Halogeny w dokładce

Forum dla spraw zwiazanych z problemami/dyskusjami na temat nadwozia, wnetrza oraz modyfikacja wewnatrz samochodu
Awatar użytkownika
bananowiec
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 CTI TURBOGNÓJ , 205 1.8 dturbo forever
Numer Gadu-gadu: 4940298
Kontakt:

Re: Halogeny w dokładce

Post autor: bananowiec »

Wydaje mi się, że najłatwiej byłoby je po prostu na przegląd odkręcić i założyć z powrotem po wyjechaniu ze stacji kontroli.
U mnie w samochodzie też mam założone takie Wesemy drogowe i nie zdążyłem ich przed przeglądem podłączyć w ogóle do instalacji.Czepiali się tylko, że jeżeli są zamontowane to powinny być sprawne, ale nic po za tym.Pieczątkę wbili ;)
Awatar użytkownika
Tiger
Junior
Posiadany PUG: brak
Numer Gadu-gadu: 2812127

Post autor: Tiger »

Gostek twierdził ze Pały mogą sie czepiać. Co dziwne nikt do tej pory sie nie czepiał oprócz przeglądów. Podobnie jest z żarówkami typu xenon blue H4. Zadna kontrol sie nie przyczepiła a na przeglądzie tak.
A może wie ktoś z was gdzie mozna do takich wesemów same szkła kupić?
babelo
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: babelo »

Ale się przejmujesz ! Po prostu trafiłeś na nawiedzonego diagnostę! :) Następnym razem jedź gdzie indziej!
Awatar użytkownika
Tiger
Junior

Probelem w tym ze na poprzednim też zwrocił uwage i wtedy zbagatelizowałem.
Awatar użytkownika
Tiger
Junior

Co oprócz demontażu mi doradzacie. Szkieł niestety nigdzie nie moge kupić
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

No ale czemu chcesz przeciwmgielne szkła zakładać?? :/ Nie rozumiem. Jeśli masz mieć przeciwmgielne, to musisz podłączyć osobny włącznik, bo z "długimi" nie będą się mogły włączać.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiger
Junior

Do przeciwmgielnych nikt sie nie bedzie czepiał. Bede mial spokój a i wygląd zostanie.
Awatar użytkownika
dzikson
Maniak
Posiadany PUG: 205XS
Kontakt:

Post autor: dzikson »

Niepotrzebna kombinacja. Właśnie do przeciwmgielnych w obecnym podłączeniu mogliby się przyczepić.

Ocena wyglądu to rzecz względna, ale własnie z nie pofalowanym szkłem reflektorów dalekosiężnych ta dokładka prezentuje się korzystniej niż z przeciwmgielnymi.

Jeśli diagnosta ma problem z homologacją, można poczytać na stronie producenta i wszystko mu wyjaśnić.
Tak jak pisałem homologacja wytłoczona jest na kloszu.
http://wesem.pl/pytania/
Można też zdemontować lampy na czas przeglądu i tak będzi najłatwiej. Nic na siłę.
Awatar użytkownika
Tiger
Junior

Wiem podłączenie byłoby przerobione i wyprowadzony osobny przycisk. Widze ze kazdy z was zlewa na to co mówią diagności a czy ktoś z was mial niemiłą przygode z Policją odnośnie halogenów?
Awatar użytkownika
sekator
Maniak
Posiadany PUG: RADON Jelous, 1,9gti, Cupra Ateca, KIA Sorento'15 .. dosłownie "było" 1,3rallye :-(
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: sekator »

Tiger pisze:Wiem podłączenie byłoby przerobione i wyprowadzony osobny przycisk. Widze ze kazdy z was zlewa na to co mówią diagności a czy ktoś z was mial niemiłą przygode z Policją odnośnie halogenów?

ale nie mogą mieć do ciebie o nic pretenji, halogeny dalekosiężne a takie masz zamontowane powinny się uruchamiać razem ze stanadardowymi reflektorami kiedy zapalasz światła długie i rozumiem, że tak masz to podłączone więc nikt niema prawa się do Ciebie przyczepić. !!!!!!
http://www.mplenergy.pl/ - akumulatory przemysłowe VRLA: AGM, żelowe oraz źródła energii odnawialnej
Awatar użytkownika
Tiger
Junior

Ale się przyczepił i nie mam pojecia dlaczego. Szkoda ze ojciec był na przeglądzie a nie ja wtedy zapytałbym co jest nie tak. Zapytam najblizszego patrolu drogówki zobaczymy co mi powiedzą. Dodam ze halogeny mają homologacje E20 czyli Polską
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

U mnie były w dokładce dalekosiężne CIBIE, na krótko podłączone do długich i na przeglądzie tylko sprawdzili czy nie święcą za wysoko (bo jakby spojrzeli na sposób podłączenia, to bym przeglądu nie miał pewnie). Aktualnie nie mam podkładki, więc nie mam żadnego problemu. Powodu dla którego u Ciebie się czepili, nie znam. Wesemy mają wszelakie homologacje, więc albo to "specjaliści" i nie wiedzą gdzie jej szukać na szkle, albo sam nie wiem. Może uznali,że to przeciwmgielne albo... cholera ich wie.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
Tiger
Junior

Ja tez nie wiem ale nie daruje dopóki się nie dowiem i im powiem co mysle. Po to moim zdanie lekkie przegięcie
ODPOWIEDZ