Na forum jestem już od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz stwierdziłem, że może warto trochę opisać co się z moim samochodzikiem dzieje. Liczę też na Wasze rady i opinie,
Podstawowe dane:
-poj. silnika 1.8 TD i 78KM
-buda 3-drzwi
-elektryczne szyby
-uchylne tylne szybki
-i parę innych
Kupiony w polskim salonie, w Warszawie, dlatego stan blachy nie jest idealny, ale już doprowadzony do jako takiego porządku.
Od początku.
Samochód należy do mojej dziewczyny, (ale z przyczyn oczywistych ja się nim zajmuję i staram utrzymać się go przy 'życiu' ;] ) od roku. Na początku mało się interesowałem tym wehikułem, bo jakoś się nie mogłem do niego przekonać. Ale po małej przygodzie (stłuczka, w której ucierpiał zderzak, chłodnica, reflektor i parę innych pierdół) i paru godzinach spędzonych przy naprawie, moje podejście się zmieniło

Pomyślałem, że może jednak warto się nim porządnie zaopiekować i zacząłem zbierać elementy, jakie uważałem, że powinienem wymienić.
Na początku wymieniłem centralny zamek, bo stary-fabryczny nie miał centralki przystosowanej do pilota a dodatkowo nie zawsze dział.
Dalej poszły boczki i wykładzina (na takie z GTI), wygłuszenie podłogi musiało zostać zmienione, bo stare rozsypało mi się w rękach przy wyciąganiu, przedni zderzak z dokładką.
Zostały mi do założenia poszerzenia z GTI, pomalowane już na czarno sprayem do plastików.
Kilka zdjęć, niestety nie najlepszej jakości, nie zawsze mam lustro pod ręką, szczególnie w garażu ;]