jazda bez plynu w chlodnicy !

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
powerhorse

jazda bez plynu w chlodnicy !

Post autor: powerhorse »

Mam problem :( Ciagle ucieka mi plyn od chlodnicy :( myslalem kiedys ze to uszczelka pod glowica :( ale okazalo sie ze nie :( jak zauwazylem pod samochodem mniej wiceej przy prawym przednim kole czasem jest mokra plama :( ale koles ktory robi mi ten somochodzik nie jest w stanie powiedziec m iskad to cieknie :( Mieliscie moze juz tak ?? Jakie sa konskewencje jezdzenia bez tego plynu ?? Samochod wydaje mi sie ze chodzi dobrze, jest cieplo w srodku i silnik sie nie grzeje. wzkazówka od temp silnika jest conajwyzej na srodku ? czy mozna jezdzic bez tego plynu??? bo mnie drogo dolewki kosztuja :(
rotel1

Post autor: rotel1 »

Pewnie cieknie Ci spod opaski na gumowym wężu. Dokręć opaskę, a najlepiej wymień ją. Jeśli nic to nie pomoże, wymień gumowe przewody.
Jazda bez płynu chłodzącego albo ze zbyt małą ilością tegoż = BMW (Będziesz Miał Wydatki) :)
powerhorse

czyli bede jednak dolewal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Musze to zrobic bo do kosztów podrozy musze doliczac mnostwo plynu :)
A co moze sie dziac ja nei ma plynu??
powerhorse

czy cos juz moglo sie zepsuc o czym nie wiem??
Awatar użytkownika
simonszop
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: simonszop »

rotel1 dobrze prawi - piwa mu :)
ja mialem to samo - raz na 2 dni musialem dolewac i dlugo nikt nie wiedzial skad cieknie, w koncu sie wk...lem i wymienilem wszystkie opaski i gumowe wezyki ktore mogly ten przeciek powodowac! i pomoglo!!
teraz mam problem ze zbiornikiem wyrownawczym, bo nieszczelny troche jest, ale to juz tak male ubytki ze sie tym nie przejmuje!
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

prawe kolo to okolice pompy wody :(

za niski poziom plynu moze spowodowac przegrzanie glowicy (chyba ona pierwsza poleci)
Takim najbardziej wyraznym ostrzezeniem jest utrata ogrzewania (leci zimne powietrze)
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
powerhorse

u mni eraczej to nie pompa wody poniewaz mialem wymieniany rozrzad i koles powiedzial ze z pompy wody nie trzeba wymieniac bo jest w dobrym stanie
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

Ogolnie zasada jest taka ze sie wymienia co drugi rozrzad, chociaz przezorni wymieniaja przy kazdej zmianie...

BTW, masz moze zainstalowane LPG? bo na kroćcach rozdzielajacych wode dla gazu lubi to puszczac...
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
powerhorse

na gaz dopiero zbieram hajs:) Rozrzad w Polsce wymieniany byl juz teraz 2 raz:D a wczesniej pewnie ze 2 razy :) Koles mi powiedzial ze pompnki nie musze:) jedyny problem mialem z paskiem (bo okazuje sie ze sa jakies 2 rodzaje ale juz jest spoko)
ODPOWIEDZ