Rozważania na temat tylnej belki
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
hmmm.... w zielonej górze za zrobienie obu stron belki ( wymiana czopow i zreszta wszystko co trza ) kosztuje tylko 250zl + 50 zl za tokarza ktory dorabia tuleje. 600 ??? duuuuuuzo
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
-
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
witam ponownie troszku mnie nie bylo ale juz jestem --problemy z kompem
otoz dzis wymontowalem tylna belke --wyglada to naprawde kiepsko ale mam pytanie ::
JAK SIE TO CHOLERSTWO ROZBIERA ???
jakos lopatologicznie jesli mozna ?? bo narazie niebardzo wiem co i jak rozkrecic
i mala prosba do Pierasia ;; mozesz mi podac namiary na ten warsztat w zielonej ?? numer telefonu jesli mozna bo moze z nich skozystam jesli faktycznie za te pieniadze to zrobia wkoncu do zielonej mam 100km
wiec moze skozystam
tylko najpierw bym chcial sie z tym sam zmierzyc tylko jak to rozebrac ??????????? pomocy !!!!!!!!!!!!
otoz dzis wymontowalem tylna belke --wyglada to naprawde kiepsko ale mam pytanie ::
JAK SIE TO CHOLERSTWO ROZBIERA ???
jakos lopatologicznie jesli mozna ?? bo narazie niebardzo wiem co i jak rozkrecic
i mala prosba do Pierasia ;; mozesz mi podac namiary na ten warsztat w zielonej ?? numer telefonu jesli mozna bo moze z nich skozystam jesli faktycznie za te pieniadze to zrobia wkoncu do zielonej mam 100km
wiec moze skozystam
tylko najpierw bym chcial sie z tym sam zmierzyc tylko jak to rozebrac ??????????? pomocy !!!!!!!!!!!!
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
wyslalem Ci namiar jako pryw. wiad.
-
- Junior
No i dzis rozebralem ta belke i niestety nie da sie jej reanimowac i nic na to sie nie da poradzic
-czopy wytarte na maxa
-gniazda pod lozyska igielkowe tyz wytarte -proatycznie nie ma sladu po lozyskach igielkowych
wiec zyczcie mi panowie powodzenia bo jutro jade na poszukiwania belki i mam nadzieje ze jak juz jakas znajde to bedzie w dobrym stanie i ze posmigam na niech chociaz z pol roku i wtedy zaczne ja remontowac masakra a jak trafie jakiegos gniota to sie zaplacze chyba ;( no nic jutro wyjazd na poszukiwania
-czopy wytarte na maxa
-gniazda pod lozyska igielkowe tyz wytarte -proatycznie nie ma sladu po lozyskach igielkowych
wiec zyczcie mi panowie powodzenia bo jutro jade na poszukiwania belki i mam nadzieje ze jak juz jakas znajde to bedzie w dobrym stanie i ze posmigam na niech chociaz z pol roku i wtedy zaczne ja remontowac masakra a jak trafie jakiegos gniota to sie zaplacze chyba ;( no nic jutro wyjazd na poszukiwania
-
- Junior
niom niby racja ale:
-po pierwsze ja mam wyjechane nawet ta czesc w ktora sie wklada to pierwsze lozysko otwor pod lozysko wyglada jak jajo i w gornej czesci jest o polowe ciensza scianka jak na dole tego gniazda
czopy to juz wogole masakra
wiec jakbym chcial tak wszystko zrobic to naprawde za duzo to wyniesie
a belke dostane za 400 zeta a nawet za 300 i posmigam na niej troche musialbym fotke strzelic i wam pokazac wtedy byscie sami stwierdzili ze jednak nic sie nie da zrobic
montujac lozysko w takie rozklepane (wytarte gniazdo) po parudziesieciu kilometrach bede mial to samo co teraz wiec jaki sens??
a nie bardzo widze mozliwosc regeneracji tego
mozna by jakas tyleje tylko gdzie jak to jest takie cienkie juz ? i pwnie tez mase kasy beda wolac za to
no nie wem sam przespie sie jeszcze z ta mysla no chyba ze bym dorwal jakas belke w czesciech za male pieniadze to wtedy sie mozna zastanowic i pokombinowac i tak wohgole to czemu te czopy takie cholernie drogie to w koncu kawalek rury tylko masakra
-po pierwsze ja mam wyjechane nawet ta czesc w ktora sie wklada to pierwsze lozysko otwor pod lozysko wyglada jak jajo i w gornej czesci jest o polowe ciensza scianka jak na dole tego gniazda
czopy to juz wogole masakra
wiec jakbym chcial tak wszystko zrobic to naprawde za duzo to wyniesie
a belke dostane za 400 zeta a nawet za 300 i posmigam na niej troche musialbym fotke strzelic i wam pokazac wtedy byscie sami stwierdzili ze jednak nic sie nie da zrobic
montujac lozysko w takie rozklepane (wytarte gniazdo) po parudziesieciu kilometrach bede mial to samo co teraz wiec jaki sens??
a nie bardzo widze mozliwosc regeneracji tego
mozna by jakas tyleje tylko gdzie jak to jest takie cienkie juz ? i pwnie tez mase kasy beda wolac za to
no nie wem sam przespie sie jeszcze z ta mysla no chyba ze bym dorwal jakas belke w czesciech za male pieniadze to wtedy sie mozna zastanowic i pokombinowac i tak wohgole to czemu te czopy takie cholernie drogie to w koncu kawalek rury tylko masakra
- Pagi
- Maniak
- Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
- Numer Gadu-gadu: 35314
- Kontakt:
Dokladnie taki zabieg... Tak jak pisalem okolice Kielc i 300 zł to kosztowało.Mav309 pisze:Co do belek, to robia patenty wstawiajac tuleje z brazu i dodaja kalamitki...potem tylko trzeba smarowac co 10 tys km
u nas taksowkarze w pugach (405tki glownie) wlasnie tak robia i twierdza ze od tego momentu problem z belka znika...a troche tluka te fury na naszych drogach...
Jak mi sie ta nowa belka skonczy, to chyba tez sprobuje zamienic na taki patent
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
tokarz za zrobienie tuleji z wprasowaniem wzial ode mnie 50zl. wiec jesli da sie wstawic to do Twej belki to to nie jest koszt
-
- Junior
narazie odpuscilem wyjazd w poszukiwaniu belki rozbieram swoja dalej i dam tokarzowi do obejrzenia hehe zobaczymy co mi powie jak powie ze dooopa to dam sobie spokoj i poszukam wtedy czegos
ale mam pytanie czysto techniczne
nie wiecie moze czy w tym elemencie co jest nabity na rure od belki jest tulej oryginalnie ?? (chodzi o to miejsce gdzie sie lozysko zaklada ?) i jak dalego (gleboko)jest wbita rura belki w ten element ? bo mam zamiar to dzis rozbijac i nie bardzo wiem od ktorej strony sie dobrac
a jezeli bylaby tuleja tam gdzie sie łożysko wklada to bym sama ta tuleje wywalil
wiec moze ktos wie i mnie oswieci
ale mam pytanie czysto techniczne
nie wiecie moze czy w tym elemencie co jest nabity na rure od belki jest tulej oryginalnie ?? (chodzi o to miejsce gdzie sie lozysko zaklada ?) i jak dalego (gleboko)jest wbita rura belki w ten element ? bo mam zamiar to dzis rozbijac i nie bardzo wiem od ktorej strony sie dobrac
a jezeli bylaby tuleja tam gdzie sie łożysko wklada to bym sama ta tuleje wywalil
wiec moze ktos wie i mnie oswieci
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
A ja silentbloki
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
-
- Junior
nom pamietam
tak wiec :
-belka w czesciach
-czopy wybite
-rura wybita
-te dwa elementy co sa na rurze sa podrobione ale chlopaki z roboty w sobote mi tulejki wstawia
-planowalem napawac i przetoczyc czopy -ale mi ojciec odradzil bo mowi ze czopy sa z jakiejs dobrej stali i nie mozna ich napawac
-wiec musze zamawiac czopy i lozyska czyli 600 zeta lyknie
a silent bloki mam oki wiec nie potrzebne chociaz tyle
tak wiec :
-belka w czesciach
-czopy wybite
-rura wybita
-te dwa elementy co sa na rurze sa podrobione ale chlopaki z roboty w sobote mi tulejki wstawia
-planowalem napawac i przetoczyc czopy -ale mi ojciec odradzil bo mowi ze czopy sa z jakiejs dobrej stali i nie mozna ich napawac
-wiec musze zamawiac czopy i lozyska czyli 600 zeta lyknie
a silent bloki mam oki wiec nie potrzebne chociaz tyle