Od kupna fury cały czas zapala mi się check.. Dzisiaj sprawdziłem błędy; 53,52,51,32,31.. Czy ktoś wie co one oznaczają? Co mam sprawdzić? Do tego gigantyczne spalanie 10-15l/100km szarpanie i przerywanie 1-3tys. obr..
Patrząc na kody (nie patrz na 53 - on podobno czasami się zdarza) to padła sonda. Szarpanie za to wskazywało by na TPS...no ale kody mówią jednoznacznie.
51
--------OPIS KODU
Sonda lambda 1
-----KOD
52
--------OPIS KODU
Regulacja składu mieszanki poza zakresem.
-----KOD
53
--------OPIS KODU
Napięcie akumulatora za wysokie lub za niskie.
31
--------OPIS KODU
Regulacja składu mieszanki poza zakresem - mieszanka za uboga
-----KOD
32
--------OPIS KODU
Regulacja składu mieszanki poza zakresem - mieszanka za bogata
dzięki za pomoc myślę, że od jutra zacznę coś działać... Sondy nie naprawię ale mogę wymienić prawda??
A propos mocy to moc ma nadal ale jest też mega spalanie na 10l nawet 100km nie robię przy ekonomicznej jeździe (2-3tys obr.)
Ja wymieniałem na wiosnę - chyba klucz 21 a nie 22. U mnie poszło niebywale łatwo - jedną ręką. Spalanie poszło radykalnie w dół (mimo, że błędów kompa nie miałem).
Wymieniam dziś sondę... Nie sprawdzałem starej. Zobaczymy co będzie się działo, a wieczorem napiszę jak wrażenia z pracy silnika po wymianie Biorę jednak tą samą co użytkownik Slavko:)
Na allegro Silnik chodzi bez zarzutów:) Zobaczymy jak spalanie:P A od razu zapytam czy przez przelotówkę może więcej palić?? Bo ogólnie ktoś dzisiaj rzucił takie zdanie i się zastanawiam...
Mam kolejny problem... Mój Pug praktycznie nie trzyma obrotów.. Jak normalnie jadę np ok 110km/h ,a potem wciskam sprzęgło i daję na luz przy puszczeniu pedału gazu silnik mi po prostu gaśnie. Stawiam na silniczek krokowy. Czy ma ktoś jakiś lepszy pomysł?
Gruszka, mam to samo.. Zrobiles cos z tym? Tez stawialem na krokowy ale rozebralem go w drobny mak, wyczyscilem, nasmarowalem, wydaje mi sie ze dziala idealnie, jednak auto tak samo reaguje.. Nie mam juz sil na niego..
nie.. Zrobiłem to samo co Ty i nie zareagował w żaden sposób. Ale teraz mam gorsze zmartwienie bo coś mi jebut w silniku i umarł.. W tym tygodniu wyciągam piec i robię kapitalkę. A jak jest zimny jak ci chodzi?? Na wszystkie gary?Nie przerywa?? pozdrawiam!