Witam,
wraz z przyjściem wiosny w mojej 205-tce zaczęły ciezej biegi wchodzic, ta zmiana nastąpiłą raczej tak nagle, wczesniej nie chodzil tak ciężko lewarek zmiany biegów, olej w skrzyni jest, wycieków zadnych nie widac ale i tak dolałem troche i problem nie zniknął, czyżby skrzynia padała ? sprzegło wymieniane rok temu, możne jakies elementy zmiany biegów do wymiany ?
Zmiana biegów - opory
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 1.1
- Numer Gadu-gadu: 10001609
Re: Zmiana biegów - opory
W mojej 205 też jest podobnie, ale tylko podczas włozenia 2 biegu. NIe slychać żadnych niepokojących odgłosów, po prostu cieżko wchodzi. wiecie moze co z tym jest źle??
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205
- Numer Gadu-gadu: 0
dzisiaj wjechałem na kanał i strasznie lata drązek zmiany biegów, zamowiłem i wymienie w srode i zobacze czy to cos pomorze, może to jest przyczyną ? to pytanie kieruje do ekspertów z forum
-
- Junior
- Posiadany PUG: GRD i GTD
- Numer Gadu-gadu: 296692
czesc u mnie jak ak sie robilo to rozebralem drazek zmianybiegow w kabinie i tak dobrze nasmarowalem wszystko i na belce zawieszenia przedniego tam gdzie sie laczy ciegno dlugie drazka z krotkim taka blacha trujkontna a w srodku tej blachy jest tulejka wymylem ja i przesmarowalem swiezym smarem i biegi wchodza plynnie niezaleznie od temp otoczenia
Ostatnio zmieniony 05 kwie pn, 2010 2:50 am przez moralez, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: To jest zamach na profesora Miodka
Powód: To jest zamach na profesora Miodka
- Kamkiler
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 TCTi
- Numer Gadu-gadu: 3470719
PiotrDiesel pisze:czesc u mnie jak ak sie robilo to rozebralem drazek zmianybiegow w kabinie i tak dobrze nasmarowalem wszystko i na belce zawieszenia przedniego tam gdzie sie laczy ciegno dlugie drazka z krotkim taka blacha trujkontna a w srodku tej blachy jest tulejka wymylem ja i przesmarowalem swiezym smarem i biegi wchodza plynnie niezaleznie od temp otoczenia
"Trójkątną" :p
Czeka nas jeszcze duzo pracy http://www.kamkiler.205.pl