Peugeot 205 Indiana - nowy nabytek
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Re: Peugeot 205 INDIANA - nowy nabytek
Zazdroszczę Ci tej Indiany, jest piękna.
Mateusz listewka dla ciebie jest u Pary w Radomiu,będziesz czekał na nią.Para jak będzie w domu to ją przywizie,piękne masz auto.Pozdrawiam 

-
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
Robson będę czekał ile tylko będzie trzeba, nie pali się:)robson pisze:Mateusz listewka dla ciebie jest u Pary w Radomiu,będziesz czekał na nią.Para jak będzie w domu to ją przywizie,piękne masz auto.Pozdrawiam

Ty też masz piękne, wychuchane i pod każdym względem dopieszczone Cabrio

Również Pozdrawiam

- DelighT
- Junior
- Posiadany PUG: 205 Indiana
- Numer Gadu-gadu: 3827789
Indiana Miód Malina, palce lizać ;DDD 

-
- Maniak
Odgrzebuję pomału swój temat ale wstyd się przyznać coraz mniej czasu poświęcałem swojej Indiance
Zacząłem wszystko odkładać na później, ale trzeba to zmienić:) Zwłaszcza że Szwagier ( wtajemniczeni wiedzą o kogo chodzi
) namawia mnie do wyjazdy do Pragi, a zrobić trzeba dużo chcąc się wybrać na taką wycieczkę
Począwszy od zrobienia, hamulców, poprzez założenie nowego zawieszenie, zrobienie głowicy bo od jakiegoś czasy jak zapalę rano to wali na niebiesko
a nie chciałbym się wybierać nie pewnym autem.
Tydzień przed ostatnim zlotem, dopieszczałem swoją Indianę, żeby jakoś się prezentowała
Wyleciał do prania cały środek, bo siedzenie owszem piękne są ale trudne w utrzymaniu przyzwoitego wyglądu, Pogoda była ładna schły od poniedziałku do piątku na słońcu a i tak podczas zlotu musiałem jeździć z poduszką pod dupą bo jeszcze były wilgotne
Podczas gdy siedzenia schły jeździłem na stołku, efekt był taki że głowa wystawał mi przez szyberdach ale czułem się prawie jak w Robsona Cabrio
Następnie wziąłem się za porządki pod maska, myłem silnik i niby wszystko było ok ale jak wyjechałem w piątek po chłopaków to wróciłem na 3 tłokach, ale jest już dobrze, wszystko jeszcze dzisiaj przesuszyłem i jest dobrze
Pozbyłem się czarnej foli z słupków drzwi bo moja była popękana i gdzieniegdzie pozdzierana, miałem kleić nową, nawet kupiłem ale po ściągnięciu starej i pozbyciu się kleju stwierdziłem że tak tez jest dobrze więc na razie zostaje tak jak jest
W drzwi trafił nowe głośniki Magnata, w moich poleciały membrany i po demontażu okazało się że to oryginały
Jutro zabieram się za rozkręcanie przodu
Pójdą nowe amory, sprężyny jamexy, łożyska i poduchy amorów, nowe łożyska SKF, tarcze ATE nacinane, wentylowane, zaciski z 1.9 , klocki Ferodo, nowe przewody elastyczne, nowy płyn hamulcowy, nowe półosie+ wymiana oleju w skrzyni, nowy krzyżak i gumy stabilizatora, nowe wahacze. Trochę mi przy tym zejdzie bo chcę wszystko ładnie zakonserwować przy okazji ale najwyższy czas sie za to zaprać
Jak zrobie zawieszenie biorę się za głowicę, i pomalowanie drzwi pasażera od listwy w dół i progu

Tydzień przed ostatnim zlotem, dopieszczałem swoją Indianę, żeby jakoś się prezentowała

Wyleciał do prania cały środek, bo siedzenie owszem piękne są ale trudne w utrzymaniu przyzwoitego wyglądu, Pogoda była ładna schły od poniedziałku do piątku na słońcu a i tak podczas zlotu musiałem jeździć z poduszką pod dupą bo jeszcze były wilgotne

Następnie wziąłem się za porządki pod maska, myłem silnik i niby wszystko było ok ale jak wyjechałem w piątek po chłopaków to wróciłem na 3 tłokach, ale jest już dobrze, wszystko jeszcze dzisiaj przesuszyłem i jest dobrze

Pozbyłem się czarnej foli z słupków drzwi bo moja była popękana i gdzieniegdzie pozdzierana, miałem kleić nową, nawet kupiłem ale po ściągnięciu starej i pozbyciu się kleju stwierdziłem że tak tez jest dobrze więc na razie zostaje tak jak jest
W drzwi trafił nowe głośniki Magnata, w moich poleciały membrany i po demontażu okazało się że to oryginały

Jutro zabieram się za rozkręcanie przodu

- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Jakbym nie patrzył na te zdjęcia to wszystko wygląda po mojemu. Czyściutko aż do przesady, z dbałością o detale i szczegóły, szacunek wielki
składam za Twoje podejście do auta.
Wygląda po prostu bajecznie, uważam ze drugiej takiej 205 w klubie nie ma, jest dopieszczona na maxa. Myślałem że tylko ja jestem zboczony i myję śrubki, ale widzę ze nie jestem odosobniony. Z ogromną przyjemnością zawitam kiedyś do Jasła by zobaczyć indianicę na żywo , przy okazji zrobimy najazd na Duńczyka i jego zacne GTI.
Tak trzymaj, bądź silny i nie przestawaj, nawet gdyby rodzina pomyślała, że ześwirowałeś

Wygląda po prostu bajecznie, uważam ze drugiej takiej 205 w klubie nie ma, jest dopieszczona na maxa. Myślałem że tylko ja jestem zboczony i myję śrubki, ale widzę ze nie jestem odosobniony. Z ogromną przyjemnością zawitam kiedyś do Jasła by zobaczyć indianicę na żywo , przy okazji zrobimy najazd na Duńczyka i jego zacne GTI.
Tak trzymaj, bądź silny i nie przestawaj, nawet gdyby rodzina pomyślała, że ześwirowałeś

- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Kontakt:
Warto dodać, że to nie photoshop. Ta Indiana naprawdę tak wygląda! Niesamowite, jak zadbane i czyste jest to auto...
Na mój gust przydałyby się jeszcze jakieś welurowe dywaniki na lato na wzór oryginału, ale nie wszystko na raz.
I tak Indianka robi piorunujące wrażenie. Powiedzieć, że jest jak nowa z salonu to mało powiedziane. Ona jest jeszcze lepsza - zresztą sami porównajcie
http://aebergon.perso.neuf.fr/Peugeot/p ... ndiana.htm
Na mój gust przydałyby się jeszcze jakieś welurowe dywaniki na lato na wzór oryginału, ale nie wszystko na raz.
I tak Indianka robi piorunujące wrażenie. Powiedzieć, że jest jak nowa z salonu to mało powiedziane. Ona jest jeszcze lepsza - zresztą sami porównajcie

Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich

Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich

-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1459401
Prawda prawda, widziałem autko na żywo robi robotę, Mateusz czekam na twoją obszerną relację po założeniu nowego zawiasu i hamulców.
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Patrze na ten samochód i mam ochotę moją Indianę zezłomować :/ Ani tak nie wygląda ładnie, ani nie mam jak jej zrobić fotek porządnych... bleeee... Zazdroszczę jak cholera ;]
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio

- Czak
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 1.9 Gentry
- Numer Gadu-gadu: 2757168
- Kontakt:
Kurde kolejny pedant w klubie
, jak patrze na swojego to mi sie odechciewa wyprałem wnętrze, a nawet nie widać :< . Swoją drogą musze go umyć po tripie do jasła, bo jeszcze nie dostał należytego prysznica za to , że dojechał i wrócił
.

- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Masakra, wypucowane ze az sie milo robi jak sie patrzy
Szacun !

-
- Maniak
Panowie nie przesadzajmy, do stanu jaki bym sobie wymarzył daleka droga, nie powiem bo dbam o Indianę ale jej stan ma jeszcze sporo do życzenia ! 

- Lubomir
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.9 diesel 1991
- Numer Gadu-gadu: 5175900
- Kontakt:
Indiana jest SUPER, widziałem, i strasznie mi się podoba 

- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
A przepraszam gdzie byś sobie życzył lepiej niż jest ?babelo pisze:Panowie nie przesadzajmy, do stanu jaki bym sobie wymarzył daleka droga, nie powiem bo dbam o Indianę ale jej stan ma jeszcze sporo do życzenia !