Szarpanie
Szarpanie
Mam taki problem,na wolnych obrotach autko pracuje super,natomiast przy każdej zmianie biegów,jest najpierw szarpnięcie ,a potem już jedzie,świece nowe,kopułka z palcem nowa,kable nowe,autko na gażniku pojemnośc1,1. .Co to może być ,wie ktoś.
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
Re: Szarpanie
Szarpniecie po puszczeniu sprzegla, czy sprzeglo juz puszczone i dopiero w momencie dodawania gazu?
Efekt bylby taki sam gdybys wolniej zmienial biegi, tj. dluzej jakbys puszczal sprzeglo??
Pytam bo tylko to mi sie kojarzy w tym momencie - skrzynia.
Efekt bylby taki sam gdybys wolniej zmienial biegi, tj. dluzej jakbys puszczal sprzeglo??
Pytam bo tylko to mi sie kojarzy w tym momencie - skrzynia.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Po puszczeniu sprzęgła ,a przy dodawaniu gazu,sprzęgło rok temu wymienione, nie jestem mechanikiem ,ale tak wygląda jak by była dziura w gażniku,tak jakoś się mówi.Tylko jak to usunąć.
- Gruszka
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.9TD
- Numer Gadu-gadu: 9098206
Generalnie mam ten sam problem.. Do 3tys obr szarpie i go muli ale jak już się wkęci na obroty to idzie jak rakieta.. Denerwuje mnie to bo nie mogę jeździć ekonomicznie a do tego pali jak smok bo silnik 1,4 mono wtrysk a pali z 11-12 po mieście:/ kable i świece nowe, wszystkie filtry, olej... Już nie wiem co z tym jest.. Dzisiaj będę grzebał to dam znać co i jak jak coś wykryje.. Najprawdopodobniej rozbiorę wtrysk:) Może ktoś z Poznania jest kto miał w rękach i działał coś przy tym pugu.. Może ktoś zna poprzedniego właściciela.. Piszcie
pozdrawiam!:)
pozdrawiam!:)
Diesel Power
-
- Junior
- Posiadany PUG: GRD i GTD
- Numer Gadu-gadu: 296692
Według mnie to szarpie bo za duża dawka paliwa i go zalewa dopiero potem jak przedrze to jedzie i napewno jak puszczacie noge z gazu na biegu jałowym (luzie)to wolniej niz powinien zpadać z obrotów
Ostatnio zmieniony 03 lis sob, 2012 8:57 pm przez PiotrDiesel, łącznie zmieniany 1 raz.
- maciooo
- Junior
- Posiadany PUG: 205 indiana
- Numer Gadu-gadu: 7075900
- Kontakt:
a masz jakis pomysl co zrobic z tym zalewniaem? i skad sie to bierzez cholera przy mono?
- drabinho
- Junior
- Posiadany PUG: XS
- Numer Gadu-gadu: 9389827
zalewanie przy mono może brać się np z uszkodzonej sondy,która wysyła sygnał że jest zbyt biedna mieszanka i wtrysk daje więcej paliwa albo czujnik położenia przepustnicy.
robson a nie stracił mocy twój pug?
robson a nie stracił mocy twój pug?
http://www.drabinho.peugeot205.pl
Lubisz dziwnych ludzi, to clowna se namaluj...
Nie stracił mocy,silnik jest na gażniku. Po zwiększeniu poziomu paliwa,jest lepiej
- drabinho
- Junior
- Posiadany PUG: XS
- Numer Gadu-gadu: 9389827
może filtr paliwa masz zapchany(zabrudzony)
http://www.drabinho.peugeot205.pl
- Gruszka
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.9TD
- Numer Gadu-gadu: 9098206
u mnie po wymianie lambdy szarpanie minęło.. Jeszcze zobaczę jak ze spalaniem...
Diesel Power