GÓRNY ŚLĄSK

Tutaj umawiamy się na spotkania klubowe, informujemy o odbywających się zawodach i imprezach sportowych i tuningowych.
tocho

Re: GÓRNY ŚLĄSK

Post autor: tocho »

Siemanko,

to już wiem kto mi podrzucił wizytówki;)) Wszystko się zgadza - kupiłem to Rallye od Sekatora z Wawy. Teraz Lew rezyduje w Katowicach;)) Pozdrawiam Tocho
Awatar użytkownika
Czak
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 1.9 Gentry
Numer Gadu-gadu: 2757168
Kontakt:

Post autor: Czak »

Hej hej, była to zgrana akcja ;) Jeden telefon i z wizytówkami gnałem przez pół Katowic moim GTI, bo Maydoom złapał mnie akurat na kręceniu się po mieście wysyłając MMSa :). Śliczna fura robi wrażenie szczególnie na tym podziemnym parkingu. Skąd jesteś , pracujesz w tym budynku ??. Może będziesz miał ochotę się kiedyś spotkać i pokazać dogłębniej to cudo ^^.
tocho

Dzięki dzięki! Faktycznie jest w zajebistym stanie - do roboty jest tylko trochę blacharki, ale to zostanie ogarnięte w zimie. Mechanicznie jest doskonale - Sekator dbał, ja zrobiłem kilka poprawek i wymian (hamulce, poduszki pod silnikiem, węże, rozrząd, pompa wody, łączniki i regulacja tych szalonych gaźników). Pug jest mocny, brzmi obłędnie i potrafi skarcić cwaniaczków;)) Jestem z Katowic, możemy się kiedyś ustawić, nie widzę problemu. Pozdr

Tocho
Awatar użytkownika
Czak
Uzalezniony
Kontakt:

Sekator dbał, ja zrobiłem kilka poprawek i wymian (hamulce, poduszki pod silnikiem, węże, rozrząd, pompa wody, łączniki i regulacja tych szalonych gaźników).

Czyli wszystko wymienione z grubej rury ;).

No mam nadzieje, że się ustawimy, ostatnie 2 spoty były na parkingu pod McDonaldem, koło Praktikera na 3-stawach raz przyjechał Kraków (jak mieli darmową A4;p) A raz spotkałem się z Maydoomem, który chwalił się nowym wyglądem auta:). Miał jeszcze dojechać Osmolov, ale słuch o nim jakoś zaginął. Niedaleko mnie jest jeszcze Morpheuss, który mieszka gdzieś w Mikołowie - jeszcze nie dane mi było go poznać. Na Ligocie jest jeszcze Bartek_h ;). Więc może się troche rozkręcimy i zbliżymy się z liczebnością Pugów chociaż troche do Krakowa :).

Przy okazji wkleję link do filmiku zmontowanego po spocie w Jaśle : http://www.youtube.com/watch?v=EIgVo8dP1G0 :)

P.S Katowice - Centrum czy jakaś dzielnica ? Bo ja Piotrowice ;p.
tocho

No wiesz, w przypadku tego auta półśrodki to byłaby zbrodnia;)) Kato Center i Kostuchna;)
Awatar użytkownika
Czak
Uzalezniony
Kontakt:

Tak apropo to może się spotkamy w większym gronie 13 sierpnia, bo Robson wpada z latareczką ;).
robson
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: robson »

Czak ja będe służbowo,ale z miłą chęcią oglądne Rallye i poznam nowego kolege. :W
Awatar użytkownika
Czak
Uzalezniony
Kontakt:

Czak ja będe służbowo,ale z miłą chęcią oglądne Rallye i poznam nowego kolege. :W

Spoko, przyholuje Ci drugiego Puga, żeby Ci nie było smutno :).
Awatar użytkownika
Wojtek
Uzalezniony
Posiadany PUG: 206. 1.4 XT
Numer Gadu-gadu: 2478139

Post autor: Wojtek »

Tocho jeśli pracujesz w Altusie to daj znać na PW, bo też tam pracuje . Będziesz coś potrzebował to zawsze możesz podejść. :)
Awatar użytkownika
morpheusss
Junior
Posiadany PUG: 205 XS '89 TU3M - wrak & 205 XL TU3M & 205 Look TU3M
Numer Gadu-gadu: 2292990

Post autor: morpheusss »

Dobra... po prawie 2miesięcznej śpiączce mój pug wrócił do życia. Co powiecie na spocik dzisiaj? Możnaby trochę pokręcić zanim parkingi nieodśnieżone ;)
Awatar użytkownika
morpheusss
Junior

Czak i Maydoom wydają się być zainteresowani tematem.
No to kiedy się ustawiamy? ;) napiszcie kiedy wam pasuje.
Mnie cały tydzień wieczorami (oprócz czwartku) i weekend.
Awatar użytkownika
Czak
Uzalezniony
Kontakt:

Czak i Maydoom wydają się być zainteresowani tematem.
No to kiedy się ustawiamy? ;) napiszcie kiedy wam pasuje.
Mnie cały tydzień wieczorami (oprócz czwartku) i weekend.

No ja jak najbardziej chętny tylko, wstyd się przyznać, ale Gentruś siedzi 3ci tydzień w warsztacie na rozrządzie i wymianie uszczelki pod kolektorem wydechowym( niby nie chcą puścić 2 śruby i je moczy, żeby nie otwierać głowicy. . . , a czarny jest na letnich. Więc może się do weekendu wyrobie, a jak nie to w przyszłym tygodniu powinienem być zmotoryzowany.

P.S Też mi zależy, żeby rozruszać śląsk, ale poważnie nie mam obecnie jak się ruszyć :(
Awatar użytkownika
morpheusss
Junior

Co to masz za mechaników? :P
Moczenie stalowej śruby wkręconej w aluminiową głowicę nic kolego nie da. Pomijam fakt, że w głowicy powinny być szpilki i na nie nakręcone nakrętki specjalne. Jeśli nie mogą odkręcić nakrętek ze szpilech to niech je palinikiem zagrzeją, nie ma opcji żeby nie puściło. Jestem po 2 własnoręcznych swapach silnika, więc składanie i rozkręcanie silników mam w małym palcu : P
Awatar użytkownika
Czak
Uzalezniony
Kontakt:

:?

Pisze to co usłyszałem, nie znam się gość serwisuje nam auta od dobrych 10 lat, nigdy nie było problemów, nawet zrobił kapitalkę w 1.4 i chodziło jak żyleta także wydaje mi się, że chyba wie co robi...albo leci w prenta ;P.
Awatar użytkownika
morpheusss
Junior

Wydaje mi się że gość nie ma czasu i ściemnia z moczeniem śrubki ;) Dzwoń go pogonić, trza się spotkać ;)
ODPOWIEDZ