problemy ze skrzynią biegów
problemy ze skrzynią biegów
od czasu do czasu mam problem z wrzuceniem "jedynki" w moim lewku - jest to bardzo stresujące, zwłaszcza gdy stoi się na światłach i nie można ruszyć....
wybacz, ale dla mnie samochód po prostu jeździ, więc nie wymagaj ode mnie szczegółów technicznych...moze jakies szczegoly?
w każdym razie nie potrafię powiązać kłopotów z wrzucaniem biegów np z faktem, że właśnie ruszam z parkingu i autko jest jeszcze "nie rozgrzane" (ten argument zawsze stosuje mój ojciec)
a - tak jak u Ramzesa88 - po kilkakrotnym wciśnięciu sprzęgła, "1" w końcu zaskakuje (z resztą podobnie mam z wstecznym)
-
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
albo synchro 1dynki (pomaga "dwuklik" noga na sprzegle
sorry za termin komputerowy ale chodzi o to zeby szybko dwa razy nacisnac sprzeglo, czasem nawet ze szpryca gazowa - kto jezdzil ciezarowkami bedzie wiedzial o co chodzi...
Jezdzilem kiedys pugiem bez synchronizacji 1, 2 i 3...mialo sie patenty![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
Jezdzilem kiedys pugiem bez synchronizacji 1, 2 i 3...mialo sie patenty
![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
Maw ma racje! chodzi o to ze za drugim podejściem czesci układaja sie w innym połozeniu i wtedy sie zazębiają. Pewnie niektóre zęby są pokrzywione-a to czy zimny czy forący to nie ma najmniejszego znaczenia! ![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
- JoT_JoT
- Moderator
- Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
- Numer Gadu-gadu: 3288286
No fakt z nie rozgrzanym autem ma też swoją istote bytu ze względu na to że jak autko stało to prosto po odpaleniu nie rozgrzany jeszcze jest olej w skrzyni biegów co faktycznie utrudnia wrzucanie biegów no ale też bez przesady.
Możliwe że masz coś nie bardzo z synchronizacja. Ale sprawdź jeszcze kiedy bierze sprzęgło tzn jak już wrzucisz Pierwszy bieg to powoli zacznij puszczać sprzęgło i spróbuj zauważyć kiedy autko zaczyna powoli ruszać no i jeżeli to będzie przy samej podłodze lub u samej góry już tzn że przydałoby sie najpierw spróbować je wyregulować jeżeli to już nie pomoże to trzeba najprawdopodobniej zmienić sprzęgło.
Możliwe że masz coś nie bardzo z synchronizacja. Ale sprawdź jeszcze kiedy bierze sprzęgło tzn jak już wrzucisz Pierwszy bieg to powoli zacznij puszczać sprzęgło i spróbuj zauważyć kiedy autko zaczyna powoli ruszać no i jeżeli to będzie przy samej podłodze lub u samej góry już tzn że przydałoby sie najpierw spróbować je wyregulować jeżeli to już nie pomoże to trzeba najprawdopodobniej zmienić sprzęgło.
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]