jakie CB
- gad
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 2.0 16v + 205 1.6 VTS
- Kontakt:
Re: jakie CB
Wystarczy wyciekczka do brzeska przez nową hute, i w bochni jest taki przejazd pod torami kolejowymi ze chyba musiałbyś dywanem jechać zeby anteny nie zdieło
gad i jeszcze powiedz że pod tym przejazdem jeżdzą autobusy,pewnie spuszczają powietrze z kół "super"
- gad
- Uzalezniony
- Kontakt:
Tamtędy jeżdrzą tylko osobówki:) Jest ograniczenie chyba do 1,5m. Nie ma wiele takich miejsc i jest to dość żadki przypadek ale generalnie chodziło mi o to ze duża antena bardziej przeszkadza. Szkoda wydać na jakąś kupe kasy tylko po to żeby ściągało ci ją z dachu kilka razy w tygodniu. Małą antene łatwiej schować do auta. Nie wspominając już o fakcie jak wygląda jakies małe auto typu fiat cinquecento z 2 metrowym batem na dachu! A jezdzi takie cudo po krakowie
Z mojej strony EOT
Z mojej strony EOT
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
chlopaki trzymajmy sie tematu
faktycznie mysle nad CB ... co prawda nie wiem kiedy by nastapil zakup ale chcialbym juz miec jakis model na oku ...
czy i za ile jest takie CB ze np. nie skrzeczy za mocno jak wciskas guzik i wyraznie slychac co mowia?
faktycznie mysle nad CB ... co prawda nie wiem kiedy by nastapil zakup ale chcialbym juz miec jakis model na oku ...
czy i za ile jest takie CB ze np. nie skrzeczy za mocno jak wciskas guzik i wyraznie slychac co mowia?
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1459401
Równiez polecam presidenty a zwłaszcza johny II, midland też nie jest najgorszy, do tego antenka presidenta i masz naprawde fajny zestawik.
- mocno_owocowy
- Junior
- Posiadany PUG: 1.9D
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
W całym zestawie najbardziej liczy się antena. Radio jest tylko uzupełnieniem. Fakt lepsze radia mają więcej ciekawych opcji, ale te podstawowe mają chyba wszystkie.
Jeśli potrzebujesz radia po to aby jeździć po mieście i robić nasłuch to cokolwiek cię zadowoli. Jeśli jeździsz trasami odludnymi i chcesz nawiązać z kimś kontakt kto będzie w znacznej odległości od Ciebie to dobre radio i dobra antena. Jest jeszcze jedno ale., ten ktoś daleko od Ciebie też musi mieć dobry sprzęt, jeśli nie to będzie Cię tylko słyszał.. Więc nie ma co inwestować bardzo drogi sprzęt CB i antenę 2m.
Ja mam Presidenta Valery 1 - baaardzo stare radio, ale się sprawdza, do tego antenę jedną mam chyba podróbkę ML 145, a drugą mam jakąś 70cm za jakieś 70-80 zł z FeuVert`a. Ten ML145 kłopotliwy często i gęsto w garażach hipermatketów, centrach handlowych zahacza się o wszystko Ta krótsza stawiasz i zapominasz. Widać dużą różnicę ale w mieście to nawet przeszkadza bo zbiera się ludzi z drugiego końca dzielnicy i trzeba regulować radio obniżając moc.
Polecam tanie radio - tanie nie znaczy obojętnie jakie, wystarczy jakiś tani President, albo Midland i antenkę do tego jakąś 70cm makrową.
Aaa i jeszcze jedno.. nie kupuj takich malutkich anten rzędu 20-30 cm.. nawet President`a. Chyba że chcesz gadać z tym obok na światłach
Innym problemem CB w 205-tce jest jego umiejscowienie. Chętnie dowiem się gdzie umieszczacie swoje radia. Ja trzymam za siedzeniem profesjonalnie zamontowane głośnikiem do góry bez śrubowo, bez kleju - po prostu sobie leży. Chciałem upchnąć po lewej stronie koło bezpieczników ale się nie mieści i nic nie słychać..
Jeśli potrzebujesz radia po to aby jeździć po mieście i robić nasłuch to cokolwiek cię zadowoli. Jeśli jeździsz trasami odludnymi i chcesz nawiązać z kimś kontakt kto będzie w znacznej odległości od Ciebie to dobre radio i dobra antena. Jest jeszcze jedno ale., ten ktoś daleko od Ciebie też musi mieć dobry sprzęt, jeśli nie to będzie Cię tylko słyszał.. Więc nie ma co inwestować bardzo drogi sprzęt CB i antenę 2m.
Ja mam Presidenta Valery 1 - baaardzo stare radio, ale się sprawdza, do tego antenę jedną mam chyba podróbkę ML 145, a drugą mam jakąś 70cm za jakieś 70-80 zł z FeuVert`a. Ten ML145 kłopotliwy często i gęsto w garażach hipermatketów, centrach handlowych zahacza się o wszystko Ta krótsza stawiasz i zapominasz. Widać dużą różnicę ale w mieście to nawet przeszkadza bo zbiera się ludzi z drugiego końca dzielnicy i trzeba regulować radio obniżając moc.
Polecam tanie radio - tanie nie znaczy obojętnie jakie, wystarczy jakiś tani President, albo Midland i antenkę do tego jakąś 70cm makrową.
Aaa i jeszcze jedno.. nie kupuj takich malutkich anten rzędu 20-30 cm.. nawet President`a. Chyba że chcesz gadać z tym obok na światłach
Innym problemem CB w 205-tce jest jego umiejscowienie. Chętnie dowiem się gdzie umieszczacie swoje radia. Ja trzymam za siedzeniem profesjonalnie zamontowane głośnikiem do góry bez śrubowo, bez kleju - po prostu sobie leży. Chciałem upchnąć po lewej stronie koło bezpieczników ale się nie mieści i nic nie słychać..
[url]http://www.mocno_owocowy.205.pl/[/url]
Widziałem radia montowane pod kierownicą i w kieszeni pod bezpiecznikami.
- gad
- Uzalezniony
- Kontakt:
Ja mam zamontowane pod kiera:) Grucha przyczepiona kolo regulacji świateł:) Radio podpięte na stałe pod instalacje i kabel od anteny puszczony pod wykładzina (ktorej obecnie nie ma ) do tylniej klapy. Miejsce na tyle fajne ze juz kilka osob jak mi do auta wsiadlo to nie moglo sie połapac gdzie ja mam to radyjko
- Martinoo
- Moderator
- Posiadany PUG: 205 Color line Dturbo, 307 XSI HDI, 407 SW 2.0 HDI
- Numer Gadu-gadu: 8330169
- Kontakt:
zakupiłem radio alana 109, i potrzebuje anteny tylko nie wiem czy lepszy magnes czy raczej na stałe do klapy. Z racji tej że większośc moich tras prowadzi przez miasto to potrzebował bym anteny która ma ok. 60-70cm
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!