KRAKÓW 2010 Zloty "Spoty" Spotkania

Tutaj umawiamy się na spotkania klubowe, informujemy o odbywających się zawodach i imprezach sportowych i tuningowych.
Awatar użytkownika
Wojtek
Uzalezniony
Posiadany PUG: 206. 1.4 XT
Numer Gadu-gadu: 2478139

Re: KRAKÓW 2010 Zloty "Spoty" Spotkania

Post autor: Wojtek »

Zatem zawitam do mnie dzisiaj Bartek zwany Osmolov'em w celu rozszabronia XSa z radyja i głośników 8) Gdy przez telefon zapytałem czym przyjechał i usłyszałem "srebrną 205", to wiedziałem, że szykuje sie coś ciekawego i zastanawiałem się tylko czy to migacz czy skandynaw 8) wyszedłem przed budynek i ujrzałem przepiękne GTI od Bartka :D Udaliśmy sie na parking, gdzie cumuję XSa ( miejsce słynne z odwiedzin Robsona i "pierdzenia w siedzenia w innych 205" 8) :

Obrazek

Po oględzinasz przepięknego mi16 Bartek rozłożył swoją magiczną skrzyneczkę i udał się do rozszabrowania mi XSa z radyja i głośników :
Obrazek

Ostatni rzut oka na migacza:
Obrazek

I pożegnaliśmy się, bo musiałem wracać do pracy :) Zatem grupa śląska już się nieźle zaopatrzyła w fajne Pugi i zapraszamy grupę krakowską na wycieczkę do nas :)
Ostatnio zmieniony 24 mar śr, 2010 7:28 pm przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Fajnie sie prezentuje fajnie... Dobrze ze juz ma normalne lampy ! Pogratulowac zakupu, mam nadzieje ze autko sie bedzie spisywalo jak trzeba
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
babelo
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: babelo »

Ładne auto :) Gratuluje zakupu! :D

Będzie jeszcze piękniejszy jak mu grill zmienisz :)

Pozdrawiam całą ekipę Krakowską i Śląską :D
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Gratuluję Bartek! Auto trafiło w zacne ręce:)

Myśl o wycieczce na śląsk sprawiła że wróciły dawne wspomnienia, kiedy to pojechałem tam na mój pierwszy duży zlot 205. Przejrzyjcie w wolnej chwili tą galerię:

http://www.peugeot205.pl/index.php?modul=galeria&dir=35

To były czasy kiedy to Śląsk był niekwestionowaną stolicą 205. Nicki takie jak "Mi" czy "Woocash" to były istne legendy tamtego okresu. Ciekawe co teraz się z nimi dzieje...Jak dobrze przeglądniecie zdjęcia to zobaczycie młodszego o 4 lata Foxa:)

Piszę o tym bo tamten spot odbył się nad świetnym jeziorkiem Nakło, Chechło, czy też Nakło-Chechło - już nie pamiętam:) Jest to blisko Bytomia właśnie więc myślę że moglibyśmy tam się zobaczyć ze Śląską ekipą. Co myślicie? Część tamtego zlotu odbywała się na opuszczonym torze, który już nie pamiętam gdzie się znajduje ale też blisko. Nie wspominam tych wyścigów tam najlepiej bo wypadłem na pierwszym wirażu i zrobiłem pare obrotów zatrzymując się (na szczęście) między dwoma drzewami a nie na żadnym z nich:) Tak czy siak miejscówka była bardzo dobra. Co myślicie?
robson
Peugeot 205 Master

Post autor: robson »

Poznaje to miejsce :D Bardzo ładny gratuluje. :W Kiedy ja kupie takie cacko :W
Awatar użytkownika
Wojtek
Uzalezniony
Posiadany PUG: 206. 1.4 XT
Numer Gadu-gadu: 2478139

Post autor: Wojtek »

fajny zlot był :) A kto jeździł tym ładnym czerwonym GTI na tablicach wrocławskich i tym 5 drzwiowym 205 na KR ? I kim są ci dwaj starsi Panowie w 205 z czarnymi blachami KBE ? :)
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Czerwonym GTI jeździł ( jeśli dobrze pamiętam ) niejaki Pagi. 4 drzwiowa 205 za to była własnością Aulego. Pagi niedługo potem sprzedał to gti, potem kupił inne i znów zniknął. Aule natomiast odszedł z klubu gdy dawna krakowska ekipa poróżniła się z kimś z administratorów naszego forum i stworzyli swoją stronkę "youngtimers". Czy ta inicjatywa przetrwała czy nie to nawet nie wiem...Aule chyba zamienił 205 na clio i jeździł z resztą youngtimersów ścigać się na różnych torach itp - oni mieli bardziej rajdowe zacięcie. Ogólnie ani tamtej krakowskiej ekipy już nie ma, ani nie ma śląskiej. Łezka mi się w oku kręci jak wspominam tamte czasy. Wydaje się że to było wieki temu:)

Dwaj starsi panowie to była niezła zagadka. Nie udzielali się na forum ani troche, natomiast wpadli na spotkanie z nienacka. Fajne dziadki:)

Znalazłem w archiwalnych tematach że tor nazywał się Uroczysko a jezioro to było Chechło. Pewnie te nazwy nie są ślązakom obce. Możnaby zorganizować niezły zlot. Może Warszawę by się udało skusić?:) Jarmarek ostatnio aż pali się do wyjazdu za Warszawę:)
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Kontakt:

Post autor: RafGentry »

Ja w momencie, gdy kupowałem Puga załapałem się na koniec "tamtej" ekipy.
Pamiętam zlot na Rybitwach "monster garage" u Grześka, gdzie prezentowałem moje gentry, jeszcze wówczas w wersji mega strucel, z rozjechaną belką, gotującą się wodą w chłodnicy i wieloma niedostatkami, które zabijały przyjemność z jazdy.
Było nas tam kilku: oprócz mnie przybył Marin Skodą :P, Aule, Smug z dziewczyną dotarli Indianą, a pozdejmował nas Grzesiek, wówczas kierowca Clio i posiadacz żółtego GTI z bodykitem Dimmy.

Na podwórku stały jakieś R5 turbo i jeden GTI do naprawy, nie pamiętam czyj to był. Może Foxa? Taki czarnuch (na zdjęciu w tle)
104_1790.JPG
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Tak - to moja peżocina tam stoi:) Spędziła tam kilka ładnych miesięcy. Raz na montaż mi16 a drugi na naprawę mi16 w którym korba wyszła przez blok. Na jeden z takich monster garage przyjechał Marin swoim cabrio. Tak tak - nie przesłyszeliście się. Chociaż wydaje się to nieprawdopodobne to cabrio kiedyś jeździło:) Szkoda że nie mam już tych starych zdjęć bo jestem pewny że znalazłoby się jakieś z cabrioletem właśnie:) Pare razy wpadł też właściciel "Magica" z Wenecji.

Z tamtej ekipy chyba ostatnio widziałem się ze Smugiem. Nie pamiętam kiedy to było ale dokonaliśmy takiego deal'a że za gps's który nie był mi potrzebny wymalował mi proszkowo pokrywę zaworów która cały czas dumnie pręży się u mnie pod maską:)
Ogólnie to z tamtą ekipą, z różnych względów ( głównie mojej winy ) nie rozstaliśmy się w najlepszych relacjach. Ot pare nieporozumień, niedopowiedzianych i niewyjaśnionych błahostek które przeobraziły się w większe problemy i się skończył tamten rozdział.Szkoda, ale cóż zrobić.

Kurde - wspominam jak stary dziad na fotelu bujanym przed kominkiem wokół którego na podłodze siedzą dzieciaki i słuchają ramolenia:)
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Mi nadal ma 205 GTI, nadal nie myje tego samochodu, nadal narzeka, że za ciężki i za wolny, nadal na hasło "kaktus" zamyka się w sobie.
Aule jeździ Clio.
Woocash jakąś Alfą...
Dżon Dobra Nadzieja alias Młody Papież nadal posiada GTI, ale na co dzień jeździ Skodą Rapid 8)7
Minta nadal się trochę u nas udziela.
Ze zdjęć widzę jeszcze samochody PIT_R i Monster Greena Ozziego :P Co za czasy. Jak ja temu człowiekowi dogryzałem za ten tuning tego Greena ;]
Co do genezy powstania YTRC (Youngtimers Racers Club), to było mniej więcej tak, że to było za czasów największej aktywności Banity. Woocash po 149 zwróceniu uwagi przez Banite nie wytrzymał i założył forum pod adresem forumpeugeot205.fora.pl (albo jakoś tak...) ;] Potem zmienili domenę, jak Banita dostał się do "władz", to większość już zupełnie zwątpiła w to forum (ja też parę tygodni nie zaglądałem w ramach protestu). Później aule zajął się wyglądem strony i jest w miarę ok. Ogólnie historia YTRC jest nieco dłuższa, ale te nie przedstawione przeze mnie fakty mogłyby w niektórych z was zaburzyć dobry smak 8)7 8)7 8)7 No i ogólnie YTRC żyje, ma się dobrze, ale jego klimat jest tylko dla ludzi o mocnych nerwach 8)7
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

DJPreZes pisze:Potem zmienili domenę, jak Banita dostał się do "władz", to większość już zupełnie zwątpiła w to forum (ja też parę tygodni nie zaglądałem w ramach protestu).
Ja tez wtedy, dostalem sie do wladz, tez w zbytniej zazylosci z tamta ekipa nie zylem 8) Nie spychajmy calej winy na banite :P
Co do twojego protestu, to jak to sie mowi: "co nas nie zabije, to nas wzmocni" 8)7 :twisted:
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Skoro już tak po całości, to z tego co wiem, to główną przyczyną powstania "tego drugiego forum" co to w ytrc się przerodziło był Misiek, a raczej jego brak. Woocash miał 100 pomysłów na minutę, a pisanie pw do Miśka było wtedy (teraz podobnie) bezcelowe, bo odpowiedzi nikt prawie nie otrzymywał. No i uznał, że lepiej będzie założyć od nowa... nie do końca mu to wyszło.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
Pluto
Maniak
Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
Kontakt:

Post autor: Pluto »

A może Śląsk i Małopolska zawita do Wrocławia w sobotę? ;)
Opel Vectra 1.6 75KM '91 -> Peugeot 205 Look 1.1 60KM '91 Obrazek -> Peugeot 106 Hasseröder 1.4 75KM '98 Obrazek @ Peugeot 106 Hasseröder 1.6 105KM '98 Obrazek
bez_polotu
Junior
Posiadany PUG: 406 TS6

Post autor: bez_polotu »

Obecnie jeśli chodzi o mnie to wycieczka do Wrocławia jest poza moimi możliwościami.

link mapa

Jeżeli ekipa krakowska jest chętna link do mapki dojazdowej powyżej, a Chechło to legenda śląska :D
"The Greatest Thing You Will Ever Learn, Is Just to love, and Be Loved in Return."
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Mysle ze dla nas tez to jest jednak za daleko na takiego szybkiego spota. Ja sie wybieram do Wroclawia 2 lipca na koncert Marka Knopflera. Jesli pug bedzie sie spisywal to nim przyjade wiec bedzie okazja do spotkania sie.

Natomiast moglibysmy sie wszyscy spotkac na Slasku. W koncu to mniej wiecej polowa drogi pomiedzy Wroclawiem a Krakowem - idealna miejscowka na duzy zlot "poludniowcow" :)

Wracajac jeszcze do tematu Mi, Dzona Dobra Nadzieja i innych gagatkow ktorzy kiedys tworzyli klimat forum to moze przy okazji tego wypadu moznaby z nimi nawiazac jakis kontakt? "Mi" to byl prawdziwy jajcarz a na dodatek robil swietne zdjecia. Potrafil uchwycic takie momenty ze potem przegladalo sie forum smiejac sie do rozpuku. Pamietam jak zrobil zdjecie komus kto biegl za pilka i poslizgnal sie na mokrej trawie ( czy to nie byl przypadkiem Kukita? :) ). Drugie ktore do tej pory pamietam to uchwycony moment jak ktos gti'kiem na wirazu uderza w kraweznik wyginajac belke. Mina kierowcy z tego zdjecia - bezcenna. Ciekawe czy da sie gdzies te zdjecia jeszcze ogladnac?
Zablokowany