witam, a wiec zaczołem jezdzic troche moim GTI i zauwazyłem ze przy obrotach rzedu 1500-2000 deska wpada mi w rezonans i troche to przeszkadza, czy moze to byc wina poduszek, czu moze wydech za "twardo" jest zamontowany.
pozdrawiam
Największa radość z jazdy GTI - gdy stal pare miesiecy w garazu
drzy ale nie tylko deska w zasadzie cała buda (od szyberdachu na desce koncząc. i to tylko tez przy tych obrotach gdzy silnik jest obciazany, tzn. gdzy przyspieszam (jak jade na tych obrotach stałą prędkoscią to wszytko jest OK)
zazartuje ... a moze jedziesz juz tak szybko ze buda sie trzesie
Nałogowy czytelnikforum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
jak dla mnie trzepia kola z powodu jakiegos luzu i to na tyle ze przenosi na cala karose ... jedynie co sprawdzic to na kanale wszystko co kol trzyma lacznie z maglem.
jak tak o lapiac rekoma nie widac to jechac na stacje diag. na szarpakach pewnie bedzie widac ... przy tym co opisujesz to ciezko by cos nie wyszlo. mi takie cos za darmo sprawdzali.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
mialem miesiac temu przegład i wszytjko niby jest OK. strasznie ciezko chodzi mi kierownica (chyba magiel cos nie tak jest pewnie) a drzy tylko przy wcisnieciu gazu (a nie podczas jazdy ze stalą prędkoscią) i jest to drganie o dosc duze częstotliwości a nie szarpanie itp.
no i wtedy luz dopiero wyjdzie, po ktorejs ze stron jest luz a jak dodajesz gazu to wtedy idzie przeciazenie na te czesc zawieszenia ... wyobraz sobie ze jedno kolo drga lekko lewo-prawo, to wtedy wlasnie przy dodawaniu gazu bedzie czul najmocniej bo najwieksze przeciazenie tam idzie
poduchy widzialem (i nawet odkręcałem przy wymianie glowicy) no i cóż... niewiem co o tym myslec z wyglądu były -no niewiem normalne? nic nie naderwane itp. z wyczucia widze ze przy dodawaniu gazu silnik sie wygina (tył, przód) - wiec moze i to...
aha ... co do ciezko chodzacej kierownicy to taki objaw tez bedzie przy zasyfionym juz krzyzaku kierownicy, u mnie to sprawdzilem psikajac na niego wd40. pozniej juz do wymiany poszedl.