Takie pompy były chyba montowane w cabrio.A korektor jest chyba przed trójnikiem pod samochodem w okolicy baku.
Jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi.
Nie wiem, moze sie myle ale wyglada zupelnie jak moja w XS-ie.. Mam tez druga z Juniora i tak samo wyglada (chyba ze tu chodzi o jakis szczegol na ktory nie zwrocilem uwagi)
cyborg pisze:Nie wiem, moze sie myle ale wyglada zupelnie jak moja w XS-ie.. Mam tez druga z Juniora i tak samo wyglada (chyba ze tu chodzi o jakis szczegol na ktory nie zwrocilem uwagi)
Chodzi o to że ta pompa ma jeden wspólny przewód do tyłu... jak się przyjrzysz fotce to zauważysz ten szczegół
"The Greatest Thing You Will Ever Learn, Is Just to love, and Be Loved in Return."
bananowiec pisze:Takie pompy były chyba montowane w cabrio.A korektor jest chyba przed trójnikiem pod samochodem w okolicy baku.
Jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi.
Nie mam właśnie żadnego korektora z tyłu i to mnie zastanowiło trochę,
cyborg pisze:Nie wiem, moze sie myle ale wyglada zupelnie jak moja w XS-ie.. Mam tez druga z Juniora i tak samo wyglada (chyba ze tu chodzi o jakis szczegol na ktory nie zwrocilem uwagi)
ja w starym XS mam pompę z podwójnym obwodem tylnym...
gad pisze:1.6 gti jest na takim układzie chociaż powinien być wyposażony w korektor siły hamowania zamontowany na prawej podłożnicy w przestrzeni pod maską.
na prawej ? częściej znajduje się na lewej (w innych pojazdach przynajmniej)
a co do korekcji;
czy aby w układach z pompą, która ma dwa wyjścia na tył,
korekcja nie jest czasem rozwiązana cylinderkami ?
coś mi dzwoni, że cylinderki miały korekcję... dlatego niektóre są takie drogie...
(?)