Światełko w kabinie
- Krzysiek511
- Junior
- Posiadany PUG: Peugeot 205 Green
- Numer Gadu-gadu: 0
Światełko w kabinie
Witam mam dość spory problem z lampką w kabinie. Chodzi o tą co zapala się podczas otwierania drzwi. Lampka sama się zapala co skutkuje uruchomieniem alarmu dodam tylko, że stało się to nagle. Żeby było śmieszniej lampka zapala się po jakimś czasie średni od 10 do 30 minut po zamknięciu auta. Ogólnie tak pobieżnie przejrzałem i niby jest ok ale niemiałem czasu żeby się w to więcej zagłębić (zimno i ciemno). Na razie wyciągnąłem lampkę z podsufitki żeby aku. nie padł i nie załączam alarmu. Jest to dość kłopotliwe zepsuty zamek od kierowcy a wiadomo jest tam master sterujący centralnym. Może już ktoś walczył z tym wie gdzie szukać albo macie jakieś pomysły? Ja planowałem odłączyć włączniki krańcowe czy jak to tam się nazywa i sprawdzić czy one nie psocą ale za chiny nie odkręcę tej śrubki.
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Re: Światełko w kabinie
Ja ją odłączyłem jak się bawiłem podłączeniem radia.
- Iwan
- Junior
- Posiadany PUG: 205 CTi
zdecydowanie sprawdź wyłączniki krańcowe, to one uruchamiają lampkę wewnątrz kabiny. najprawdopodobniej wystarczy ich wyczyszczenie i przesmarowanie
Alarm włącza się od lampki -dobre
Krańcówki przy zawiasach od drzwi, albo kabelek od takowej idący się przetarł i zwiera do blachy.
Krańcówki przy zawiasach od drzwi, albo kabelek od takowej idący się przetarł i zwiera do blachy.
- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
tu cie zdzwie bo wiele właśnie alarmów podłącza sie pod te wlasnie koncowki i pod ta lampkę. Nawet elektryk moj mi mowil ze wiele razy ludzie wiele razy juz u niego byli ze alarm albo nie dziala albo sam sie wlacza a wina była albo brak żarówki badz pzrepalona albo wlasnie sama sie zapala i alarm sie zalcza ....Banita pisze:Alarm włącza się od lampki -dobre
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F