Dach cabrio
- morpheusss
- Junior
- Posiadany PUG: 205 XS '89 TU3M - wrak & 205 XL TU3M & 205 Look TU3M
- Numer Gadu-gadu: 2292990
Dach cabrio
Witam!
W środę będę się wybierać do miasta stołecznego po CTI 1.6. Dach nie jest w tragicznym stanie, ale chcę te auto doprowadzić do ideału i trzymać w oryginale.
Szukałem na forum ale nie znalazłem konkretnych info - z jakiego materiału najlepiej zrobić dach? Skóra naturalna, eko skóra czy jeszcze coś innego? Liczy się dla mnie głównie trwałość, koszt materiału w porównaniu z potrzebnym nakładem pracy będzie pewnie znikomy
W środę będę się wybierać do miasta stołecznego po CTI 1.6. Dach nie jest w tragicznym stanie, ale chcę te auto doprowadzić do ideału i trzymać w oryginale.
Szukałem na forum ale nie znalazłem konkretnych info - z jakiego materiału najlepiej zrobić dach? Skóra naturalna, eko skóra czy jeszcze coś innego? Liczy się dla mnie głównie trwałość, koszt materiału w porównaniu z potrzebnym nakładem pracy będzie pewnie znikomy
- PrezesBednarz
- Maniak
- Posiadany PUG: 90' 205 CTI XU5 JA i inne
Re: Dach cabrio
sonnenland albo pvc jak w ori.
- Fredator
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Ja jadę do Tapwid w środę na wymianę dachu do RGC będzie wykonany z PVC
Normalne piwo to luksus, ale mieć własny browar BEZCENNE
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
Rob dach z Sonnelandu, jest to material uzywany dzis w cabrioletach. Pvc, niestety szybciej sie zuzyje, stwardnieje i popeka
Car Valeting, Car Detailing.
- morpheusss
- Junior
Sonnelandu nigdzie nie znalazłem do kupienia. Chciałem dach szyć samemu, ale znalazłem sprawdzoną i chwaloną firmę Tapwid, przyjeżdzasz o 8 z samochodem i o 17 masz gotowy. 205 z sonnelandu to koszt 1500zł. Jak już będę mieć auto u siebie to zobaczę jak jest dach skonstruowany i czy dam radę uszyć samemu
-
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 10090927
Hmm czy tapwid taki sprawdzony, osobiscie rozne rezultaty widzialem:)
Cabriolety.pl teraz szyja dach nie z gotowego wzoru tylko indywidualnie pod kazde auto, co pozwala zmienieszyc ryzyko ze cos nie bedzie do konca pasowalo.
Pamietaj tez ze jest sporo podrobek "Sonnenlandu".
Cabriolety.pl teraz szyja dach nie z gotowego wzoru tylko indywidualnie pod kazde auto, co pozwala zmienieszyc ryzyko ze cos nie bedzie do konca pasowalo.
Pamietaj tez ze jest sporo podrobek "Sonnenlandu".
Kazda morda pasuje do Forda!
- PrezesBednarz
- Maniak
Mam sonnenland na dach do cabrio, ale nie będę sam szył.Na wiosnę jadę do lublina.
Jeśli chcesz się podjąć szycia samemu, to daj znać mogę Ci sprzedać.
Jeśli chcesz się podjąć szycia samemu, to daj znać mogę Ci sprzedać.
- Altowiolistka
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 1.9D forever
tapwid uwazam za sprawdzony, w razie niedociagniec mozna przyjechac na poprawki w cenie. i tez szyja niby z wzoru, ale wszystko jest pod konkretny model, co chwile przy szyciu sprawdzaja, czy wszystko pasuje. cena 2 lata temu za nowy sonnenland'a dach, razem z nowa szybka i nowym spodem- 1700;
czy pvc czy sonnenland, to kwestia gustu.
sonnenland swietnie wyglada, mniej sie niszczy pod wzgledem''lamania sie dachu'' niz pvc, ladniej sie uklada, bo jest bardziej miekki( w sensie ze np, gdy dach jest zlozony, to nie trzeba za bardzo ukladac fałdek, zeby sie im nic nie stalo, tak samo gdy jest zlozony, to naciaga sie ladnie). tak samo przy niskich temperaturach ma wieksza szanse przeczycia, jesli sie go zlozy.
pvc jesli np dach ma byc bialy-o wiele latwiej wyczyscic, przy sonnenlandzie trzeba bardzo dbac, bo kazde zabrudzenie nie ma gwarancji ze zejdzie-np.zywica. ale to rzecz gustu kto co woli.
My wybralismy sonnenland'a. Jak na razie przez te prawie 2 lata jestem -przynajmniej Ja, bardzo zadowolona. nie plowieje, nie przecieka, nie łamie sie, wyglada, mamy pare niedociagniec, ale to przy okazji pojedziemy by zrobili poprawki.
czy pvc czy sonnenland, to kwestia gustu.
sonnenland swietnie wyglada, mniej sie niszczy pod wzgledem''lamania sie dachu'' niz pvc, ladniej sie uklada, bo jest bardziej miekki( w sensie ze np, gdy dach jest zlozony, to nie trzeba za bardzo ukladac fałdek, zeby sie im nic nie stalo, tak samo gdy jest zlozony, to naciaga sie ladnie). tak samo przy niskich temperaturach ma wieksza szanse przeczycia, jesli sie go zlozy.
pvc jesli np dach ma byc bialy-o wiele latwiej wyczyscic, przy sonnenlandzie trzeba bardzo dbac, bo kazde zabrudzenie nie ma gwarancji ze zejdzie-np.zywica. ale to rzecz gustu kto co woli.
My wybralismy sonnenland'a. Jak na razie przez te prawie 2 lata jestem -przynajmniej Ja, bardzo zadowolona. nie plowieje, nie przecieka, nie łamie sie, wyglada, mamy pare niedociagniec, ale to przy okazji pojedziemy by zrobili poprawki.
-
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 10090927
No tak to jest w polskiej krwi "poprawki". Jaki jest sens wracac do Lublina na poprawki jak mozna to porzadnie zrobic. Dlatego wlasnie cabriolety.pl przestali klepac ze wzoru zeby unikac takich sutuacji malo wygodnym i dla klienta i dla firmy.
Lord szyl w Tapwidzie i JA osobiscie bym swojego auta tam nie wstawil po tym co widzialem, juz nie bede wspominal jakie bylo podejscie do klienta.
Lord szyl w Tapwidzie i JA osobiscie bym swojego auta tam nie wstawil po tym co widzialem, juz nie bede wspominal jakie bylo podejscie do klienta.
Kazda morda pasuje do Forda!
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
Fakt, nie polecam. Dlaczego? Place - wymagam. Wiekszosc podchodzi ok, to sie dorobi, poprawi. Po co? Zarabiam pieniadze bedac architektem, ludzie ode mnie wymagaja wiedzy i profesjonalizmu poza umiejetnosciami artystycznymi. Za te pieniadze kupuje uslugi, wiec tez wymagam takiego samego podejscia. Wy zarabiajac pieniadze, tez musicie byc profesjonalni, wiec tego samego wymagajcie placac.
Car Valeting, Car Detailing.
- Michal gti
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
- Kontakt:
Ja robiłem w cabriolety.pl. Wszystko było ok. Jednak jest jedna poprawka. Ciekawe, czy uda się dogadać termin ze Sławkiem na przyszły sezon.
- morpheusss
- Junior
No to dzięki za przestrogę, poprostu wyczytałem na forum golfa MK1 że prawie wszyscy u nich robią dach i są zadowoleni bardzo.
PrezesBednarz, ile za materiał na dach? Muszę najpierw zobaczyć ten dach... wtedy zdecyduję czy jestem w stanie z kobitą (to ona będzie szyć ) to zrobic profesjonalnie. Jak robić to na ideał, nie nawidzę spartaczonych szczegółów
Teraz inne pytanie... warto go brać za takie pieniądze? http://moto.allegro.pl/super-cabrio-peu ... 12299.html
PrezesBednarz, ile za materiał na dach? Muszę najpierw zobaczyć ten dach... wtedy zdecyduję czy jestem w stanie z kobitą (to ona będzie szyć ) to zrobic profesjonalnie. Jak robić to na ideał, nie nawidzę spartaczonych szczegółów
Teraz inne pytanie... warto go brać za takie pieniądze? http://moto.allegro.pl/super-cabrio-peu ... 12299.html
- PrezesBednarz
- Maniak
Z tego co było mówione, auto było malowane całe i kilka elementów jest pomalowane bardzo słabo. Ponoć stało długo.
Jest opisany w temacie ogłoszeń z netu.
Jest opisany w temacie ogłoszeń z netu.
- morpheusss
- Junior
Wiem, że jest z działu sprzedam, tam je znalazłem
Chcę się dowiedzieć czy nie przepłacam, bo np takie CTI mogą normalnie chodzić po 3k a nie 4k. Możecie podpowiedzieć?
Chcę się dowiedzieć czy nie przepłacam, bo np takie CTI mogą normalnie chodzić po 3k a nie 4k. Możecie podpowiedzieć?
- MiceK
- Maniak
- Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
- Numer Gadu-gadu: 1295187
- Kontakt:
Rób w cabrioletach z Sonnenlandu. Ja robiłem 2,5 miecha temu i jest mega cacy