Ogrzewanie tylnej szyby-czy w koncu komus udalo sie wygrac?
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
- Numer Gadu-gadu: 0
Ogrzewanie tylnej szyby-czy w koncu komus udalo sie wygrac?
Witam!
Znowu chcialbym zawalczyc z ogrzewaniem tylnej szyby, z okazji ze dzis przywiozlem "nowa" tylna klape ze szrotu. Sprawdzilem i okazalo sie ze zadna z nitek ogrzewania nie dziala, wszystkie sa poprzecierane (lub przepalone) w kilku miejscach.. A mialem nadzieje ze gdy w koncu zmienie klape to nareszcie bede mial ogrzewanie.. Wiec pytanie-czy ktos naprawil to u siebie? Czy sa moze firmy ktore tym sie zajmuja? Wiem ze sa kleje i lakiery przewodzace, ale z tego co wiem one nadaja sie do naprawy niewielkiej ilosci przetarc, w sytuacji gdy wiekszosc sciezek jest ok. Czy jest jakis specyfik ktorym mozna zregenerowac cale sciezki? namalowac je od nowa?
Znowu chcialbym zawalczyc z ogrzewaniem tylnej szyby, z okazji ze dzis przywiozlem "nowa" tylna klape ze szrotu. Sprawdzilem i okazalo sie ze zadna z nitek ogrzewania nie dziala, wszystkie sa poprzecierane (lub przepalone) w kilku miejscach.. A mialem nadzieje ze gdy w koncu zmienie klape to nareszcie bede mial ogrzewanie.. Wiec pytanie-czy ktos naprawil to u siebie? Czy sa moze firmy ktore tym sie zajmuja? Wiem ze sa kleje i lakiery przewodzace, ale z tego co wiem one nadaja sie do naprawy niewielkiej ilosci przetarc, w sytuacji gdy wiekszosc sciezek jest ok. Czy jest jakis specyfik ktorym mozna zregenerowac cale sciezki? namalowac je od nowa?
-
- Uzalezniony
Re: Ogrzewanie tylnej szyby-czy w koncu komus udalo sie wygrac?
Kup klej i uzupełnij ścieżki. To koszt ok 20-30 zł. Firmy(wymiana szyb) liczą ok.6zł za punkt.Przemęczysz się przez zimę lub wymiana szyby. Koszt 300-350 zł zależnie od warsztatu.
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...
- dzikson
- Maniak
- Posiadany PUG: 205XS
- Kontakt:
Kleje do regeneracji ścieżek calkiem dobrze się sprawdzają, już za pierwszym razem udało mi się poprawić wszystkie przerwane ścieżki.
Z uzyciem tasmy izolacyjnej mozna to zrobić naprawdę zgrabnie, z zewnątrz nie widać poprawek. Jedyny efekt uboczny to szybsze odmrazanie w okolicach nałozonego kleju, ale to nie przeszkadza.
Z uzyciem tasmy izolacyjnej mozna to zrobić naprawdę zgrabnie, z zewnątrz nie widać poprawek. Jedyny efekt uboczny to szybsze odmrazanie w okolicach nałozonego kleju, ale to nie przeszkadza.
-
- Uzalezniony
Wczoraj poznym wieczorem wyczytalem gdzies jeszcze ze nalezy wzdluz sciezki przykleic drucik miedziany 0,2 mm (taki ze zwyklego przewodu) za pomoca tego kleju przewodzacego, posilkujac sie tasma izolacyjna (zeby smarowac tylko sciezke a nie cala szybe). Sam nie wiem czy wklejac te przewody czy tylko smarowac samym klejem.. Chce to zrobic zanim pomaluje i przeloze klape, wymiana szyby na nowa odpada bo do zakupu klapy zbieralem sie 3 lata ze wzgledu na finanse
Ostatnio zmieniony 14 sty czw, 2010 7:26 pm przez cyborg, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Maniak
Miałem raz podobny problem! Miałem szybę poprzepalaną w kilku miejscach! Jak była zaparowana to w miejscach gdzie nie było przepływu lekko odparowała, poznaczyłem sobie te miejsca markerem, kupiłem takie ustrojstwo za niecałe 50 zł w penzelku, bezprawne i pomalowałem ścieżkę gdzie była przerwana ! Wyschło i było wszystko ok! Tylko było trzeba było to robić w temp co najmniej 15 stopni C oczywiście na +
- Martinoo
- Moderator
- Posiadany PUG: 205 Color line Dturbo, 307 XSI HDI, 407 SW 2.0 HDI
- Numer Gadu-gadu: 8330169
- Kontakt:
Re: Ogrzewanie tylnej szyby-czy w koncu komus udalo sie wygr
Wygrał w koncu ktos z szybą. Co polecacie do naprawy ścieżek?
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
-
- Uzalezniony
Ja sie poddalem.. Mysle ze to nie ma sensu taka naprawa tymi klejami czy lakierami jak jest duzo wbytkow
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Kontakt:
Jeżeli ścieżka jest przetarta to ma sens. Natomiast w starych szybach gdzie tych uszkodzeń są dziesiątki to tylko walka z wiatrakami
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
- Martinoo
- Moderator
- Posiadany PUG: 205 Color line Dturbo, 307 XSI HDI, 407 SW 2.0 HDI
- Numer Gadu-gadu: 8330169
- Kontakt:
no ale czym najlepiej? kupic ten lakier z alledrogo?
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Kontakt:
Osobiście nie testowałem żadnego środka. Wujek elektryk kleił kiedyś szybę klejem prądoprzewodzącym i zdało to egzamin.
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
-
- Uzalezniony
Dokladnie, sa lakiery i sa kleje, lakierem to mozna sobie paznokcie pomalowac (ewentualnie pojedyncze malutkie przetarcia na szybie, a i tak pewnie nie na dlugo. Duzo lepsze sa kleje, ja jak sie bawilem to kupilem Elpox 15 chyba, ale i tak sie w koncu poddalem jak pisalem wyzej
-
- Uzalezniony
Tu niedrogo
http://moto.allegro.pl/x-klej-przewodza ... 42659.html
A tu trochę przesadzili
http://moto.allegro.pl/wurth-klej-plynn ... 58230.html
http://moto.allegro.pl/x-klej-przewodza ... 42659.html
A tu trochę przesadzili
http://moto.allegro.pl/wurth-klej-plynn ... 58230.html
- Marcikonik
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.8 D 84'
- Numer Gadu-gadu: 1555332
Uhh ... mam ten sam problem. Nie nagrzewają mi się 3 nitki na szybie. Kupiłbym ten klej , tylko czy to ktoś testował ? Działa ?
-
- Uzalezniony
Te kleje będą trwale i poprawnie łączyły naprawiane ścieżki jeżeli technologia klejenia będzie przebiegała zgodnie z opisem. Sam używałem kleju dwuskładnikowego i sprawuje się doskonale (pod warunkiem że nie skrobiemy szyby od wewnątrz).Naprawiane miejsca pracują dwa lata i oby tak dalej. Można też zastosować klej jednoskładnikowy http://allegro.pl/klej-do-naprawy-ogrze ... 60991.html .
Dla ułatwienia sobie pracy należy mazakiem zaznaczyć miejsca klejenia z zewnątrz. Otworzyć bagażnik i umyć szybę od środka,odtłuścić. W miejscach zaznaczonych przetrzeć miejsce klejenia spirytusem (czasami jest dołączony tampon - już nasączony, a resztę wykonać zgodnie z instrukcją. Nie kombinujcie tylko klejcie. Przygotowanie do naprawy to kilkanaście minut. Naniesienie kleju na ścieżki kilka. Temperaturę w której klej należy stosować też da się uzyskać.
Dla ułatwienia sobie pracy należy mazakiem zaznaczyć miejsca klejenia z zewnątrz. Otworzyć bagażnik i umyć szybę od środka,odtłuścić. W miejscach zaznaczonych przetrzeć miejsce klejenia spirytusem (czasami jest dołączony tampon - już nasączony, a resztę wykonać zgodnie z instrukcją. Nie kombinujcie tylko klejcie. Przygotowanie do naprawy to kilkanaście minut. Naniesienie kleju na ścieżki kilka. Temperaturę w której klej należy stosować też da się uzyskać.
-
- Uzalezniony
Jesli ma sie 3 przetarcia to jak najbardziej oplaca sie robic, u mnie przetarcia licze w dziesiatkach wiec sie poddalem. Wazne jezt zeby dokladnie rozmieszac obydwa skladniki kleju, bo jeden zawiera baze a drugi pyl srebrny ktory nadaje mu przewodnosc elektryczna, niedokladne rozmieszanie powoduje brak przewodzenia