KRAKÓW 2010 Zloty "Spoty" Spotkania

Tutaj umawiamy się na spotkania klubowe, informujemy o odbywających się zawodach i imprezach sportowych i tuningowych.
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Re: KRAKÓW 2010 Zloty "Spoty" Spotkania

Post autor: RafGentry »

3mam kciuki Lubomir za doprowadzenie GTI do używalności. Ja z moim Gentry miałem mnóstwo przejść, ale w końcu autko udało się jako tako odratować.

Przy okazji chciałem spytać Was o jedną rzecz. Dzwonił do mnie kolega, zapalony peżotowiec (miał z pięć 206, teraz 207 hdi) i pytał o opinie na temat 406 coupe, bo chce takie auto swojej kobiecie kupić. Rocznik 1998, silnik 2,0.
Wiecie coś na temat tych aut? Z tego co pamiętam, to Foxiu i Druan wspominali mi kiedyś, że planowali sprawić sobie cakie cacko...
Awatar użytkownika
cejot
Forum Admin
Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...

Post autor: cejot »

moralez ma 406 coupe (chyba), może jego podpytaj...
Jedź na biegu, żyj na luzie... :)

-----
205 '91 Automatic | 205 '92 El Charro | 205 '94 La Moisissure
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

Ma, ale model w skali 1/18
Moralez ma kombi 8)
Jakbym potrzebowal wyrywac laski to moze bym kupil sobie coupe :D
Napewno ciekawsze wykonczenie srodka. Lepsze wyposazenie. Ogolnie 406 to auto malo psujace sie. Jesli juz to jakies pierdoly z elektryki. 1998 jeszcze jest bez multiplexu wiec mozna sobie z tym radzic bez komputerow i studiow z elektroniki samochodowej 8)7 .Trzeba zwrocic uwage tylko czy nie byla za mocno bita bo wersja 3D rozwija u niektorych iscie ulańska fantazje...
Awatar użytkownika
cejot
Forum Admin
Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...

Post autor: cejot »

moralez pisze:Ma, ale model w skali 1/18
Więc jednak ma. :mrgreen:
Nie pamiętałem czy kombi czy coupe, dlatego napisałem "chyba". 8)
Jedź na biegu, żyj na luzie... :)

-----
205 '91 Automatic | 205 '92 El Charro | 205 '94 La Moisissure
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

No i Pug Blotowija przywołany do porządku:) Dochodzenie trwało dosyć długo, ale w końcu odpalił po wyczyszczeniu przekaźników. Były masakrycznie zaśniedziałe. Moja szczota druciana, wczoraj zakupiona, spisała się na medal:)

Poniżej pare fotek z wspomnianego spotkania. Ja pojawiłem się na miejscu tragedii jako pierwszy, więc wykorzystałem czas na obadanie pojazdu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Chwile potem przybył Błotowij i energicznie miotełką machając pozbył się warstwy śniegu z wehikułu:

Obrazek

( tak przy okazji to czapa jest pierwsza klasa:) )
Obrazek
Obrazek

A to winowajcy całego zamieszania:

Obrazek

Po godzinie stania na tej śnieżycy wszyscy wyglądaliśmy i czuliśmy się jak ten lewek z grilla:

Obrazek

Dobrze że w końcu silnik odpalił i można było załadować się do wnętrza. Tutaj cała nasza trójka ( ja w lusterku ). Szyby były tak zaparowane że dosłownie odjechaliśmy w nieznane:)

Obrazek

Kolega Lubomira musiał być zawiedziony bo chciał nas odwieźć swoim Volkswagenem, ale jakoś chętnych nie było - każdy wybrał gti:)

Tutaj szyby powoli zaczynały się przecierać, ale i tak jestem ciekawy czy Błotowij widział ten pług w ogóle, czy tylko ja bo niżej siedziałem:)

Obrazek

Ogólnie spotkanie bardzo miłe. Po raz kolejny utwierdziłem sie w przekonaniu że 205 z gazem to nie jest pojazd przyjazny mechanikom. U Błotowija ciasno pod maską jest jak u Rafiego.
Jeszcze oprócz tych przekaźników odkryliśmy olej w kopułce. Jest podejrzenie że jakiś simering na wałku jest do wymiany...

Para pisze:Fox, samochód wygląda świetnie. Popraw ten grill koniecznie i nie będzie się do czego doczepić. Tak z innej beczki, to co to za kod lakieru jest u ciebie ?
Oryginalnie był MOTW, ale takich kodów już nie ma. Mam gdzieś puszke po lakierze jakim auto było malowane, więc jak znajdę to mogę Ci podać dokładny kod.
Awatar użytkownika
jozek
Maniak
Posiadany PUG: 205 GTI Mi16, 2x205 CTI, 205 Gentry Turbo CT, 205 Gutmann, 205 Cj, 205 RG 3D
Numer Gadu-gadu: 4886607

Post autor: jozek »

Fajnie że Gti odpalił. Teraz czekać tylko na wiosenne dni i będzie można zająć się doprowadzaniem auta do porządku.
Awatar użytkownika
Lubomir
Junior
Posiadany PUG: 205 1.9 diesel 1991
Numer Gadu-gadu: 5175900
Kontakt:

Post autor: Lubomir »

Hej, widzę że dotarłem do domu jak zwykle ostatni, problemów z autem już nie było.
Naprawdę wielkie podziękowania :) dla Foxa i Manwe o oraz mojego kolegi Grześka (niestety ma vw vento i do klubu nie dołączy :(,chyba że zmieni na puga), za chęci i poświęcenie w taka pogodę.Dzięki, że można na was polegać, bo już trochę załamki dostałem i trochę w panikę wpadłem bo na pugu się nie znam jeszcze wogóle.
Foxiu, nie ma zdjęcia twojej magicznej szczoteczki :), dzięki niej udało się (jak by na to nie patrzeć) auto odpalić.
Dziękuję też za podniesienie na duchu Rafałowi-gentry i Jozkowi.
miło mieć takich kolegów.:)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Manwe
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
Numer Gadu-gadu: 7424729
Kontakt:

Post autor: Manwe »

tradycyjnie zajefajna relacja foxa,
blotek nie mam za co w sumie nic nie zrobiłem
za to w powrocie miałem małe spotkanie z dresikami w tramwaju, kurde jakie to ma ciekawe okno na świat, skończyło się bez rękoczynów :twisted:
Obrazek
szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Fox pisze:Oryginalnie był MOTW, ale takich kodów już nie ma. Mam gdzieś puszke po lakierze jakim auto było malowane, więc jak znajdę to mogę Ci podać dokładny kod.

Fox, pozwoliłem sobie dodać zdjęcie twojego GTI pod odpowiednim kodem koloru, http://peugeot205.pl/index.php?modul=st ... dy_lakieru mam zamiar skompletować tak całą tabelkę. Daj znać jak naruszyłem twoje prawa autorskie to usunę zdjęcie.

PS: Lubomir, chętnie też poznam kod lakieru z twojego auta
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
jozek
Maniak
Posiadany PUG: 205 GTI Mi16, 2x205 CTI, 205 Gentry Turbo CT, 205 Gutmann, 205 Cj, 205 RG 3D

Para jak byś potrzebował to moje gti to meije white.
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Józek, prześlij mi dobra czysta fotke na para@peugeot205.pl

Dzieki
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
druan
Maniak
Posiadany PUG: peugeot GTI
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: druan »

A mOje to M0MY ale fotka dopiero na wiosne :mrgreen:
Żaden nauczyciel nie da ci na to papieru - Bądź Człowiekiem Dla Człowieka Szacunkiem się Kieruj.....

Syndykat Sępów Krakowskich
Awatar użytkownika
jozek
Maniak

Fox fajnie że uzupełniłeś profil na stronie klubowej. Jeszcze brakuje Gti Lubomira. W ogóle to przydatna rzecz to wyszukiwanie województwami tylko szkoda że nie wszyscy to uzupełnili.
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Fox, pozwoliłem sobie dodać zdjęcie twojego GTI pod odpowiednim kodem koloru, http://peugeot205.pl/index.php?modul=st ... dy_lakieru mam zamiar skompletować tak całą tabelkę. Daj znać jak naruszyłem twoje prawa autorskie to usunę zdjęcie.
Spoko. Wszystkie moje zdjęcia z forum są do ogólnego użytku. Bardzo się cieszę że mój pug mógł się do czegoś przydać. Ostatnio nie za wiele jeździ to chociaż taki pożytek z niego będzie:) Mam tylko nadzieję że będzie szansa podmienić zdjęcie na lepsze jak już przykręcę ten nieszczęsny grill:)
jozek pisze:Fox fajnie że uzupełniłeś profil na stronie klubowej. Jeszcze brakuje Gti Lubomira. W ogóle to przydatna rzecz to wyszukiwanie województwami tylko szkoda że nie wszyscy to uzupełnili.
Wczoraj mnie jakoś tak naszło na przeglądanie zdjęć z Eurotripa i z Bieszczad i natchniony tą nostalgią i tęsknotą za latem i drogą pod kołami puga uzupełniłem profil. Nawet opłaciłem składkę po raz pierwszy odkąd jestem na forum:)
Awatar użytkownika
Lubomir
Junior
Posiadany PUG: 205 1.9 diesel 1991
Numer Gadu-gadu: 5175900
Kontakt:

Post autor: Lubomir »

Para pisze:
PS: Lubomir, chętnie też poznam kod lakieru z twojego auta
Cześć, Michał , podam kod lakieru jak znajdę, wygląda, że u mnie wzmocnienie czołowe było wymieniane po stłuczce, jeśli to było tam to będzie lipa.

Jak by ktoś podrzucił zdjęcie z tym kodem,(gdzie to jest) to byłbym wdzięczny.

Jozku, GTi na profilu nie mam bo do tej pory nie mam przyzwoitych zdjęc zrobionych, a brudnego i zapuszczonego auta, zdjęć nie będę zamieszczał, byle do wiosny :)
Zablokowany