głośniki 165mm do garrosa - jak je wcisnąć? (przód i tył)
głośniki 165mm do garrosa - jak je wcisnąć? (przód i tył)
witam. wczoraj szczęśliwym trafem kupiłem okazyjnie 8 głośników: dwa na tylną półkę z którymi nie będzie problemów, dwa wysokotonowe oraz 4 głośniki o średnicy 16cm. są to jakieś clatronic'ki (ALS 763) i Helixy Dark Blue 6.1
Pytanie brzmi jak to zamontować w moim garrosie - zarówno z przodu jak i z tyłu. Jakie są możliwości, czy w seryjnych dziurach dałoby radę przy użyciu jakichś dystansów?. Dodam, że przy okazji będę chciał wytłumić przednie drzwi. A tył? Tam jest w ogóle miejsce? Głośniki kupiłem za bezcen, więc nie piszcie, że trzeba było najpierw sprawdzić itp.
Docelowo chciałbym więc 2 z przodu, dwa z tyłu i dwa na półce. Pytanie jak?
Pytanie brzmi jak to zamontować w moim garrosie - zarówno z przodu jak i z tyłu. Jakie są możliwości, czy w seryjnych dziurach dałoby radę przy użyciu jakichś dystansów?. Dodam, że przy okazji będę chciał wytłumić przednie drzwi. A tył? Tam jest w ogóle miejsce? Głośniki kupiłem za bezcen, więc nie piszcie, że trzeba było najpierw sprawdzić itp.
Docelowo chciałbym więc 2 z przodu, dwa z tyłu i dwa na półce. Pytanie jak?
- kamilwwl
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: brak
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: głośniki 165mm do garrosa - jak je wcisnąć? (przód i tył)
Ja w mojej 205-ce powiększyłem seryjne otwory w drzwiach i od środka zamontowałem 16. Co do tyłu to będzie trzeba użyć dystansów żeby to ładnie wyglądało...
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1459401
Z przodu równiez mozna zastosować dystanse bez cięcia blach.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=740735964
Czy takie dadzą radę? Sprzedawca wykona odpowiednią grubość na zamówienie.
Czy takie dadzą radę? Sprzedawca wykona odpowiednią grubość na zamówienie.
Banita: dlaczego te się nie nadają?
pszemeq: które dystanse byś polecił (allegro)?
pszemeq: które dystanse byś polecił (allegro)?
- kamilwwl
- Nowicjusz
Ale jak da się dystanse to głośniki będą wystawały, a ja mam tak zrobione, że nic nie widać za fabrycznymi kratkami....pszemeq pisze:Z przodu równiez mozna zastosować dystanse bez cięcia blach.
kamilwwl: rzeczywiście to chyba lepsze rozwiązanie, szczególnie, że od strony kierowcy po wstawieniu dystansu zostałoby niewiele miejsca przy zamkniętych drzwiach. czy twoje drzwi są wytłumione? jeśli tak, to czy po wytłumieniu dalej wystarczy miejsca na montaż tego rodzaju? wytłumienie chcę zrobić taśmą dekarską SOUDAL, grubość 2 mm
- kamilwwl
- Nowicjusz
Oczywiście że mam wytłumione drzwi i bez rzadnego problemu wchodzą tam głośniki....
To sa dystanse dla glosnikow potrzebujacych glebokich drzwi.
Ty potrzebujesz adapterow -szerszy pierscien schodzacy sie do wewnatrz.
Ty potrzebujesz adapterow -szerszy pierscien schodzacy sie do wewnatrz.
właśnie powiększyłem otwory na 16stki, ale pozostaje problem przykręcenia, bo tam blacha dookoła nie jest równo (wyżej i niżej) - co robić? jak zamontować? mi do głowy przychodzi tylko jeden pomysł: założyć dystansy które od spodu będą dopasowane do nierówności - trochę z tym roboty, ale myślę, że dało by radę.
kamilwww:ty powiększałeś otwory. jak poradziłeś sobie z tym problemem?
kamilwww:ty powiększałeś otwory. jak poradziłeś sobie z tym problemem?
- pug205gti
- Junior
- Posiadany PUG: 205
Dobrze kombinujesz , kup trochę grubsze dystanse i dopieść je pilnikiem lub dremelem do nierówności /wypukłości blachy . Ewentualne szczeliny można wypełnić silikonem lub klejem na gorąco .
- grzechuuu205
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 2800082
zastanaiwm sie teraz nad juz dwoma głosnikami ze zwrotnicami.
Helix DB 62.1 oraz JBL GTO 6508C http://www.allegro.pl/item742493894_jbl ... tisow.html
i mam tylko dwa pytania:
1) Helixy maja głębokosc montazową 61mm - czy to wejdzie do 205kti?
2) JBL maja imedancje 2 OHM a Helizy 4 OHM. czy to bedzie dzialac z radiem?
Helix DB 62.1 oraz JBL GTO 6508C http://www.allegro.pl/item742493894_jbl ... tisow.html
i mam tylko dwa pytania:
1) Helixy maja głębokosc montazową 61mm - czy to wejdzie do 205kti?
2) JBL maja imedancje 2 OHM a Helizy 4 OHM. czy to bedzie dzialac z radiem?
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1459401
Ja proponowałbym Ci kupić takie powerbass'ki: http://www.essa.com.pl/oferta/index.php ... 79&kid=179
W tej cenie co te jbl'e ale jednak moim zdaniem troche lepsze ( te 3 od góry) Do tego jakiś wzmaczek ale nie musi być koniecznie zależy jak chcesz zeby grało, ale może być pod samo radyjko.
W tej cenie co te jbl'e ale jednak moim zdaniem troche lepsze ( te 3 od góry) Do tego jakiś wzmaczek ale nie musi być koniecznie zależy jak chcesz zeby grało, ale może być pod samo radyjko.
- grzechuuu205
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 2800082
możesz pokazac jakies fotki tego??? bo kupilem sobie tez 16stki, i teraz tym kombinowałem ale chwilowo zrezygnowałem bo musze sie wiecej dowiedziec jak wy to robicie...kamilwwl pisze:Ja w mojej 205-ce powiększyłem seryjne otwory w drzwiach i od środka zamontowałem 16. Co do tyłu to będzie trzeba użyć dystansów żeby to ładnie wyglądało...
zastanawiam sie czym wyciąć wiekszy otwór (i jezeli juz wiekszy bedzie to głosnik trzeba przesuną troche w strone tyłu auta (bo na przodzie drzwi jest taki rant)
PS. jezeli montujecie dystanse to oczywiscie oryg. kratki juz pasowac nie bedą. jak to maskujecie?
pozdrawiam!