KRAKÓW 2010 Zloty "Spoty" Spotkania
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
Re: KRAKÓW 2010 Zloty "Spoty" Spotkania
Fox Ty to masz przesrane, 205 Cię nie rozpieszcza. Ale już za późno aby się wycofać, trzeba brnąć dalej. Trzymam za Ciebie kciuki
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
- Numer Gadu-gadu: 6433729
- Kontakt:
Nie wiem czy przesrane. Chyba każdy tak ma, tylko ja najgłośniej narzekam:) Ważne żeby auto było sprawne na Borki w tym roku i przede wszystkim na wakacyjnego tripa. Przez resztę roku może się psuć do woli a i tak będę z niego zadowolony:)
Jak tylko przyjdzie wiosna to mu nie popuszczę i choćby nie wiem co to doprowadzę go do ładu:)
Jak tylko przyjdzie wiosna to mu nie popuszczę i choćby nie wiem co to doprowadzę go do ładu:)
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
Fox powiedz mi jak mozna pomylic kopcenie benzyny i plynu chlodniczego? to jak pomylic na dyskotece dziewczyne z chlopakiem. Benzyna jesli "kopci" to na czarno lub jakos tak ciemno( zalezy ile oleju do tego pali) plyn chlodniczy "kopci" na bialo i tym co zdradza to ,ze to plyn sa ubytki w zbiorniczku
Powiedz mi ile przejechales km od wymiany glowicy?
Powiedz mi ile przejechales km od wymiany glowicy?
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Jak Druan wpadł i odkryliśmy że coś kopci to było ciemno i nie było wiele widać poza tym że leci dym. Dzisiaj rano już w świetle dziennym zobaczyłem że ten dym jest biały. Jak go odpalałem przed świętami to nic a nic nie kopcił. Jeszcze mam taką nadzieję że przez te ostatnie 2tyg od ostatniego odpalania nazbierało się dużo wilgoci w wydechu i to może stąd...
Głowice zmienialiśmy z Gadem w sierpniu przez Bieszczadami. Przejechałem jakieś 3-4tys km od tego czasu.
Głowice zmienialiśmy z Gadem w sierpniu przez Bieszczadami. Przejechałem jakieś 3-4tys km od tego czasu.
Fox wydaje mi się że ,wilgoć w wydechu nie ma nic wspólnego, tylko by kapało z rury,a nie dymiło
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Zawsze z rana jak rozgrzewam auto to chodzi normalnie a później obroty w gorę jak idą (nie mam obrotka) to z wydechu wali biały dym, ale płynu mi nie bierze.
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
po rozgrzaniu do 90 st jesli nie ma wilgoci w powietrzu to raczej nie powinien kopcic. Niechce cie martwic ale ten ubytek moze swiadczyc o usterce uczelki. Kiedy kopci na bialo ? po kazdym odpaleniu prze kilkanascie sekund? Czy moze caly czas ?Fox pisze:Jak Druan wpadł i odkryliśmy że coś kopci to było ciemno i nie było wiele widać poza tym że leci dym. Dzisiaj rano już w świetle dziennym zobaczyłem że ten dym jest biały. Jak go odpalałem przed świętami to nic a nic nie kopcił. Jeszcze mam taką nadzieję że przez te ostatnie 2tyg od ostatniego odpalania nazbierało się dużo wilgoci w wydechu i to może stąd...
- Lubomir
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.9 diesel 1991
- Numer Gadu-gadu: 5175900
- Kontakt:
Tak sobie myślę, narazie to lużna hipoteza.
Wiele osób ma tu problemy z naprawą samochodu, macie wogóle jakiś sprawdzony warsztat,(mam na uwadze Kraków) któremu wierzycie na 95% bo o 100% nie mówię?Taki, który możecie z lekkim sercem polecić i wiedzieć, żę nie spaprają roboty?
Znam jednego bardzo dobrego mechanika, niestety jest pewien minus, ma swoją cenę i nie oszukujmy się, za półdarmo dobrze nam auta nie naprawią, a jeśli nawet to przy następnej wizycie sobie odbiją.Teraz sedno, musiałbym go trochę wypytać czy zgodził by się pugi przyjąć, bo jak ostatnio byłem u niego, to powiedział ,,niechętnie'', wiem, że sobie poradzi bo wiedzę o autach ma nieziemską i każde auto ,,wyleczy''.Pytanie do was, czy ktoś byłby chętny na skorzystanie z jego usług i czy mam mu wogóle tyłek zawracać?
Wiele osób ma tu problemy z naprawą samochodu, macie wogóle jakiś sprawdzony warsztat,(mam na uwadze Kraków) któremu wierzycie na 95% bo o 100% nie mówię?Taki, który możecie z lekkim sercem polecić i wiedzieć, żę nie spaprają roboty?
Znam jednego bardzo dobrego mechanika, niestety jest pewien minus, ma swoją cenę i nie oszukujmy się, za półdarmo dobrze nam auta nie naprawią, a jeśli nawet to przy następnej wizycie sobie odbiją.Teraz sedno, musiałbym go trochę wypytać czy zgodził by się pugi przyjąć, bo jak ostatnio byłem u niego, to powiedział ,,niechętnie'', wiem, że sobie poradzi bo wiedzę o autach ma nieziemską i każde auto ,,wyleczy''.Pytanie do was, czy ktoś byłby chętny na skorzystanie z jego usług i czy mam mu wogóle tyłek zawracać?
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
tak to juz z nimi jest, ja po dwóch latach też drugi raz uszczelkę pod głowicą robiłem w zeszłe wakacje --- masakra a co najlepsze że przez zimę dolałem dwa razy płynu chłodniczego, kiepsko działało ogrzewanie więc mam nadzieje że to wina nagrzewnicy lub jakiejś nieszczelności na wężach niż kolejny raz to ustrojstwo
Audi A4 Avant
Honda CBF
Honda CBF
- maciooo
- Junior
- Posiadany PUG: 205 indiana
- Numer Gadu-gadu: 7075900
- Kontakt:
qrcze. w sumie uszczelkę pod głowicą można szybko i łatwo zdiagnozować -> jak silnik bierze wodę to od razu na korku od oleju będzie jasno brązowa maź no i w zbiorniczku od wody będą widoczne tłuste plamy. jeśli kompresja pójdzie w układ chłodniczy to znowu wodę będzie wybijało. prawdopodobnie wszyscy to wiecie ale i tak piszę
swoją drogą co uszczelka ma do kopcenia?! kopci jak bierze olej ale to nie do końca jest (chyba) objaw walniętej uszczelki - w polo dwa razy zmieniałem uszczelkę i nie zauważyłem żeby kopcił... ale co ja tam wiem humanista ;]
swoją drogą co uszczelka ma do kopcenia?! kopci jak bierze olej ale to nie do końca jest (chyba) objaw walniętej uszczelki - w polo dwa razy zmieniałem uszczelkę i nie zauważyłem żeby kopcił... ale co ja tam wiem humanista ;]
- Fox
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Kopci na biało bo woda dostaje się do komory spalania i zamienia się w pare wodną:)
Co do mechaników to niestety nikt nie chce 205 naprawiać. Kiedyś myślałem że znalazłem idealnych speców, bo mój dawny kolega z liceum otworzył swój warsztat na Marcowej. Na początku niby fajnie, ale potem zaczął narzekać że mam części od różnych samochodów, wrzucał moje auto zawsze na szary koniec kolejki, często jak mu zlecałem kilka rzeczy to robił tylko te łatwiejsze itp. Na domiar złego pobrudził Rafiemu dywan w Gentry a takiego czegoś jak wiemy się nie wybacza:) Do 205 trzeba żywić pasje a nie podchodzić jak do każdego innego samochodu, a to jak wiadomo można osiągnąć tylko naprawiając auto samemu.
Jak się potwierdzi że muszę robić uszczelkę to pewnie będę ściągał głowicę pod blokiem, zawiozę do Autoszlifu i będę składał. Ostatnio mi Gad pokazał jak się to robi. Mam tylko nadzieję że ktoś mi pomoże przy zakładaniu paska:) No ale to za miesiąc najwcześniej. Będzie już ciepło, no i pod koniec marca mam dostać roczną premię w pracy więc będzie za co kupować podzespoły:)
Co do mechaników to niestety nikt nie chce 205 naprawiać. Kiedyś myślałem że znalazłem idealnych speców, bo mój dawny kolega z liceum otworzył swój warsztat na Marcowej. Na początku niby fajnie, ale potem zaczął narzekać że mam części od różnych samochodów, wrzucał moje auto zawsze na szary koniec kolejki, często jak mu zlecałem kilka rzeczy to robił tylko te łatwiejsze itp. Na domiar złego pobrudził Rafiemu dywan w Gentry a takiego czegoś jak wiemy się nie wybacza:) Do 205 trzeba żywić pasje a nie podchodzić jak do każdego innego samochodu, a to jak wiadomo można osiągnąć tylko naprawiając auto samemu.
Jak się potwierdzi że muszę robić uszczelkę to pewnie będę ściągał głowicę pod blokiem, zawiozę do Autoszlifu i będę składał. Ostatnio mi Gad pokazał jak się to robi. Mam tylko nadzieję że ktoś mi pomoże przy zakładaniu paska:) No ale to za miesiąc najwcześniej. Będzie już ciepło, no i pod koniec marca mam dostać roczną premię w pracy więc będzie za co kupować podzespoły:)
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Siema wszystkim, Long time no see !
Długo się nie odzywałem w Krakowskim temacie bo przecież nie było po co Od tylu miesięcy tu siedzę i do tej pory bez GTI, pewnie pomyśleliście, że was zdradze dla Trabanta albo co gorsza Golfa Nic z tych rzeczy.
Niejako z przymusu zmieniłem trochę plany, póki co będę kolekcjonował części na przyszły projekt. W sobotę zakupiłem belkę od 309 GTI (kompletną, w zeszłym roku miała remont) + wahacze i półosie z 309 GTI, domyślnie zawieszenie to będzie bazą do mojego nieistniejącego 205 GTI. W środę wybieramy się po to wszystko z Druanem. Jakby ktoś coś chciał to bardzo proszę o szybkie info to przywiozę co się da do Krakowa. (felgi i fotele wyglądają kusząco)
Zdjęcia poniżej
W niedzielę pojechałem oddać Fiestę bratu i przy okazji zatrzymałem się w pobliskim szrocie, szukałem więcej części od 309 GTI, a znalazłem to:
205 z wnętrzem od GTI, tylną kanapę zakupiłem za 60zł , jest nawet w niezłym stanie, przedni fotel kierowcy poszedł za 40zł, zawita u Druana jako dawca materiału.
Długo się nie odzywałem w Krakowskim temacie bo przecież nie było po co Od tylu miesięcy tu siedzę i do tej pory bez GTI, pewnie pomyśleliście, że was zdradze dla Trabanta albo co gorsza Golfa Nic z tych rzeczy.
Niejako z przymusu zmieniłem trochę plany, póki co będę kolekcjonował części na przyszły projekt. W sobotę zakupiłem belkę od 309 GTI (kompletną, w zeszłym roku miała remont) + wahacze i półosie z 309 GTI, domyślnie zawieszenie to będzie bazą do mojego nieistniejącego 205 GTI. W środę wybieramy się po to wszystko z Druanem. Jakby ktoś coś chciał to bardzo proszę o szybkie info to przywiozę co się da do Krakowa. (felgi i fotele wyglądają kusząco)
Zdjęcia poniżej
W niedzielę pojechałem oddać Fiestę bratu i przy okazji zatrzymałem się w pobliskim szrocie, szukałem więcej części od 309 GTI, a znalazłem to:
205 z wnętrzem od GTI, tylną kanapę zakupiłem za 60zł , jest nawet w niezłym stanie, przedni fotel kierowcy poszedł za 40zł, zawita u Druana jako dawca materiału.
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
A przednia dokladka by sie znalazla?
- Lubomir
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.9 diesel 1991
- Numer Gadu-gadu: 5175900
- Kontakt:
Kurczę, szkoda że nie daliście znać, tapicerka drzwi z kieszeniami cała była, i znaczków nie zrabowaliscie ?
- tok
- Junior
- Posiadany PUG: 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 8405207
Fox, coby się pokazać i przypodobać krakowskiej ekipie to chętnie służę sąsiedzką pomocą, zawsze przyda się ktoś kto przytrzyma latarkę.... , poza tym jak by pogoda nie dopisała, to można taką operacje zrobić w balszaku u mnie (pod warunkiem że jeszcze będzie stał).
Co do mechaników, to ja naprawiam samochody u znajomka mojego ojca. Koleś ma prywatny jednoosobowy zakładzik w Rybnej. Koleś jest tani i szybki i terminowy (zazwyczaj).
Wadą jego jest to że to jest 30km od Krakowa.
Para znasz cenę tych felg (razem ze śrubami), bo ja bym się głęboko zastanowił nad nimi.
Co do mechaników, to ja naprawiam samochody u znajomka mojego ojca. Koleś ma prywatny jednoosobowy zakładzik w Rybnej. Koleś jest tani i szybki i terminowy (zazwyczaj).
Wadą jego jest to że to jest 30km od Krakowa.
Para znasz cenę tych felg (razem ze śrubami), bo ja bym się głęboko zastanowił nad nimi.
" Kto w młodości głupim nie był, ten na starość nie zmądrzeje!"...