Kącik fotograficzny
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
Re: Kącik fotograficzny
Skola co tak oszczednie, daj wiecej

- Agnieszka
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Forever
- Kontakt:
Ładny plener tylko trzeba by troszkę wyostrzyć, poprawić kontrast i uwydatnić kolory, żeby takie blade nie były 
O na przykład tak:

O na przykład tak:
- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
- Numer Gadu-gadu: 0
Tylko ze plener blady bo tam jest jak na księżycu
i sprzet słabizny a kolega mi wciskał nikona D80 bo mówił ze ładne fotki bym porobił a tak dupa
chyba trzeba kupic sobie samemu lepszejszy sprzęcik.
kto doradzi jaki do 1500 zł aparacik dostane który juz takie w miare ładne zdjęcia robi? czy dokładać jeszcze do czegoś?

kto doradzi jaki do 1500 zł aparacik dostane który juz takie w miare ładne zdjęcia robi? czy dokładać jeszcze do czegoś?
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
- cejot
- Forum Admin
- Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...
Agnieszka, djęcie "po" jest nienaturalne. Razi w oczy. Zdjęcie jest trochę za bardzo wyostrzone i przyciemnione. Naturalnie raczej ciężko spotkać taki widok w ciągu dnia. No i najważniejsze - auto. Kolor bardziej przypomina zieleń z Forevera niż z Rolanda Garrosa. Cienie na aucie są zdecydowanie zbyt ciemne.
Można zdjęcie wyciągnąć, ale nie do przesady.
To nic osobistego, tylko konstruktywna krytyka.
Można zdjęcie wyciągnąć, ale nie do przesady.
To nic osobistego, tylko konstruktywna krytyka.

Ostatnio zmieniony 17 lis śr, 2010 8:09 pm przez robson, łącznie zmieniany 1 raz.
- MiceK
- Maniak
- Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
- Numer Gadu-gadu: 1295187
- Kontakt:
Do 1500 to raczej nic dobrego nie znajdziesz. Najwyżej wyższej klasy kompakta 
Ja cykam Canonem 500D + Canon IF-S 17-85 mm + lampa Nissin Di 866 PRO. Pochwalę się trochę - www.maxmodels.pl/mic3k.html

Ja cykam Canonem 500D + Canon IF-S 17-85 mm + lampa Nissin Di 866 PRO. Pochwalę się trochę - www.maxmodels.pl/mic3k.html

- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
Nie do konca masz racje MiceK, za 1500 mozna kupic niezly sprzet. Nigdzie nie przeczytalem, ze musi byc nowy. Nawet Alpha 200 daje rade i jest calkiem rozsadna na poczatek. Oczywiscie, ze ma swoje wady, bo to podstawowe "lustro" ale malo kto z tego forum, jest w stanie nawet w/w alphe wykorzystac w 100% 

Car Valeting, Car Detailing.
Lord Devil masz racjie i tak wszystkich funkcji się nie wykorzystuje,a Alfe 200 kupi za te pieniądze. :Whttp://allegro.pl/sony-dslr-a230l-18-55-nowy-gwarancja-wyprzeda-i1209891979.html
- Agnieszka
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Forever
- Kontakt:
Cejot, czy ty aby nie przesadzasz troszeczkę? Ja to zrobiłam w niecałą minutę i nie chodziło o to, żeby zrobić z tego zdjęcia arcydzieło tylko o to, żeby pokazać, że da się.
Skola, gdybyś wziął od kolegi D80 zapewne zdjęcia wyszłyby ładniejsze (pod warunkiem, że dobrałbyś odpowiednie ustawienia).
Jeśli zaś chodzi o sprzęt to jeśli masz ochotę na - jak to napisałeś - ładne zdjęcia, to może najpierw poczytaj troszkę o sztuce fotografowania, a potem zastanów się nad sprzętem.
Bo prawdą jest to co napisał Lord Devil - nie trudno jest kupić drogi, dobry sprzęt. Trzeba jeszcze umieć wykorzystać jego możliwości
Skola, gdybyś wziął od kolegi D80 zapewne zdjęcia wyszłyby ładniejsze (pod warunkiem, że dobrałbyś odpowiednie ustawienia).
Jeśli zaś chodzi o sprzęt to jeśli masz ochotę na - jak to napisałeś - ładne zdjęcia, to może najpierw poczytaj troszkę o sztuce fotografowania, a potem zastanów się nad sprzętem.
Bo prawdą jest to co napisał Lord Devil - nie trudno jest kupić drogi, dobry sprzęt. Trzeba jeszcze umieć wykorzystać jego możliwości

Ostatnio zmieniony 15 mar wt, 2011 9:57 pm przez robson, łącznie zmieniany 2 razy.
- cejot
- Forum Admin
- Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...
Nie róbmy z igły wideł. Nie wiedziałem ile czasu robiłaś i jaki miałaś zamysł. Po prostu oceniłem co zobaczyłem. Peace!Agnieszka pisze:Cejot, czy ty aby nie przesadzasz troszeczkę? Ja to zrobiłam w niecałą minutę i nie chodziło o to, żeby zrobić z tego zdjęcia arcydzieło tylko o to, żeby pokazać, że da się.

- MiceK
- Maniak
- Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
- Numer Gadu-gadu: 1295187
- Kontakt:
Fajne foty robson...lubię takie ciepłe barwy. Podrzucę coś jak będę w domu.

Ostatnio zmieniony 15 mar wt, 2011 9:58 pm przez robson, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Ładne ujęcia. Patrząc na schody może się w głowie zakręcić 

Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko
https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...

Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko