witam
po wielu poszukiwaniach udalo mi sie znlezc bude wygladowo przypominajaca ta z gti bez grama rdzy i parcha, ma wszelkie mocowania do silnika gti itd, z tym, ze to diesel no i nadkola z tylu trzeba podciac do listew. moje pytanie: jak w takim razie bedzie tu wygladal zawias, czy moge liczyc na to, ze rowniez jest jak w gti 1.6 ? chodzi mi glownie o macphersony, hamulce przod, wahacze, itd. pytam, bo przyznam szczerze, ze nie chce mi sie przezbrajac doslownie wszystkiego do nowej budy. mialem kiedys ory gti 1.6 ,ktory mial przod zawias masywniejszy od normalnego 205 z malym wyjatkiem-brak trojkatnych wahaczy. pytanie kolejne: jak wkoncu wyglada ten zawias w gti i czym rozno sie zawias 1,6 od zawiasu 1,9?
zawias z gti
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: były: gti 1.6,XS, XRD (poległ), Indiana (pomnik przyrody). Jest: RG cabrio projekt dimma
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
zawias z gti
pozytywnie uzależniony od 205
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
Re: zawias z gti
Z tego co pamietam to w TD powinny byc trojkatne wahacze takie jak w Gti. Jakie hamulce i piasty to nie wiem, ale raczej hamulce wentylowane byly.
W zawieszeniu z gti miedzy 1.6 a 1.9 zasadnicza roznica jest w zwrotnicach. 1.9 ma wieksze lozysko i piaste z wiekszym odsadzeniem. Przez to tez jest tarcza inna.
W zawieszeniu z gti miedzy 1.6 a 1.9 zasadnicza roznica jest w zwrotnicach. 1.9 ma wieksze lozysko i piaste z wiekszym odsadzeniem. Przez to tez jest tarcza inna.
- kcysiek
- Junior
- Posiadany PUG: 1.8TD
- Numer Gadu-gadu: 7103886
- Kontakt:
To prawda, w 1.8 TD są trójkątne wahacze ale tarcze niestety nie wentylowane, przynajmniej ja mam takie.
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: były: gti 1.6,XS, XRD (poległ), Indiana (pomnik przyrody). Jest: RG cabrio projekt dimma
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
w dowodzie wbite 'skladak' wyglada na to, ze dopuki nie zajrze pod spod to sie nie dowiem co tam siedzi :/ najgorsze te hamulce...
pozytywnie uzależniony od 205