Oględziny nowego auta ;-)

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
cyborg
Uzalezniony
Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
Numer Gadu-gadu: 0

Re: Oględziny nowego auta ;-)

Post autor: cyborg »

A ja sie tylko pochwale ze juz od 3 tygodni jezdze wymarzona "gwiazda" 190D ;) Pezocik na sprzedaz bedzie. Od dwoch lat myslalem o wlasnie tym aucie i widze ze to byl swietny wybor, naprawde nigdy niczym mi sie tak nie jezdzilo jak Mercem (nie mam na mysli mocy i przyspieszen, a komfort i wrazenia z jazdy)
Awatar użytkownika
TO-MI
Maniak
Posiadany PUG: XU9J4
Numer Gadu-gadu: 604584106

Post autor: TO-MI »

cyborg pisze:A ja sie tylko pochwale ze juz od 3 tygodni jezdze wymarzona "gwiazda" 190D ;) Pezocik na sprzedaz bedzie. Od dwoch lat myslalem o wlasnie tym aucie i widze ze to byl swietny wybor, naprawde nigdy niczym mi sie tak nie jezdzilo jak Mercem (nie mam na mysli mocy i przyspieszen, a komfort i wrazenia z jazdy)
jeśli chodzi o komfort to OK w porównaniu do 205 bedzie dobrze :wink: (duże toto majestatyczne)
a te wrażenia z jazdy to chyba podczas wyprzedzania jak brakuje ciutke mocy :mrgreen:
Doba ma 24 godziny,zgrzewka 24 piwa...przypadek..? :)
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

dostałem cynk że jeden z pracowników Hondy chce sprzedać swoją perełkę mianowicie civic aerodeck, zadbaną z małym przebiegiem. Największy plus tego modelu jest taki że jest niezawodny a kolejny, że jest to kombi..

gdyby był chętny niech pisze to przekaże kontakt bo na pośredniczenie nie mam czasu :)
zdjęcie poglądowe
http://www.google.pl/search?q=civic+aer ... =firefox-a
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

jaki rocznik/silnik/wyposazenie/cena :)
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Cześć, zadzwonię do kolegi bo jestem na L4 i wezmę numer.
Wszystkiego dowiesz się sam :)
Audi A4 Avant
Honda CBF

cyborg
Uzalezniony

TO-MI pisze:a te wrażenia z jazdy to chyba podczas wyprzedzania jak brakuje ciutke mocy :mrgreen:
:) Faktycznie, moze zle sie wyrazilem, wrazenia z jazdy to mialem jak kiedys jechalem Pugiem w 3 osoby szosa z koleinami 175 km/h z totalnie padnieta belka;)
Na razie mam obydwa auta (Peugeot jeszcze nie przygotowany do sprzedazy) i do pracy jezdze Mercem a czasami przepalam Puga i robie pare km zeby hamulce nie zardzewialy, i faktycznie dopiero doceniam jak on ciagnie;) Przyspiesza na kazdym biegu;) W Mercu wszystko jest odwrotnie;)
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

orientujecie sie cos na temat volvo v40 w wersji 165km i 200km - oba na turbinie, ewentualnie jak tu z gazem

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Pieraś pisze:orientujecie sie cos na temat volvo v40 w wersji 165km i 200km - oba na turbinie, ewentualnie jak tu z gazem
tylko to po lifcie warto brać, poprzednie maja problemy z zawieszeniem. Turbo się sypie i nawet w combi jest strasznie mało miejsca :) rozważałem przed zakupem mojego audi
Audi A4 Avant
Honda CBF

pszemeq
Uzalezniony
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1459401

Post autor: pszemeq »

Polecam serdecznie v40 i przed i po lifcie, z zawiasem niema problemu jeśli na dobrych częściach poskłada, polecam gorąco wolnossącom 2.0 szesnastkę, motor wytrzymały i naprawdę daje sobie nieźle radę, 160 konne t4 i t5 też są bezawaryjne jeśli odpowiednio dba się o turbiny, t4 dobrze znosi gaz, t5 też nawet sobie poczyna na lpg ale z tego co pamiętam to kumpel przy swoim Volvo właśnie z motorem turbo 5 miał problem z doborem wtrysków no i to spalanie nawet do 20 litrów lpg.
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

nie no 20l to ja nie chce lac chyba ze mowimy o pelnym bucie :-) to wtedy rozumiem, fajnie jest miec zapas pod butem ale nie jesli w zamian za to ma auto palic ile wlezie. wole juz 115km i normalne spalanie ;-)

EDIT:
teraz pon. planuje jechac obejrzec to auto http://img211.imageshack.us/f/s6301910y.jpg/

Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

dobra wybralem auto ;-)
http://autokomislider.otomoto.pl/ford-f ... 58500.html

dzis zrobilem wstepne ogladniecie auta i krotki kurs, w tygodniu jade z nim na przeglad i poogladam go lepiej, sprawdze elektryke itp.

cyborg
Uzalezniony

Piekne to to nie jest, ale to twoj wybor;) Uwazaj na rdze, szwagier ma takiego Focusa, nawet ten rocznik, i klape tylna juz malowal bo jakies pecherze zaczely wylazic a nie byl walony tam na 100%
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Znajoma rodziców miała Focusa od nowości i też po 3 czy 4 latach skończył u blacharza. Przednie błotniki i klapa bagażnika. Oczywiście bezwypadkowy (co przy jej jeździe było istnym cudem).
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
PIT_R
Uzalezniony
Posiadany PUG: Peugeot 306 1.6 90KM :)
Numer Gadu-gadu: 3914690
Login tlen: infernal_lord_hellboy
Kontakt:

Post autor: PIT_R »

Forcusy juz tak niestety maja, ze czesto rdzewieja na tylnych klapach i dolnych rantach drzwi.
Sprawdz na przegladzie tylne gumy, bo z tylu to wielowahacz i czesto lubia padac tylne silentblocki wahaczy.

No i standardowo, obadaj karoserie, nalepiej miernikiem lakieru i generalnie stan auta ;)

I zebu nie bylo, ze mowie ze wszystkie auta na F sa do D... Jak Fiat, Ford i ... Francuskie... :P:P

Najwazniejsze zeby byl dobry stan i autko dlugo sluzylo.

PS. I taka drobna ciekawosta ;) Te kolpaki Fordowskie sa bardzo kruche i lubia pekac ;)
Oraz jezeli bedziesz chcial sie doposazyc o felgi aluminiowe to pamietaj ze do alu w Fordach ZAWSZE ida inne nakretki niz do alu :)
Obrazek
Bylo [url=http://www.pit_r.205.pl]Peugeot 205 1.0 HellStyle[/url]
Jest teraz [url=http://www.pit_r2.205.pl]Peugeot 306 1.6 90 KM[/url]
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master

dzieki za pocieszenie ;-) jeszcze troche i to bedzie Nte auto ktore sobie odpuszcze ;p

ODPOWIEDZ