Chyba nadal jestem w szoku...
"The Greatest Thing You Will Ever Learn, Is Just to love, and Be Loved in Return."
No coś ty robił przedzierałeś się przez bagna że ma tyle trawy z tyłu,pewnie za szybko jechałeś i coś wyskoczyło,czy to ten prospektowy pug ,ale szkoda i co dalej reanimacja,czy kasacja !!!!!!!
-
- Junior
- Posiadany PUG: chwilowo nie posiadam ;/
robson co ty za przeproszeniem pieprzysz parę postów wyżej masz wszystko opisane
wybacz nie mogłem sie powstrzymać
wybacz nie mogłem sie powstrzymać
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Szkoda auta, dobrze że Tobie nic poważnego nie jest. Dasz rade go zrobić, aby silnik był sprawny.
michal_gti sory ale z z zaskoczenia jak zobaczyłe fotki nie doczytałem postów ,teraz wiem wszystko,czy nie można przeoczyć !!!!!!!!!!!!!!!
-
- Junior
- Posiadany PUG: chwilowo nie posiadam ;/
wiem wiem tak mi naszło przeciez to nie na powaznie
sorry za OT
sorry za OT
-
- Junior
Nie mam pojęcia co z silnikiem w tygodniu spróbuje go odpalić... auta ratował nie będę praktycznie wszystko z budy jest uszkodzone tylko szyby są całe oprócz przedniej która jest pęknięta.
Pytanie w związku z tym mam takie co najlepiej zrobić z takim autem? Sebek dał propozycje dawcy z tym że trzeba mieć gdzie trzymać to auto a ja garażu nie mam i trzeba mieć jakiegoś taniego puga na oku...
Pytanie w związku z tym mam takie co najlepiej zrobić z takim autem? Sebek dał propozycje dawcy z tym że trzeba mieć gdzie trzymać to auto a ja garażu nie mam i trzeba mieć jakiegoś taniego puga na oku...
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Dolnyslask przeoraj to znajdziesz. W auto gieldzie ostatnio kilka widzialem. Sam swojego za 1750zl kupilem. Ma 220 tys. Km przejechanych i nie mam z nim problemow
- dzikson
- Maniak
- Posiadany PUG: 205XS
- Kontakt:
Aż żal patrzeć, jakbym swojego oglądał Współczuję.
Co do dalszych kroków, na pewno warto w jak największym stopniu wykorzystać to co zostało. Znaleźć tanio podstawową wersję do poprawienia standardu lub zbliżoną wersję (3d, z TU pod maską) i mieć pod ręką bogaty magazyn części. To zdecydowanie ekonomiczne rozwiązanie, sam przekonałem się ile elementów może przydać się nawet z prostego Looka.
Tak jak piszesz problemem może być przechowanie auta, ale może jednak znalazłoby się ogrodzone miejsce w okolicy lub nawet dalsza rodzina?
Co do dalszych kroków, na pewno warto w jak największym stopniu wykorzystać to co zostało. Znaleźć tanio podstawową wersję do poprawienia standardu lub zbliżoną wersję (3d, z TU pod maską) i mieć pod ręką bogaty magazyn części. To zdecydowanie ekonomiczne rozwiązanie, sam przekonałem się ile elementów może przydać się nawet z prostego Looka.
Tak jak piszesz problemem może być przechowanie auta, ale może jednak znalazłoby się ogrodzone miejsce w okolicy lub nawet dalsza rodzina?