Bepieczniki
- Marcikonik
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.8 D 84'
- Numer Gadu-gadu: 1555332
Bepieczniki
Witam. Mam problem przeszukałem forum ale nie znalazłem podobnego problemu. Mianowicie przepalił mi się bezpiecznik nr 3. czyli od radia itp. moc ma 25 A kupiłem nowy wsadzam i palą mi się kontrolki na stacyjce. gdy uruchomię silnik gasną . Ale gdy samochód zgaszę. Od razu się zapalają. Co mam zrobić i co jest nie tak ? Z góry dzięki za odpowiedź
- Marcikonik
- Junior
Re: Bepieczniki
po prostu montowalem radio , pechowo źle zwarłem dwa kable. poszedł bezpiecznik nr.3. wyjąłem go i wsadziłem inny o takim samym parametrze. W momencie gdy wsadzilem nowy zapalają mi sie wszystki kontrolki na stacyjce. Stop, smarowanie itp. gdy uruchamiam silnik znikają. natomiast gdy silnik gasze i wysiągam kluczyk ze stacyjki ponownie sie zapalają. wszystko wygląda na stacyjce tak jakby kluczyk przestawiony był na pozycje start. Problem znika gdy wsadzam spowrotem przepalony bezpiecznik.
- zmac
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 309 gti, 206 gti, 205 cj
- Numer Gadu-gadu: 0
a nie polaczyles czasami dwuch plusow, stalego i po stacyjce? dla ulatwienia bialy i niebieski kabel
- Marcikonik
- Junior
Już wszystko ok . Zaizolowałem na maksa kable wszystkie i nie ma problemu. Dzieki za pomoc