KOLEKTOR SSACY GTI+przepustnica mi16
- marcinpug
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI 167KM 305 GT 205 1.6 automatic 205 1.9 automatic
- Numer Gadu-gadu: 2052464
Re: KOLEKTOR SSACY co myslicie o takiej przeróbce ???
No to ten MS drogi . Ja mam stand-alone Vems i sobie bardzo chwalę , koszt ok. 1550zł z przesyłką . Wystrojony jest na 151KM i 180 Nm w 1.9 Gti 8V
Pięknie pracuje bez przepływki , modułu , aparatu zapłonowego . Można na tym kompie zrobić procedurę startu , zmianę biegów bez puszczania gazu ( wali marchewami z wydechu jak w S1600 ) shift-light , tryb awaryjny itd.
Pięknie pracuje bez przepływki , modułu , aparatu zapłonowego . Można na tym kompie zrobić procedurę startu , zmianę biegów bez puszczania gazu ( wali marchewami z wydechu jak w S1600 ) shift-light , tryb awaryjny itd.
- kubas
- Maniak
- Posiadany PUG: rallye
- Numer Gadu-gadu: 0
za vemsa 1550 ? kumpel do saxo kupil vemsa plug & play i dal 5000 zł wiec jesli kupiles za 1550 to mega tanio
Wszystko zalezy od specyfikacji.
MS tez mozna kupic za 500zl i sobie samemu zlozyc. Mozna tez zrezygnowac z paru ukladow, ktore sa niepotrzebne.
My bralismy pelna opcje z MBC, MAP'em, kostkami i wstepna mapa pod wtryski.
MS tez mozna kupic za 500zl i sobie samemu zlozyc. Mozna tez zrezygnowac z paru ukladow, ktore sa niepotrzebne.
My bralismy pelna opcje z MBC, MAP'em, kostkami i wstepna mapa pod wtryski.
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
Podejrzewam ze Twoj kumpel kupil Vems'a od DP Enginering - oni sprzedaja zestawy Plug & Play, ale duzo sobie za to licza!
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
- kubas
- Maniak
tak dokladnie od nich kupil. kakuts w jakiej kwocie na dzien dzisiejszy daloby sie ogarnac vemsa do powiedzmy mi16 ?
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
Strojeniem i montazem Vems'a zajmuje sie moj i zreszta Marcina znajomy - Kuba, z tego co wiem to za Vems'a okolo 1500-1600zl + okolo 1200zl montaz i strojenie. Ale jezeli jeste zainteresowany to moge dokladnie sie dowiedziec.
Kuba stroil takze 206 2.0 Turbo na DTA S60 ktore od nas wyjechalo, oraz 206 1.6 16V A-grupowe, takze przez nas budowane, jak rowniez 205 1.9 Agr od Marcina i kazde to auto zostalo super wystrojone, wiec moge smialo Kube polecic, bo doskonale wie co robi i robi to dobrze! Z Mi16 zdrowego (wersji 158KM) sama elektronika mozna smialo podskoczyc do powiedzmy 170 gora 175KM.
Kuba stroil takze 206 2.0 Turbo na DTA S60 ktore od nas wyjechalo, oraz 206 1.6 16V A-grupowe, takze przez nas budowane, jak rowniez 205 1.9 Agr od Marcina i kazde to auto zostalo super wystrojone, wiec moge smialo Kube polecic, bo doskonale wie co robi i robi to dobrze! Z Mi16 zdrowego (wersji 158KM) sama elektronika mozna smialo podskoczyc do powiedzmy 170 gora 175KM.
- -BARON-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI 16V
A ja takie OT zapodam.Czy jest sens bawic się w założenie turbiny do mi16 tej słabszej wersji na przykład k03 albo k04 i wtedy to wysterować vems'em.chodzi mi o takie słabe dmuchnięcie 0,5 po prostu soft.Czy po prostu wybic sobie to z głowy i kupic najprostsze rozwiązanie ori 2.0T i troszkę go podkręcić ??? CO można by uzyskać z mi16 na soft turbo.
Peugeot 205 1.9 gti,Isuzu trooper 2.8tdi.
http://www.BARON.peugeot205.pl
http://www.BARON.peugeot205.pl
- marcinpug
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI 167KM 305 GT 205 1.6 automatic 205 1.9 automatic
- Numer Gadu-gadu: 2052464
Mi16 + turbo to będzie lekka rzeźba Czasowo i finansowo + nerwowo = odpuściłbym . Tak jak pisze Kaktus lepiej uzdrowić Mi16 , skrócić skrzynię biegów ,dobry elektronik i masz zapier....czkę
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
No ale Mi16 + soft turbo to tez ciekawy wynalazek - i wbrew pozorom, moze wyjsc tyle samo co kupno i montaz 2.0 T 8v.
Pod warunkiem ze juz ma sie silnik Mi16
Wszystko zalezy od tego kto i co lubi i co chce miec. Sens jest zawsze, jezeli jest to jakies tam spelnienie marzen. Sa ludzie ktorzy chca aby jechalo i robilo PSSSYYYT...
Ja osobiscie wole wolnossaki.
-Baron- jak jestes zainteresowany to zapraszam na PW.
A tutaj samochodzik u nas na warsztacie... z takim wlasnie silnikiem:
2.0 16V z 405 + Turbo.
Pod warunkiem ze juz ma sie silnik Mi16
Wszystko zalezy od tego kto i co lubi i co chce miec. Sens jest zawsze, jezeli jest to jakies tam spelnienie marzen. Sa ludzie ktorzy chca aby jechalo i robilo PSSSYYYT...
Ja osobiscie wole wolnossaki.
-Baron- jak jestes zainteresowany to zapraszam na PW.
A tutaj samochodzik u nas na warsztacie... z takim wlasnie silnikiem:
2.0 16V z 405 + Turbo.
- xtrack
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1.9 GTI
- Kontakt:
wracajac do tematu....
kolektor w zasadzie na ukonczeniu
jeszcze tylko ostatnie pasowanie i bedzie oddany do spawania.miedzy czasie postaram sie skompletowac pozostale elementy dolotu tak zeby wszystko pasowało do nowej kolektora
kolektor w zasadzie na ukonczeniu
jeszcze tylko ostatnie pasowanie i bedzie oddany do spawania.miedzy czasie postaram sie skompletowac pozostale elementy dolotu tak zeby wszystko pasowało do nowej kolektora
- xtrack
- Uzalezniony
- Kontakt:
jeszcze tylko pare chwil i bedzie proba generalna.a tak wyglada to na ten moment
- kubas
- Maniak
Re: KOLEKTOR SSACY GTI+przepustnica mi16
i jak odczucia po zalozeniu kolektora ?
- levis
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 406 3.0 V6 / Aprilia SXV 450
Ja bym sie pobawil w ITBS. Dorwac jakies gazniki np z Kawasaki ZZR 600 . Ale jak to pozniej spasowac
Posluchajcie tego dzwieku
http://www.youtube.com/watch?v=m96JRGXGuxs
Posluchajcie tego dzwieku
http://www.youtube.com/watch?v=m96JRGXGuxs
- xtrack
- Uzalezniony
- Kontakt:
przymiarka była ale jeszcze autko jest na standardowym kolektorze...musze jeszcze zrobnic element laczacy kolektor z przeplywka.kubas pisze:i jak odczucia po zalozeniu kolektora ?
- klim
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.9 GTI
- Numer Gadu-gadu: 1200836
- Kontakt:
Hey ja jestem na etapie wkładania kolektora z 405 sri z własnie taka przepustnicą. Napisz jak rozwiazałes problem montażu czujnika połozenia przepustnicy. Bo ja w kolektorze z sri miałem inny niz gti i wypadało by go zamienic. U mnie auto odpala, narazie nie jezdzilem bo nie mozna domknąc maski ale to jest do obejscia wycinajac kawałek wzmocnienia. Jak pojedzie to sie okaze, jak będzie ok to obrobie kanaly kolektora zeby lepiej pasowały do głowicy
Peugeot 205 1.9 gti, volvo v40 T4, ticemon 0.8
http://amk-slazak.pl/
http://amk-slazak.pl/