Zlot w Krakowie

Tutaj umawiamy się na spotkania klubowe, informujemy o odbywających się zawodach i imprezach sportowych i tuningowych.
Awatar użytkownika
Wojtek
Uzalezniony
Posiadany PUG: 206. 1.4 XT
Numer Gadu-gadu: 2478139

Re: Zlot w Krakowie

Post autor: Wojtek »

ostatnio kupowałem progi i reperaturki nadkoli do megane ( były od wersji 5D ale są zamontowane w coupe z racji tego, że do coupe nie produkują ) . reperaturki 67 zł / sztuka progi 119 zł / sztuka
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

gad pisze:Do nas na serwis jak przyjezdrzalo i nie bylo zabezpieczenia to wystarczylo nabic mlotkiem nasadke w podobnym rozmiarze i po problemie:D
Tez kiedys sciagalem u siebie w ten sposob kolo. Jak sie mocno walnie mlotkiem to ponizej 30sek na srube wystarcza. Tak na prawde takie sruby daja tylko tyle ze jednak w nocy dzwiek mlotka uderzacego o srube dosc daleko sie niesie i jest szansa ze ktos zlodzieja sploszy. Teraz mam peugeotowskie oryginalne sruby zabezpieczajace i chyba sa troche lepsze. Tzn sa bardziej okragle i maja bardzo male rowki. Teoretycznie powinno byc ciezej cos na to nabic, ale i tak mysle ze jak komus by bardzo zalezalo na tym zeby ukrasc mi kola to te sruby nie bylyby dla niego wielka przeszkoda...

Tak z innej beczki to koles u ktorego kupilem na allegro klape sie nie odzywa juz od ponad tygodnia. Nic mu na razie nie zaplacilem wiec pol bidy, ale troche mi sie spieszy i mnie to wkurza niezle. Bez klapy ani rusz:(
Awatar użytkownika
gad
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 2.0 16v + 205 1.6 VTS
Kontakt:

Post autor: gad »

Fox a jak ida postępy przy naprawie auta? Bardzo go zmasakrowało?
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Nie no kurde...ja mam klapę chyba nawet pod ten kolor (z przecierkami lakieru na brzegach, ale bez tragedii, bo bez rdzy) z oryginalnymi dziurami pod lotkę i nawet czarna blenda gdzieś by się odnalazła, ale po pierwsze - na działce (jakieś 75km ode mnie), a tam rzadko bywam ostatnio, po drugie ciężko by mi ja było przewieść gdzieś, po trzecie daaaaaleeeeko, a nie wiem jak to przewieść/przesłać by się dało, po czwarte ma pociętą elektrykę i... teoretycznie jest "na zapas" do Greena kupiona :P
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
Agulek-205
Nowicjusz
Posiadany PUG: 1991 1,4 INDIANA
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Agulek-205 »

gad moje już tata wymienił, tylko brudne,dzwoniłeś do gościa o lewe drzwi.
Załączniki
000_0671.jpg
000_0671.jpg (33.07 KiB) Przejrzano 2325 razy
000_0701.JPG
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Auto na razie stoi jak stalo. Czekam na klape z allegro i zderzak z dokladka od duetu Banita-Moralez:) Jak juz wczesniej pisalem straty nie sa specjalnie duze. Blacharz powiedzial ze bez problemow wyklepie, ale wczesniej musi skonczyc kilka innych samochodow ktore ma na podwórku. Nie poganiam go na razie bo i tak nie mam cześci na podmiankę. Jak wszystko będzie skompletowane to zacznę go pospieszać:)

DJ Prezes: Jak tylko klapa z allegro przyjdzie to myślę że nie będzie problemów z wywierceniem mocować lotki. Do Ciebie nie mam niestety jak pojechać bo nie dysponuję innym samochodem:(
Awatar użytkownika
druan
Maniak
Posiadany PUG: peugeot GTI

Post autor: druan »

gad założyłeś stożek?? :wink:
Żaden nauczyciel nie da ci na to papieru - Bądź Człowiekiem Dla Człowieka Szacunkiem się Kieruj.....

Syndykat Sępów Krakowskich
Awatar użytkownika
gad
Uzalezniony
Kontakt:

Tak dzowniłem do kolesia, drzwi sa dalej na sprzedaz wiec prawdopodobnie jutro po nie pojade no i do tego jeszcze zakupy blacharskie, a pod koniec tygodnia prawdopodobie auto trafi do bielska gdzie bedzie malowane spawane i ogolenie reanimowane...

Agulek, dzrwi naprawde fajnie wygladaja i nie widac jakos specjalnie roznicy w kolorach. Szkoda niestety ze u mnie nie moze sie skonczyc na samej wymianie drzwi :(
druan pisze:gad założyłeś stożek?? :wink:

Stozek juz od dawna jezdzi pod maska:D Jesli jestes zainteresowany puszka to czeka do wziecia:)
Ostatnio zmieniony 26 paź pn, 2009 8:42 pm przez gad, łącznie zmieniany 1 raz.
robson
Peugeot 205 Master

Post autor: robson »

No tak tata auto dał ,tata naprawia ,Piotrek po co jej puszka,jej nie pasuje ,a puszke podobno chciał druan. :W
Awatar użytkownika
druan
Maniak
Posiadany PUG: peugeot GTI

Post autor: druan »

oczywiście że jestem zainteresowany >:) a będziesz malował całego puga??
Żaden nauczyciel nie da ci na to papieru - Bądź Człowiekiem Dla Człowieka Szacunkiem się Kieruj.....

Syndykat Sępów Krakowskich
Awatar użytkownika
Wojtek
Uzalezniony
Posiadany PUG: 206. 1.4 XT
Numer Gadu-gadu: 2478139

Post autor: Wojtek »

pozdrowienia dla Robsona :P :)
miło było " poznać " ;)
Awatar użytkownika
gad
Uzalezniony
Kontakt:

Niestety nie mam narazie kasy nawet na to zeby naprawic to co jest rozwalone a co dopiero zeby robic równiez innye rzeczy :( Chciałbym go pomalowac w całosci i ogolne doprowadzic do takiego stanu do jakiego zmierza twoje gti ale niestety dopuki nie znajde pracy i nie odloze troche kasy to bede musial sie zadowolic pomalowanymi jednymi drzwiami i paskami blachy pomiedzy progami a poszerzeniami.
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Kontakt:

Post autor: RafGentry »

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10362673 - Gadzie bierz to GTI :D jest oldschoolowe.
A tak w ogóle to moje wyrazy współczucia z powodu drzwi.
Widać po mieście grasuje jakiś Pugowy mściciel.
Może to jakiś właściciel VW Golfa III, czy innej Astry GSI mści się za regularnie skopywane dupsko podczas startu ze świateł 8)
Awatar użytkownika
gad
Uzalezniony
Kontakt:

Kurcze własnie niebardzo juz wiem co mam robic bo dzisiaj sie dowiedzialem ze za 150 złotych mi sasiad moze załawic zlomowanie pojazdu, przyczym auto nadal zostanie w moich rekach:) Myslicie ze ma to sens?
Awatar użytkownika
bananowiec
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 CTI TURBOGNÓJ , 205 1.8 dturbo forever
Numer Gadu-gadu: 4940298
Kontakt:

Post autor: bananowiec »

Gad może zapytaj tego gościa o drzwi
http://www.allegro.pl/item795996067_cze ... aniej.html
Zablokowany