Po grupowym zamówieniu siemów, mam 3 komplety tych reflektorów, nówki czekają w pudełkach w ciepłym mieszkaniu, komplet po renowacji siedzi w cti, a 3 komplet to praktycznie szkła, ramki i obudowy.
Żółte szkła do siemów, to ciężki temat.
Szkła z tego trzeciego kompletu chciałem potraktować taką folią:
http://allegro.pl/folia-do-lamp-super-e ... 12544.html
Żeby osiągnąć mniej więcej taki efekt:
Zda to egzamin?
Siemy french style ;)
- PrezesBednarz
- Maniak
- Posiadany PUG: 90' 205 CTI XU5 JA i inne
- PIT_R
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Peugeot 306 1.6 90KM :)
- Numer Gadu-gadu: 3914690
- Login tlen: infernal_lord_hellboy
- Kontakt:
Re: Siemy french style ;)
Ja mam taka sama folie na przednich lampach. Dokladnie od tego goscia kupowalem co podales aukcje.
Po zalozeniu na biale lampy daje to efekt troche wscieklej zolci, nie wiem jak to dokladnie opisac, ale u mnie w profilu masz porownanie na fotach. Folia na reflektorach, a halogeny to zolte Wesemy.
Po zalozeniu na biale lampy daje to efekt troche wscieklej zolci, nie wiem jak to dokladnie opisac, ale u mnie w profilu masz porownanie na fotach. Folia na reflektorach, a halogeny to zolte Wesemy.
- PrezesBednarz
- Maniak
No faktycznie, kolor wesema, jest znacznie lepszy...
- MichalKowalski
- Junior
- Posiadany PUG: 205 cabriolet '94 (TU3MC/Z), 205 Gentry manual '90 (XU9J1), 205 Roland Garros '90 (TU3M)
To ja przy okazji małe pytanie - jak się mocuje te halogeny?
zamówiłem oryginalne SIEMy, one mają mocowanie do góry/do dołu - w każdym razie otwór na śrubę musi być równolegle do płaszczyzny jezdni.
W moim cabriolecie po zdjęciu małych "grilli" zamontowanych w dokładce w miejsce halogenów oczom ukazuje się pionowa blacha z 2 otworami - jeden po środku większy, jeden z boku mniejszy. Czy w GTI/CTI mającym te halogeny firmowo jest tam jeszcze jakiś element?
Pozdrawiam, MK
zamówiłem oryginalne SIEMy, one mają mocowanie do góry/do dołu - w każdym razie otwór na śrubę musi być równolegle do płaszczyzny jezdni.
W moim cabriolecie po zdjęciu małych "grilli" zamontowanych w dokładce w miejsce halogenów oczom ukazuje się pionowa blacha z 2 otworami - jeden po środku większy, jeden z boku mniejszy. Czy w GTI/CTI mającym te halogeny firmowo jest tam jeszcze jakiś element?
Pozdrawiam, MK
- PrezesBednarz
- Maniak
Jest płaskownik idący prostopadle do jezdni a potem zagięty o 90stopni w kierunku przodu. Jest wywiercona dziura przekładasz halogen i wszystko. Jeśli masz kanał to 5 minut roboty.
- MichalKowalski
- Junior
- Posiadany PUG: 205 cabriolet '94 (TU3MC/Z), 205 Gentry manual '90 (XU9J1), 205 Roland Garros '90 (TU3M)
Dzięki. No to nie pozostaje mi nic innego jak dorobić sobie ten płaskownik, bo raczej nigdzie go nie dostanę - a myślałem,że jak już się ma dokładkę od GTI to jest praktycznie plug&play, przynajmniej od strony mechanicznej,
Jak ten płaskownik jest zamocowany - do tej blachy co jest za halogenem? Przykręcony po prostu?
Pozdrawiam, MK
Jak ten płaskownik jest zamocowany - do tej blachy co jest za halogenem? Przykręcony po prostu?
Pozdrawiam, MK