Witam!
Jestem nowy więc się przedstawię...
Nazywam się Marek :: Jarmarek, mam na stanie 2x 205... jedną już nie działającą (XA z 88r.) i drugą dopiero kupioną z silnikiem z modelu "Sacré Numéro" i całą resztą... hmm i tu jest problem... bo klapa tylnia z oznaczeniem była wymieniana, jest na niej oznaczenie od juniora... czyli takie paski(czerwony, niebieski i zielony) a w środku nie wygląda to na juniora.. 5 drzwi, 5 biegowa skrzynia, półka na płyty(pod radiem) elektroniczny zegarek przy popielniczce. Brakuje mu tylko zamykanej półki od strony pasażera i nawiewu "centralnego". Jak ktoś zidentyfikuje to będę wdzięczny(obstawiam że może być to GR albo GL...) aha karoseria razem z wnętrzem jest z roku 91.
Teraz opisze mój problem... a w zasadzie dwa.
Ogólnie samochód nie kopci, ale przy dużych obrotach mam na myśli np. przy 70km/h jak się doda mocno gazu samochód zostawia za sobą dym (taki szary wpadający w niebieski) co to może być?
I drugi...
Przy ruszaniu - przyśpieszaniu jest takie stukanie po prawej stronie... jak gdyby z silnika lub koła... obstawialiśmy że to wahacze ale zostały wymienione i dalej to samo... zastanawiałem się nad pół ośkami ale przy zakrętach nie stuka... raczej przy przyśpieszaniu ale z kolei na małych prędkościach.
Liczę na Waszą pomoc
Dymienie przy dużych obrotach
-
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 CTi
- Numer Gadu-gadu: 2422735
Dymienie przy dużych obrotach
Zdjęcia CTI: http://jarmarek.205.pl
-
- Maniak
Nikt nie jest w stanie mi pomóc?
Jestem pewien że ktoś już kiedyś miał taki problem...
-
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Witam kolege z okolic Wawy.Jesli tanio bedziesz chcial sie pozbyc jednej 205 to chetny jestem .Co do kopcenia.Powiedz mki czy auto ktore masz nie stalo zbyt dlugo ??? czasami zdarza sie ze jak auto troche postoi to pozniej takie rzeczy wywala z wydechu.Co do niebieskiego koloru jest to przepalony olej,najprawdopodobniej pierscieniami.Ale mysle ze chwilowo to jeszcze nie grozne...no chyba ze juz nie widzis co jedzie za Toba )Jarmarek pisze:Nikt nie jest w stanie mi pomóc?
-
- Maniak
Auto mogło trochę stać ... ale raczej nie za długo bo poprzedni właściciel kupił sobie inne auto i to nie było używane tzn. według tego co mówił to w czasie kiedy on kupił sobie nowy samochód to 205 jeździł jego brat...
Moim zdaniem jak by to było tak jak mówisz to było by to tuż po odpaleniu ... a to jest tylko przy przyśpieszaniu przy sporej prędkości...
Co znaczy tanio? - wszystko kwestia ceny pierwotnie miał być na części... ale jak cena będzie mnie satysfakcjonowała to nie ma sprawy wal na PW.
Moim zdaniem jak by to było tak jak mówisz to było by to tuż po odpaleniu ... a to jest tylko przy przyśpieszaniu przy sporej prędkości...
Co znaczy tanio? - wszystko kwestia ceny pierwotnie miał być na części... ale jak cena będzie mnie satysfakcjonowała to nie ma sprawy wal na PW.