Ciezko odpala

Dyskusje na temat serwisowania, naprawiania oraz modyfikowania silnikow typu TU.
extradd

Re: Ciezko odpala

Post autor: extradd »

majami70 pisze:jak mozesz miec pelna sekwencje jak tam jest jednopunktowy wtrysk ?! :P zobacz czy masz wszystkie kostki popodpinane ja mialem odpieta po prawej stronie silnika przy aparacie zaplonowym kostke od czujnika temp. dla komputra i problem sie rozwiazal ... mozesz tez miec padniety ten czujnik, zmien filtr paliwa moze i swiece ?

Przepraszam kolego ale moja wina ze was nie doinformowalem.Mam partnera z silnikiem 1.4 i wiem ze jest na wtrysku wielo-punktowym i LPG tez jest pelna sekwencja, kosztowała mnie 4.5 tys zł, oczywiscie kolektor plastyk.Nie znam sie oznaczeniach silnikow peugota i tym sposobem jakis czas temu natrafilem na to forum w celu zdobycia pewnych informacji gdyz sam wymienialem uszczelke pod glowicą, tuleje pływające.Ale to bylo juz dosc dawno temu i wszystko zostało zrobione na cacy.Uwazam ze silnik jest złoto, mam go ponad 5 lat i nigdy nie brał i nie bierze mi oleju, nigdy nie odmuwil mi posluszenstwa.Poprostu ostatnimi czasy zauważyłem że zaczął mieć problemy z zapalniem na cieplym silniku.Pierwsze co zrobiłem od strzala to sprawdziłem mu luzy na zaworach i powymieniałem przewody wysokiego napiecia wraz z swiecami.Problem pozostał i nadal ciezko pali jak cieply, myslalem ze filtr paliwa lecz jezeli dobrze pali na zimnym to nie wina filtra paliwa.Zawsze uważałem że człowiek nie jest samo wystarczalny i lepiej zasiegnac opini innych w tym przypadku uzytkownikow peugota.Po pseudo-mechanikach nie jeżdżę i nie korzystam z ich usług, wolę sam dojść do rozwiązania problemu pzry pomocy takich kolegów jak wy.Pzdr
extradd

Nikt nie ma pomysłu?
majami70
Nowicjusz
Posiadany PUG: Roland garros cabrio
Numer Gadu-gadu: 6260688

Post autor: majami70 »

sprawdz czujniki :P
extradd

majami70 pisze:sprawdz czujniki :P
Jak?
Awatar użytkownika
grzechuuu205
Maniak
Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
Numer Gadu-gadu: 2800082

Post autor: grzechuuu205 »

witam, nie bede otwierał nowego tematu wiec napiszę tu.

auto jezdzi w zasadzie normalnie na zimnym odpala bez problemu (nawet jak stał 2 tyg.) ale dziaijs jechłem jakies 100km autostradą (koło 110km/h) i po dojechaniu na miejsce go zgasiłem. po 15 minutach chciałem odpalić i musiałem go 2 raz po 2-3 sekundy kręcić aż zaskoczył (i to zxaskoczył tak ze jakos powoli na obroty wszedł) pozniej po 10km spróbowąłem to samo i już odpalał normalnie (ze tak ciezko odpasla na ciepłym zdarzyło mi sie dodychczas 2 razy tylko.

co to moze byc? silnik 1.9 Xu9JAZ

pozdrawiam
Największa radość z jazdy GTI - gdy stal pare miesiecy w garazu :) :)
Obrazek
ODPOWIEDZ