PEUGEOT 205 Rally 1,3 - wasza opinia, czy warto kupić?
- Kaktus
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Nie mozliwe??
Bardzo mozliwe Zerwac konserwacje, wstawic lekka klatke itp itd. Auto Romka Barana wazy 760kg.
Ja wiem ze Astry GSI byly bardzo ciezkie! Natomiast chyba GT byly lzejsze. A przelozenia to sie zgodze, przelozenia, kola, hamulce, oj duzo tego w sumie jest - czynnikow wplywajacych na wynik.
Bardzo mozliwe Zerwac konserwacje, wstawic lekka klatke itp itd. Auto Romka Barana wazy 760kg.
Ja wiem ze Astry GSI byly bardzo ciezkie! Natomiast chyba GT byly lzejsze. A przelozenia to sie zgodze, przelozenia, kola, hamulce, oj duzo tego w sumie jest - czynnikow wplywajacych na wynik.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
No tak... ale mimo wszystko jestem zdania ze do regulaminowego minimum da sie zejsc!
Moza usunac wszystkie wygluszenia, a zostawic sama tapicerke, boczki drzwi zastapic kevlarowymi, usunac cala konserwacje i lakier, i polozyc cienka warstwe lakieru. Wstawic klatke chromowo-molibdenowa, fotele z carbonu itp itd. Wszystko sie da zrobic
Z ciekawostek, Uriasz Mirowski nie wiedzial co jeszcze wyciagnac aby zejsc z wagi bo jego 206 wazylo 960 KG i nie bardzo sie da zejsc nizej. A auto do A6 zrobione. A moj 205 wazy 850KG i mam 70KG niedowagi. A zaznaczam ze mam bardzo ciezka klatke !!
Moza usunac wszystkie wygluszenia, a zostawic sama tapicerke, boczki drzwi zastapic kevlarowymi, usunac cala konserwacje i lakier, i polozyc cienka warstwe lakieru. Wstawic klatke chromowo-molibdenowa, fotele z carbonu itp itd. Wszystko sie da zrobic
Z ciekawostek, Uriasz Mirowski nie wiedzial co jeszcze wyciagnac aby zejsc z wagi bo jego 206 wazylo 960 KG i nie bardzo sie da zejsc nizej. A auto do A6 zrobione. A moj 205 wazy 850KG i mam 70KG niedowagi. A zaznaczam ze mam bardzo ciezka klatke !!
- Kaktus
- Maniak
- Kontakt:
No tak! Ale z waga zejsc sie da
A 205 same wsobie sa juz bardzo lekkie
A 205 same wsobie sa juz bardzo lekkie
No macie racje – rallye ma odcięcie przy 7200 obr/min, kręci się niesamowicie, w ogóle super autko (jeżdżę nim już ponad dwa lata i nadal jestem pod wrażeniem )) (choć wcześniej miałem duuużo mocniejszy samochód). Mój egzemplatrz to w 99% seria (ma tylko założone dwa K&N’y na gaźniki) – dzwięk jaki wydobywa się z pod maski naprawdę robi wrażenie. Ogólnie jakoś nie wieżę do końca że ten samochód ma silnik tylko o poj. 1294ccm... Podsumowując - jak ktos ma możliwość kupna rallye w miarę dobrym stanie to brałbym bez wahania. Co do eksploatacji – ja poza naprawami typowo ekploatacyjnymi nie miałem z nim żadnych problemów, a części są dostępne. Acha - chyba gdzieś wyczytałem (instrukcja obsł.?) że rallye powinien jeździć na Pb 98 ale ja jeżdzę na 95 i nic się nie dzieje