GEJTRY - neverending story
-
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 10090927
Re: Gentry – nowy obywatel Warszawy
Zapowiada sie ciekawie, bede sledzil temat powodzenia!
Kazda morda pasuje do Forda!
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Trzeba Rafałowi przyznać, że uparty z niego człowiek. Upominaliśmy go wielokrotnie o tych zawiasach, ale widocznie miał inne sprawy na głowie Całe szczęście, że nikomu nic się nie stało bo brzmi to dosyć niebezpiecznie.
- Stopx
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Gejtry
Niebezpieczny byl fakt,ze zatrzymaly sie za nami dwa auta Juz myslelismy, ze sie do konca zycia nie wyplacimy, az tu nagle...fart. Maska nie odpadla, szyberdaszek i szyba ocalone, autka za nami w calosci Ile łez zostalo wylanych tej nocy nikt nie zliczy....Ale robiac bilans zyskow i start i tak wyszlo niezle
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Michał, śledziłeś temat i sam wiesz dobrze, że były ważniejsze rzeczy do zrobienia niż zawiasy. Wpakowałem w samochód masę pieniędzy, zrobiłem naprawdę dużo rzeczy mechanicznych. Jak na początku bałem się jeździć tym autem, tak później zapuszczałem się swobodnie w różne zakamarki, bo byłem pewien, że mnie dowiezie, a nie zawiedzie (nie licząc pamiętnej linki sprzęgła nad Soliną, ale to było dawno i nieprawda
Jak kupiłem Gentry, to nie miało ono chłodzenia, hamulców, zawieszenia (przód i tył), wspomaganie ledwo działało, sprzęgło umierało, a i rozrząd prosił się o robotę. Żeby tylko wymienić najpilniejsze sprawy.
Maskę miałem robić, nawet Manwe potwierdzi, że byłem umówiony na termin do blacharza, ale kupiłem CTI i się spłukałem. Nie starczyło kasy na zrobienie zawiasów.
Paradoksalnie okazuje się, że uratowało to oryginalną szybę i dach. Może to nawet lepiej. Bardzo mi przykro, że maska otworzyła się na trasie, ale co ja teraz mogę poradzić...
Cieszę się jednak, że początkowe trudności nie zniechęciły nabywców i auto będzie piękniało. I tak mają lepiej, niż ja na początku mojej przygody z Gentry
Jak kupiłem Gentry, to nie miało ono chłodzenia, hamulców, zawieszenia (przód i tył), wspomaganie ledwo działało, sprzęgło umierało, a i rozrząd prosił się o robotę. Żeby tylko wymienić najpilniejsze sprawy.
Maskę miałem robić, nawet Manwe potwierdzi, że byłem umówiony na termin do blacharza, ale kupiłem CTI i się spłukałem. Nie starczyło kasy na zrobienie zawiasów.
Paradoksalnie okazuje się, że uratowało to oryginalną szybę i dach. Może to nawet lepiej. Bardzo mi przykro, że maska otworzyła się na trasie, ale co ja teraz mogę poradzić...
Cieszę się jednak, że początkowe trudności nie zniechęciły nabywców i auto będzie piękniało. I tak mają lepiej, niż ja na początku mojej przygody z Gentry
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
do 100km/h maska opiera sie o uchwyt anteny i delikatnie wgniata dach wokół niego , z autopsjiPara pisze:Maska poleciala na przednia szybe ??? Przy takiej predkosci to pewnie po szybie i dach uszkodzony ? Mam nadzieje, że aż tak źle nie było i maska się zatrzymała na zabezpieczeniu ? Miałem tak w S16, co kilkaset kilometrów na Euro Tripie miałem przymusowy PitStop i domykanie maski.
- Stopx
- Uzalezniony
Chwała ci Rafał że nie założyłeś nowych zawiasów
Nie ma tu twojej winy naprawde zrobileś bardzo duzo dla Gentrego
Ps.My się juz zajmiemy pomalowaniem budy i założeniem czarnych poszerzeń
- Czak
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 1.9 Gentry
- Numer Gadu-gadu: 2757168
- Kontakt:
Kurczę, a ja myślałem że mój to jakiś mocno po przejsciach, ale widać Gentry tak mają, że trzeba przy nich porobić.
Chwała ci Rafał że nie założyłeś nowych zawiasów
Czekam na efekt
- MiceK
- Maniak
- Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
- Numer Gadu-gadu: 1295187
- Kontakt:
Mało tego, że maski otwierają się w takim zakresie predkości... Ja również wracając świeżo zakupionym CTI zostałem zaskoczony jej otwarciem 2 km. od domu
- Stopx
- Uzalezniony
Powinnismy zalozyc nowy watek pt. "Otwierajace sie maski w nowonabytych PUGach"MiceK pisze:Mało tego, że maski otwierają się w takim zakresie predkości... Ja również wracając świeżo zakupionym CTI zostałem zaskoczony jej otwarciem 2 km. od domu
Malo tego 2 dni po zdarzeniu juz nowa czekala na zalozenie, ale u blacharza okazalo sie, ze nie pasi i nijak jej sie wpasowac nie da Do tego problemik z doborem lakieru- w jednym miejscu nie chcieli sie podjac ("Panie ja to bede ze trzy dni i trzy noce dobierac, a i tak kolor bedzie sie roznic") natomiast w drugim spiewneli bajońska sumkę... No coz i tak go kochamy
- kubas
- Maniak
- Posiadany PUG: rallye
żeby dobrze dobrać lakier należałoby wypolerować najpierw samochód a potem przy doborze korzystać z SunGunastopx pisze:Powinnismy zalozyc nowy watek pt. "Otwierajace sie maski w nowonabytych PUGach"MiceK pisze:Mało tego, że maski otwierają się w takim zakresie predkości... Ja również wracając świeżo zakupionym CTI zostałem zaskoczony jej otwarciem 2 km. od domu
Malo tego 2 dni po zdarzeniu juz nowa czekala na zalozenie, ale u blacharza okazalo sie, ze nie pasi i nijak jej sie wpasowac nie da Do tego problemik z doborem lakieru- w jednym miejscu nie chcieli sie podjac ("Panie ja to bede ze trzy dni i trzy noce dobierac, a i tak kolor bedzie sie roznic") natomiast w drugim spiewneli bajońska sumkę... No coz i tak go kochamy
- MiceK
- Maniak
- Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
- Numer Gadu-gadu: 1295187
- Kontakt:
Ja nadal nie mam dobrze spasowanej maski od Martinopa...może to kwestia zawiasów ?? Muszę się w końcu za to wziąć.
- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
mi w pugu przy 130 odpaliła do gory i trzymala sie w sumie nie wiem na czym bo zawiasy pozrywane ale miałem zonka i to delikatne wyhamowanie patrząc tylko na środek jezdni na biale kreski i pamiętając co bylo przed chwila przed autem
najlepiej mamuśka jak ty rozwaliłeś maske a przód masz przecież cały oO
najlepiej mamuśka jak ty rozwaliłeś maske a przód masz przecież cały oO
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
to dobrze że tylko tylestopx pisze:Dzieki Bogu Rafal nie wymienil zawiasow, wiec prawy puscil calkowicie i maska poszla calosciowo na bok na lewa strone. Tarla o asfalt niemilosiernie, az iskry szly Dach i szyba ocalone! Za to dwa blotniki szarpniete, ale juz wymienione Nowe zawiasy tez juz wstawione, maska wlasnie jedzie, listwy juz w podkladzie machniete.Para pisze:Maska poleciala na przednia szybe ??? Przy takiej predkosci to pewnie po szybie i dach uszkodzony ? Mam nadzieje, że aż tak źle nie było i maska się zatrzymała na zabezpieczeniu ? Miałem tak w S16, co kilkaset kilometrów na Euro Tripie miałem przymusowy PitStop i domykanie maski.
to be continued........
szkoda że nikt nie miał rolki srebrnej taśmy by zabezpieczyć na trasę chociaż
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Pozwolę sobie zareklamować: Pan Ryszard Cybulski, (22)846 14 66. Muszkieterów, bodaj 5. Ja nie widzę śladów jego roboty, a Małżonka nieźle się owinęła Cytryną o latarnię Fachman starej daty i doświadczenie z Pugami ma. Przykład? Tylko spojrzał na drzwi od Rallye i z głowy powiedział kod lakieru (który znałem oczywiście )stopx pisze:MiceK pisze:Do tego problemik z doborem lakieru- w jednym miejscu nie chcieli sie podjac ("Panie ja to bede ze trzy dni i trzy noce dobierac, a i tak kolor bedzie sie roznic") natomiast w drugim spiewneli bajońska sumkę...
- Stopx
- Uzalezniony
kubas pisze:żeby dobrze dobrać lakier należałoby wypolerować najpierw samochód a potem przy doborze korzystać z SunGunastopx pisze:Powinnismy zalozyc nowy watek pt. "Otwierajace sie maski w nowonabytych PUGach"MiceK pisze:Mało tego, że maski otwierają się w takim zakresie predkości... Ja również wracając świeżo zakupionym CTI zostałem zaskoczony jej otwarciem 2 km. od domu
Tak wlasnie bedzie, lakier juz dobrany powiedzieli 30zł. za setke
Nie mowie o podkladach i bezbarwnym,dobrze ze chociaz szpachli nie bedzie
Obliczylem wszystko i otworzenie maski kosztowalo mnie jakies 1300zł ,cena taka bo od razu pomalowane zostana poszerzenia no i wypłowiały dach, a tak to bym sie z tym jeszcze obsrywał. Morał z tego taki, ze: "nie ma tego złego , co by nie dopiescilo Gentrego"
Aczkolwiek ładne felgi ktorych poszukuje by za to były....(moze ma ktos takie na zbyciu? ) RafGentry nie chcesz moze sie po taniosci pozbyc sl434 ???