Mycie silnika

Tutaj możemy rozmawiać o Peugeocie 205. Nie postować o sprawach technicznych.
DZIKU

Mycie silnika

Post autor: DZIKU »

Przymierzam się do umycia silnika w moim pugu i tak zastanawiam się , czy odpalę go potem - myliście juz u siebie?
DUŻY

Post autor: DUŻY »

Wiesz co Dziku ja poczekam aż ty umyjesz i jak będziesz w stanie po tym zabiegu odjechać to też się na to pokusze....
Rekin
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Rekin »

Ja myłem i w pugu i w poprzednim samochodzie i wszystko w porządku - trzeba tylko osłonić jakąś folią aparat zapłonowy, komputer itp acha jeżeli macie jakieś nieorginalne przewody wysok. napięcia które nie przylegają dokładnie do dekla to też to jakoś osłońcie żeby woda wam świec nie zalała...
krynio
Junior
Posiadany PUG: 205 Junior/ Peugeot 406
Numer Gadu-gadu: 1023304

Post autor: krynio »

Ja w swoim też myłem już nie raz odpalił od razu faceta który mi go mył aż zamórowało mówi że to żadkość żeby samochód zaraz po umyciu odpalił. No ale to w koncu PEUGEOT 205 :lol:
Zmiana 205 na 406 :) ALE KOLOR BEZ ZMIAN ;)
Rekin
Nowicjusz

Post autor: Rekin »

a czemu ma zaraz nie odpalić? jeżeli dobrze osłonisz aparat zapłonowy i kabele to musi odpalić :lol:
Awatar użytkownika
przemo
Junior

Post autor: przemo »

ja tam mylem i bez zadnego oslaniania mi odpalil trzeba tylko troche patrzec po czym sie leje pozatym silnik byl cieply (nie goracy) i chwila moment woda wyparowala :) wiec luzik
205 1.9 D - kupa dymu i smrodu ale pedzi do przodu ;P
p.s. nie drażnij lwa
http://www.przemo.205.pl
krynio
Junior
Posiadany PUG: 205 Junior/ Peugeot 406
Numer Gadu-gadu: 1023304

Post autor: krynio »

Rekin pisze:a czemu ma zaraz nie odpalić? jeżeli dobrze osłonisz aparat zapłonowy i kabele to musi odpalić :lol:
no właśnie ale ja nic nie osłaniałem.
Zmiana 205 na 406 :) ALE KOLOR BEZ ZMIAN ;)
Domine

Post autor: Domine »

ja mylem ostatnio, zadnego problemu, facet mowil mi, ze moze mi sie swiecic chwile dluzej kontrola od swieczek zarowych dopoki nie odparuje (bo mam dizelka), ale nawet tego nie bylo, cyknal bez zastrzerzen, a ja pierwszy raz od kupna zobaczylem jak wyglada moj silnik ;) jedyne co oslanialem to alarm :)
DZIKU

UMYŁEM!!! Nic nie osłaniałem, odpalił od razu ! Błysk połysk - super płyn do mycia silników jest w norauto - marki norauto !! A umyłem tez VW no i nie chciał odpalić reasumując - PUG 205 IS THE BEST !! :D :D :D
maciaveli

Post autor: maciaveli »

Ja się o takie rzeczy chyba nie musze martwić . W mojej wersji 205 elektroniki jak na lekarstwo :) . I właśnie też przymieżałem sie do umycia motoru
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

Post autor: TOMBIKE »

Byłem ostatnio na autohandlu i koles mył go przy wlaczonym silniku, nic nie bylo osloniete, tkaktowal go z węża pod ciśnieniem. Albo wiedział gdzie lać albo był w pełni nieświadomy swoich czynow. Tak przy okazji silnik sie zajebiscie lsnił.
DZIKU

Ja tez myłem przy włączonym silniku i spoko i tez lśnił - bardzo dobry płyn do mycia silnika jest w norauto - marki norauto - POLECAM
luk

Post autor: luk »

Ja myłem Benzyną ekstrakcyjną, szczotką drucianą papierem ściernym i na końcu dałem na błysk olejem wszystkie plastiki i efekt był zarąbisty.
Gorąco polecam. W peugeociee205 mam zasłonę na cewke i moduł i ich wcale nie ruszałem, miałem doświadczenie z polonezem 1,6gli(z wtryskiem i komputerem) że nie wolno myć elektryki. Gdy umyłem modul to auto przestało chodzić na 2 cylindrach i musiałem kupić nowy moduł=300zł.
DZIKU

najleprzy efekt po umyciu silnika daje wypryskanie go plakiem :)
Awatar użytkownika
Marshal
Nowicjusz

Post autor: Marshal »

czym??
205 XS 1.4 grafit metalik
ODPOWIEDZ