Hej
1. Więc miałem skrzynię i docisk od 309 1.6 GTi swojego starego a więc jestem pewien że były dobre. Po włożeniu ich do 205 1.9GTI mam problem taki że po odpaleniu na zimno biegi wchodzą leciutko, po przejechaniu jakiś 20-30 km trzeba się nieźle namęczyć żeby wrzucić 1,2,3 i wsteczny bieg (zgrzyt). lewarek chodzi lekko więc to nie wodziki, opór jest przy wskakiwaniu biegu. Podejrzewam że mechanik zalał mi zły olej bo wlał ELF 80W90, a powinien być chyba 15W40. Chyba że to coś innego ale nie mam pojęcia.
2 Sprawa to gdzie jest czujnik na skrzyni do wstecznego bo mi nie podłączyli chyba. Jeżeli ktoś wie to niech określi mniej więcej czy z prawej, lewej, pod spodem, koło linki do wsteczego bo nie wiem wczoraj 3 godziny szukałem i nic
problemy ze skrzynią
- rafxx
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
ok dzięki znalazłem czujnik teraz będę tydzień szukał kabla do niego wrr.
wie ktoś jak tu wrzucić fotki może ktoś by poradził bo mam nie podłączoną wtyczkę i nie mam pojęcia od czego to?
jak to kiedyś ktoś tu napisał że dużo gratów pasuje z 309 do 205. Ale np Chłodnica nie pasuje w 309 jest wyższa (chyba że miałem jakąś nieoryginalną)
wie ktoś jak tu wrzucić fotki może ktoś by poradził bo mam nie podłączoną wtyczkę i nie mam pojęcia od czego to?
jak to kiedyś ktoś tu napisał że dużo gratów pasuje z 309 do 205. Ale np Chłodnica nie pasuje w 309 jest wyższa (chyba że miałem jakąś nieoryginalną)
- rafxx
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
chyba nie, przed wymianą się pytałem w sklepie o 1.6 i 1.9 to sprzedawca powiedział że te same i 205 i w 309 zobacz tu np na numery katalogowe
http://www.automotosklep.home.pl/witryna_ie.htm
Czy ktoś wie coś o tym oleju w skrzyni? I ile kosztuje wymiana bo mam namiar na lepszego mechanika jakby co i nie wiem ile się spodziewać.
http://www.automotosklep.home.pl/witryna_ie.htm
Czy ktoś wie coś o tym oleju w skrzyni? I ile kosztuje wymiana bo mam namiar na lepszego mechanika jakby co i nie wiem ile się spodziewać.
Re: problemy ze skrzynią
olej powinien byc 75w80 najlepiej TOTALa.Tez mi sie wydaje ze docisk jest inny